Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 10-persoons Rosskarbahn in Gurgl

53475 - Nieuwe 10-persoons Rosskarbahn in Gurgl (3)

Een flinke verbetering voor Gurgl, want momenteel wordt er hard gebouwd aan een gloednieuwe lift: de nieuwe Rosskarbahn. Met de bouw van deze nieuwe gondel neemt het skigebied afscheid van de ruim 20 jaar oude stoeltjeslift. Daar waar er in de oude Rosskarbahn slechts vier wintersporters tegelijk in stoeltjes naar boven werden vervoerd, ziet dat er met de 10-persoons gondel aankomend seizoen heel anders uit. De nieuwe Rosskarbahn in Gurgl is niet alleen een grote upgrade qua capaciteit, maar ook qua snelheid en comfort.

Compleet nieuwe Rosskarbahn

De gloednieuwe gondel vervangt de oude stoeltjeslift die al sinds 1997 in gebruik was. Na meer dan 20 jaar trouwe dienst is het dan ook de hoogste tijd voor vervanging en verbetering! Waar een ritje in de oude stoeltjeslift ongeveer 7 minuten duurde met vier personen per stoeltje, neemt de nieuwe Rosskarbahn in Gurgl maar liefst tien wintersporters per gondel mee in een tijdsbestek van iets meer dan 5 minuten. Een flinke verbetering dus! Lange wachtrijen moeten daarmee tot de verleden tijd behoren en vanaf aankomend wintersportseizoen zullen wintersporters een stuk comfortabeler de berg op reizen.

53475 -  (3)
Deze lift kom je aankomend skiseizoen niet meer tegen in Gurgl

Feiten en cijfers nieuwe Rosskarbahn in Gurgl

Net zoals de oude lift zal ook de nieuwe Rosskarbahn in Gurgl bestaan uit twee delen waarbij wintersporters halverwege kunnen in- en uitstappen. Inmiddels zijn ze in Oostenrijk al volop aan het bouwen aan de nieuwe gondel. Bovendien verplaatst het bergstation een stuk richting de Festkoglbahn, om te zorgen voor een betere aansluiting tussen de twee liften. Als alles volgens planning verloopt, zullen skiërs, snowboarders en voetgangers aankomend skiseizoen al kunnen profiteren van de splinternieuwe en comfortabele Rosskarbahn in Gurgl.

Cijfers & feiten van de nieuwe Rosskarbahn in Gurgl

Fabrikant: Doppelmayr Lengte:1922 m
Soort lift:Gondel met nieuwe Omega V cabines Hoogteverschil: 758 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: 5:50 min
Liftcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Hoogte bergstation: 2668 m Plaats: Gurgl

Wintersport in Gurgl

Het Oostenrijkse Gurgl ligt aan het eind van het Ötztal en wordt gevormd door de dorpen Obergurgl en Hochgurgl. Het skigebied bestaat uit meer dan 112 km aan pistes en is ontzettend sneeuwzeker. Skiën kan hier doorgaans van eind november tot mei. De geplande openingsdatum voor 2021 is 18 november. Gurgl reikt tot een hoogte van 3082 meter en staat bovendien bekend om de ideale sneeuwcondities, dankzij een goede ligging op een noordhelling. Je vindt hier afdalingen voor ieder type wintersporter, een funpark en uitmuntende restaurants voor een heerlijke lunch of tussendoortje. Naast de bovengenoemde nieuwe Rosskarbahn kent het skigebied al veel bestaande moderne liftsystemen en daardoor komen wachtrijen hier maar zelden voor. Gurgl wordt ook wel de 'Diamant van de Alpen' genoemd en die titel maakt het skigebied helemaal waar.

Nieuwe Rosskarbahn Gurgl
Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.