Skip to navigation Skip to main content
53790 - Wintersport in SalzburgerLand: ken je deze 7 skigebieden al? (3)
© SalzburgerLand Tourismus GmbH

SalzburgerLand in Oostenrijk is een regio met enorm veel wintersportmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een groot skigebied voor de echte kilometervreter of een klein en knus pareltje voor een skivakantie met kinderen, er is hier voor iedereen wel een ideaal gebied te vinden. Naast een goede infrastructuur en perfect geprepareerde pistes, zijn ook in ieder skigebied genoeg knusse berghutten voor een welverdiende pauze bij een haardvuur of op een zonnig terras. Wil jij dit jaar op wintersport naar SalzburgerLand, maar ben je nog op zoek naar het skigebied dat aansluit bij jouw wensen? Lees dan snel verder, want in dit artikel stellen we 7 fijne skigebieden in de regio aan je voor. Bovendien maak je kans op een gratis wintersport naar een van deze skigebieden!

Wintersport in SalzburgerLand: volop keuze

SalzburgerLand biedt een enorm aantal skigebieden die elk zo hun eigen karakter hebben, maar ook stuk voor stuk veelzijdig zijn. Ontdek je tijdens jouw wintersport graag meer dan één skigebied, kies dan voor de Super Ski Card. Deze skipas is geldig in maar liefst 22 skigebieden van SalzburgerLand en geeft je toegang tot zo'n 2700 km aan pistes. Je kunt de skipas kopen voor een heel seizoen, maar ook voor een aantal dagen. In welke skigebieden je dan kunt gaan skiën? Hieronder zetten we 7 fijne skigebieden in SalzburgerLand voor je op een rijtje.

#1. Salzburger Sportwelt: voor de sportieve wintersporter

De Salzburger Sportwelt is een van de bekendere en populairste skigebieden in SalzburgerLand. Het skigebied is onderdeel van de Ski amadé, waar met 760 km aan pistes, 270 moderne liften én 260 skihutten niemand zich hoeft te vervelen. Verblijven doe je in Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben of Filzmoos en vanuit allemaal heb je toegang tot het afwisselende skigebied dat overigens niet helemaal met elkaar verbonden is. Sportieve skiërs gaan graag naar Flachau of Wagrain waar je lange dagtochten kunt maken, terwijl families met kinderen het knusse Filzmoos meer zullen waarderen.

Lees meer over de Salzburger Sportwelt
53790 -  (21)
© Salzburger Sportwelt

#2. Wildkogel-Arena: ideaal voor families

Een absolute tip voor wanneer je met de hele familie op wintersport gaat, is de Wildkogel-Arena. In dit sneeuwzekere, overzichtelijke en relaxte skigebied is 85% van de afdalingen rood of blauw, waardoor het nergens echt heel moeilijk wordt. Wel zo fijn voor beginners, kinderen of mensen die het gewoon graag wat rustiger aan doen. Vanaf diverse punten in het skigebied heb je uitzicht op het Nationaal Park Hohe Tauern, wat zorgt voor onvergetelijke uitzichten en indrukken. En houd je van rodelen, dan zit je hier ook goed met de 14 km lange rodelbaan.

Meer informatie over de Wildkogel-Arena
53790 -  (22)
© Wildkogel-Arena

#3. Flachau: gezelligheid en heel veel pisteplezier

Flachau noemden we al even bij punt 1, want deze skibestemming is onderdeel van de Salzburger Sportwelt en Ski amadé. In de typisch Oostenrijkse regio is het de hele winter erg gezellig en bovendien ligt Flachau vlakbij de snelweg, waardoor het gemakkelijk aan te rijden is. Flachau is een goed uitgangspunt voor liefhebbers van mooie skitochten. Nieuw is de ’12 Peaks Trophy’: een tocht van 91,5 kilometer waarbij je over 12 bergtoppen en door 5 dalen gaat. Het wordt gezien als een van de meest afwisselende tochten in de Alpen. Deze nieuwe route is ontstaan door de nieuwe ‘Panorama-Link’ lift, die alle drie de skigebieden rondom Flachau met elkaar verbindt. Een skibus is vanaf nu verleden tijd.

