Skip to navigation Skip to main content
53757 - Gurgl start skiseizoen al op 13 en 14 november: perfecte én rustige pistes (3)
© Ötztal Tourismus, Rudi Wyhlidal

Nog een paar nachtjes slapen en dan kan er eindelijk weer geskied worden op de pistes van Obergurgl en Hochgurgl. Niet zoals gepland op 18 november, maar al op 13 en 14 november start Gurgl als een van de eerste niet-gletsjerskigebieden het skiseizoen! Dankzij de hoge ligging tussen de 1800 en 3080 meter hoogte kun je hier elk jaar skiën van november tot eind april. Heb jij voor 2021 nog een paar vakantiedagen over en ben je op zoek naar een fijne bestemming? Maak dan maar snel tijd vrij in je agenda en ga alvast een paar dagen skiën in Gurgl!

Pre-Opening op 13 & 14 november

Het is je vast niet ontgaan dat er vorige week ontzettend veel sneeuw gevallen is. Daarom komt Gurgl met iets leuks: je kunt er dit weekend als skiën! Vanwege de sneeuwhoeveelheden heeft het skigebied besloten de eerste liften en pistes in Hochgurgl al op 13 en 14 november te openen. Wie dus niet kan wachten tot de 18e, kan aankomend weekend al een kijkje nemen in het skigebied. Op die dagen zijn de Kirchenkarbahn I, de Top Schermerbahn, de Top Wurmkogl I & II en de Hochgurglbahn I & II geopend voor wintersporters, evenals het Top Mountain Star restaurant, de Top Schermer Schirm en het Top Mountain Crosspoint.

Sneeuwzeker skiën tot eind april

Aan het eind van het Ötztal bieden de dorpen Obergurgl en Hochgurgl toegang tot de 112 km aan pistes van Gurgl. Gurgl is een sneeuwzeker skigebied dat niet beschikt over een gletsjer, maar dat dankzij de hoogte en ligging op een noordhelling een lang en sneeuwzeker skiseizoen biedt. Doorgaans kun je hier van november tot eind april op de latten staan en als Koning Winter goed gezind is, is er in november al een groot deel van de pistes geopend. Dit jaar kun je daarom extra vroeg skiën: al op 13 én 14 november. De afdalingen van Gurgl bevinden zich vrijwel allemaal boven de boomgrens. Het merendeel is blauw en veelal heerlijk breed met daartussen een aantal mooie rode en zwarte pistes. In Gurgl, de Diamant van de Alpen, kun je genieten van een veelzijdige wintersport met perfecte pistes, top accommodaties, ski-in ski-out en nog heel veel meer!

53757 -  (9)
© Ötztal-Tourismus, Alexander Lohmann

In alle rust genieten van de pistes

Het Ötztal is een populair wintersportdal, maar toch kun je in Gurgl nog in alle rust van de pistes genieten. Zelfs in het hoogseizoen! De pistes zijn bovendien altijd perfect geprepareerd, zodat jij er de lekkerste afdalingen kunt maken. En wil je tussendoor iets meer uitdaging? Het skigebied beschikt over een aantal skiroutes en leuke funslopes. Ook gaaf is een bezoek aan het funpark. Leuk weetje is dat dit funpark door vrouwen wordt onderhouden. Voor gezinnen met kinderen is er het Family Park bij de Bruggenbodenlift.

Boek je skipas online en bespaar

Bij Gurgl loont het om je skipas vooraf online te kopen. Hoe eerder je boekt, hoe hoger de korting en die kan oplopen tot wel 20%. Het bespaart je dus niet alleen tijd op locatie, maar ook een hoop geld. De online prijzen zijn beschikbaar tot vijf dagen voor de eerste skidag. Als je daarna boekt, gelden de vaste prijzen. Dit geldt ook voor het kopen van een skipas bij de kassa's. De online prijs is altijd de goedkoopste.

Boek je skipas voor Gurgl online
53757 -  (10)
© Ötztal-Tourismus, Alexander Lohmann

Nieuw in de winter van 2021/2022

Gurgl staat bekend om de vele moderne liften, waardoor er van lange wachtrijen geen sprake is. Er wordt daarom regelmatig geïnvesteerd om dit kenmerk hoog te houden. Ook aankomende winter kun je weer in een nieuwe lift stappen. De ruim 20 jaar oude Rosskarbahn stoeltjeslift is de afgelopen maanden vervangen door een moderne 10-persoons gondel. Vanaf nu sta je vanuit het centrum van Obergurgl in minder dan zes minuten bij de Festkogl Alm op 2668 meter hoogte en vanaf hier kun je nog makkelijker overstappen op de Festkoglbahn. In januari 2021 werd Gurgl opgeschrikt door een grote brand die het Top Mountain Motorcycle Museum compleet verwoestte. Meer dan 280 historische motoren gingen daarbij verloren. Inmiddels is het museum compleet herbouwd en uitgebreid. Vanaf 18 november kun je er weer een bezoek aan brengen en dat is absoluut de moeite waard!

Tips voor je wintersport in Gurgl

Van plan om dit skiseizoen te gaan skiën in Gurgl en benieuwd wat je echt niet mag overslaan? Zet onderstaande tips maar op je lijstje!

  • First Line: als eerste van de vers geprepareerde pistes genieten en daarna lekker ontbijten in de Hohe Mut Alm? Schrijf je dan in voor First Line. Meer over dit event lees je hier >
  • Het Top Mountain Star restaurant: is het tijd voor koffie of een warme choco? Koers dan naar het Top Mountain Star Restaurant op 3082 meter hoogte. Iets drinken, het hoogste punt van het skigebied bezoeken én genieten van een spectaculair uitzicht, beter bestaat bijna niet!
  • Rodelen: een wintersport is natuurlijk niet compleet zonder een afdaling op de slee. In Gurgl vind je een leuke, 3 km lange afdaling met 25 spannende bochten. Een keer per week, op donderdag, kun je ook 's avonds rodelen. Er zijn verschillende locaties waar je een slee kunt huren, bijvoorbeeld bij Scheiber Sport.
  • Ontspannen in de wellness: op wintersport draait het niet alleen maar om actief bezig zijn. Het is immers vakantie, dus ook ontspannen is dan erg belangrijk. In de hotels met wellnessfaciliteiten of in het nabijgelegen Aqua Dome in Längenfeld.
  • Winter- en/of sneeuwschoenwandelen: het prachtige landschap rondom Gurgl vraagt om ontdekt te worden. Op ski's, maar ook zeker te voet. Je vindt hier zo'n 12 km aan geprepareerde winterwandelpaden, welke je meenemen door dennenbossen en langs de Gurgler Ache. Wandel bijvoorbeeld in 1,5 uur naar de Schönwieshütte of de 1 uur durende route door het Zirbenwald. Verder kun je hier ook goed sneeuwschoenwandelen, zelfs samen met een gids.
  • Overnachten in luxe: in Gurgl vind je naar verhouding veel 4- en 5-sterren hotels. Veel daarvan aan de piste, zodat je profiteert van ski-in ski-out. Bekijk het accommodatie aanbod in Gurgl >
53757 -  (11)
© Ötztal-Tourismus, Alexander Lohmann

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Gurgl.

Gurgl sneeuwzeker skigebied image widget

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.