Skip to navigation Skip to main content

Twee nieuwe liften in Orelle zorgen voor verbinding met Val Thorens

53750 - Twee nieuwe liften in Orelle zorgen voor verbinding met Val Thorens (3)
© OT Val Thorens, T.Loubere

Flinke verbeteringen in het Franse skigebied Les Trois Vallées vanaf de winter van 2021/2022, met de komst van twee nieuwe liften in Orelle. De nieuwe verbindingen zorgen voor een directe link met Val Thorens, via een aansluiting langs de 3200 meter hoge Cime Caron. Dit betekent dat je binnenkort eenvoudig met ski's of te voet in een tijdsbestek van slechts 45 minuten van Orelle naar Val Thorens kunt reizen. En dat niet alleen, ook de drukke verkeersweg richting Val Thorens in La Tarentaise kan hiermee omzeild worden. De twee nieuwe liften in Orelle kunnen deze winter voor het eerst worden gebruikt.

Twee nieuwe liften: Orelle en Orelle-Caron

Dankzij een investering van Région Auvergne Rhône-Alpes en de liftmaatschappijen SETAM en STOR, gaat er vanuit het Franse Orelle komende winter een nieuwe lift vertrekken, 'Orelle', die de oude '3 Vallées Express' vervangt. De gondel brengt je naar Plan Bouchet op een hoogte van 2350 meter. Vanaf daar is er nog een nieuwe verbinding gebouwd en dat is voor Val Thorens een primeur. De gloednieuwe 'Orelle-Caron' zorgt namelijk voor een directe verbinding met drieduizender Cime Caron, en neemt je in slechts enkele minuten mee naar 3200 meter hoogte. Ideaal voor wintersporters in Les Trois Vallées, maar ook voor andere reizigers, want dankzij deze twee nieuwe liften in Orelle is er een uitstekende directe en vooral snelle aansluiting met Val Thorens. Hoewel de verbinding tussen de twee skidorpen al bestond, is er nu een extra lift bijgekomen én maakt de nieuwe lift de aansluiting ook mogelijk voor voetgangers. Wie snel van het ene resort naar het andere wil reizen kan nu eenvoudig via de torenhoge bergpiek gaan. Maar dat geldt dus ook voor bezoekers die niet komen om te skiën, want met deze verbinding kan de N90 in de vallei La Tarentaise ook vermeden worden, de weg die je normaal gesproken neemt om naar Val Thorens te rijden. Rijd via de A43 naar Orelle, parkeer je auto gratis in de garage, neem de twee nieuwe liften en reis in nog geen 45 minuten van Orelle naar Val Thorens. En je bagage? Die kan gewoon mee!

53750 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/25e5a9afe3c38adb4ac220a8fdcfa07eb871ab76e125d97d.png (2)
© Val Thorens Tourism

Grote voordelen en verbeteringen

Niet alleen de verbinding tussen Orelle en Val Thorens is een voordeel van de komst van deze twee nieuwe liften in Orelle, ook zijn er andere verbeteringen. Zo win je twee minuten tijd in de eerste lift in vergelijking met de oude, en bereik je de Cime Caron in nog geen zeven minuten. Bij elkaar betekent het dat je slechts twintig minuten nodig hebt om de drieduizender te bereiken. De nieuwe gondels behoren bovendien tot de snelste in heel Frankrijk. Daarnaast kunnen de liften dubbel zoveel passagiers meenemen dan voorheen, wat betekent dat de doorstroom ook flink verbeterd is. Nog een voordeel? Je hoeft geen skiër te zijn om te genieten van geweldige 360-graden uitzichten vanaf de Cime Caron. De liften zijn namelijk ook toegankelijk voor voetgangers.

Cijfers & feiten van de nieuwe gondel Orelle

Bergstation:Plan Bouchet Lengte: 4997 m
Hoogte bergstation: 2350 m Hoogteverschil: 1462 m
Snelheid: 7 m/sec. Tijd: 13 min (ipv 15)
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2500 pers./uur
Aantal gondels: 87 Plaats: Orelle

Cijfers & feiten van de nieuwe Orelle-Cime Caron

Bergstation: Cime Caron Lengte: 2235 m
Hoogte bergstation: 3200 m Hoogteverschil: 820 m
Snelheid: 7 m/sec. Tijd: 6:50 min
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 2500 pers./uur
Aantal gondels: 44 Plaats: Orelle

53750 -  (4)
Vanaf aankomende winter kun je eenvoudig en snel van dit uitzicht van de Cime Caron genieten (© OT Val Thorens, T. Loubere)
Vanaf aankomende winter kun je eenvoudig en snel van dit uitzicht van de Cime Caron genieten (© OT Val Thorens, T. Loubere)

Wintersport in Les Trois Vallées

Zowel Orelle als Val Thorens behoren tot een van de grootste skigebieden van de Alpen: Les Trois Vallées. Ga je hiernaartoe op wintersport dan heb je maar liefst toegang tot 600 pistekilometers die, dankzij de enorme hoogte waarop de skiresorts gelegen zijn, enorm sneeuwzeker zijn. Populaire wintersportplaats is Val Thorens, dat met een ligging op 2300 meter tevens het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa is. Maar ook Orelle is een prachtige bestemming voor een vakantie in de sneeuw en heeft tevens, in tegenstelling tot veel Franse plaatsen, een gemoedelijke en traditionele uitstraling. Dat je hier heerlijk kunt skiën is een ding dat zeker is, en met de komst van de twee nieuwe liften in Orelle die het plaatsje met Val Thorens verbinden, is het wintersportplezier én gemak hier alleen maar vergroot.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.