Lees meer over Flachau
53790 -  (23)
© Flachau Tourismus

#4. Obertauern: de plek waar altijd meer sneeuw ligt

Obertauern ligt op 1740 meter hoogte en heeft ook wel de bijnaam 'Snobertauern'. Die naam is uiteraard niet zonder reden. Al vanaf de herfst valt hier een bovengemiddelde hoeveelheid sneeuw, waardoor dit skigebied, met zo'n 100 km aan pistes, eind november al haar liften opent. Gemiddeld ligt hier in de winter 265 cm sneeuw. De bergwereld is altijd gehuld in een dikke witte deken. Bijkomend voordeel is dat de meeste accommodaties hier direct aan de piste of bij de lift liggen, ski-in ski-out dus en zo heeft je auto ook een beetje vakantie. Een leuke skitocht is de Tauernrunde. Wat je ook niet mag overslaan is de uitdagende Gamsleiten 2: een ongeprepareerde afdaling voor experts.

Alles weten over Obertauern?
53790 -  (24)
© Tourismusverband Obertauern

#5. Radstadt: ideale uitvalsbasis voor meerdere skigebieden

Ook Radstadt is, net als Flachau, zeer gemakkelijk aan te rijden vanaf de snelweg. Deze 'oude stad in de bergen' heeft een uniek karakter en een ideale ligging ten opzichte van meerdere skigebieden. De skigebieden Schladming, Reiteralm, Zauchensee, Obertauern en Snowspace Salzburg zijn allemaal binnen 30 minuten te bereiken met de eigen auto of de skibus. Ook heeft de regio een 'eigen' skigebied, met 2 liften en meerdere pistes, een funslope en een 'beginnerpark'. Bijkomend voordeel is dat je in Radstadt voor een vriendelijke prijs vakantie kunt vieren.

Ontdek Radstadt
53790 -  (25)
© Tourismusverband Radstadt

#6. Dachstein West: vriendelijk gebied, vriendelijke prijzen

Vlakbij de plaats Gosau ligt het skigebied Dachstein West dat opvalt doordat de prijzen hier gemiddeld lager liggen dan in veel omliggende gebieden. Ook het skigebied zelf is met een maximale hoogte van 1700 meter wat lager. Highlight van het gebied is de 44 kilometer lange ‘panoronda’ tocht. Het skigebied is vooral in trek bij families met kinderen en mensen die graag meer doen tijdens hun vakantie dan alleen skiën of snowboarden. Zo kun je hier ook heel goed toerskiën en sneeuwschoenwandelingen maken. Er zijn diverse routes voor beide sporten uitgezet en de uitrusting kun je ook ter plekke huren.

Lees meer over Dachstein West
53790 -  (26)
© Dachstein West

#7. Salzburger Saalachtal: rust en ruimte

Centraal in de Pinzgau-regio, tussen Salzburg, Tirol en Duitsland, ligt het Salzburger Saalachtal met de skigebieden Almenwelt Lofer en Unken Heutal. Deze twee gebieden behoren zonder twijfel tot de meest familievriendelijkste van Oostenrijk. Je vindt hier overzichtelijke brede pistes, mooie oefenweides voor de allerkleinsten en natuurlijk kindvriendelijke liften. Bovendien zijn deze gebieden nog niet ontdekt door de massa, waardoor je er zelfs in het hoogseizoen kunt genieten van een relatief rustige wintersport met de kinderen. Met zo'n 80 km aan langlaufloipes is dit bovendien een fijne plek voor liefhebbers van deze Noorse sport.

Meer info over het Salzburger Saalachtal
53790 -  (27)
© Almenwelt Lofer

Win een wintersport naar SalzburgerLand

Wil je kans maken op een gratis wintersport naar een van bovengenoemde skigebieden, doe dan mee aan de winactie van SalzburgerLand. Door het beantwoorden van een simpele vraag, namelijk: 'Hoeveel directe vluchten gaan er in het winterseizoen vanuit Nederland naar Salzburg?' maak jij kans op een vakantie in één van deze 7 skigebieden. Meedoen dus!

Doe mee en win een van de 7 wintersportvakanties in SalzburgerLand

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SalzburgerLand.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.