Skip to navigation Skip to main content
53701 - Deze 6 activiteiten maken een wintersport in Canada extra bijzonder (3)

Skiën in de imponerende Rocky Mountains omgeven door niets anders dan puur natuur, rendieren spotten naast de piste, knisperende sneeuw die áltijd aanvoelt als vers gevallen poeder... Er zijn wel honderd redenen te noemen waarom een wintersport in Canada uniek is en hoog op je bucket list zou kunnen staan. Zo beleef je gegarandeerd een bijzondere tijd als je op wintersport gaat naar Jasper in het waanzinnige Jasper National Park om te skiën in Marmot Basin. Of wanneer je een paar dagen in het bruisende Edmonton verblijft, de stad waar je op vliegt als je gaat wintersporten in Jasper. Maar dat het geweldig skiën is, is niet het enige waarom dit land een absolute droombestemming is. Er is ook naast de piste veel te doen dat je wintersportervaring zonder twijfel nog onvergetelijker maakt. In dit blog lichten we 6 activiteiten uit die een wintersport in Canada extra bijzonder maken. Droom je even mee?

Op wintersport in Canada

Een wintervakantie in Canada staat boven aan het lijstje van velen en dat is niet voor niets. Dankzij de droge lucht ski je hier vrijwel altijd op pure poedersneeuw, een van de redenen waarom skiën hier zo uniek is. Het land biedt naast fantastische wintersportmogelijkheden, ook veel andere unieke elementen die je bijna nergens anders vindt. Er zijn verschillende bestemmingen in het land waar je heen kunt voor een wintersport. Eén daarvan is Marmot Basin, zo'n 4,5 uur rijden van de stad Edmonton. Dit is een skigebied in Jasper National Park, het grootste park van de Canadese Rockies en een waar natuurspektakel. Wanneer je hier skiet, beleef je ongekende rust en ruimte in het skigebied en komen wachtrijen niet voor. De 669 hectare van Marmot Basin zijn vrij te gebruiken waardoor je ook buiten de pistepaaltjes veilig kunt poederen, een onovertroffen gevoel! Bergtoppen worden hier omringd door bevroren watervallen, gletsjers, diepe kliffen en uitgestrekte meren. Extra speciaal is dat je hier skiet in de natuurlijke leefomgeving van een scala aan diersoorten waar wij niet zo bekend mee zijn. Elanden, wolven, rendieren, bevers en dikhoornschapen maken allemaal deel uit van de wildlife die zich hier in de bossen schuilhoudt. Dat het skigebied in zo'n waanzinnige natuuromgeving ligt, maakt het de ideale locatie voor het combineren van je wintersport in Canada met andere activiteiten, die je vakantie ongetwijfeld extra bijzonder zullen maken.

53701 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/77d008ae5946b63d1558fdcf3046386f863a2a847102e034.jpeg (2)
© Jon Hayward

1. Spot het betoverende noorderlicht

Natuurlijk kun je in het noorden van Europa ook op sommige plekken het noorderlicht spotten, maar doe je dit in Canada dan lijkt de groene, glinsterende lucht zonder twijfel nog magischer dan anders. Waarom? Hier is een gebied dat helemaal vrij is gemaakt van enig licht, te vinden in het Elk Island National Park. Het betoverende noorderlicht is namelijk het allerbeste te spotten als het pikkedonker is. Het is hier zó donker in de Dark Sky Preserve, dat de kleuren en sterrenhemel nog feller schitteren dan anders. Ga liggen op een dekentje, en laat je meevoeren door het sprookjesachtige beeld van een fonkelende sterrenzee.

53701 -  (19)
© Justin Olsvik

2. Ga op zoek naar wildlife in hun natuurlijke habitat

De valleien van de Canadese wintersportbestemmingen vormen een natuurlijke leefomgeving voor veel verschillende diersoorten, en de winter is de perfecte tijd en plek om op pad te gaan om ze te kunnen spotten. Je kunt een excursie boeken waarbij je door een gids wordt meegenomen naar bijvoorbeeld Athabasca Valley, een plek waar je onder andere wolven, herten, elanden en coyotes kunt tegenkomen. Een andere aanrader om wilde dieren te zien is een bezoekje brengen aan Elk Island National Park. Niet alleen kun je hier het noorderlicht bewonderen, ook is dit park een thuis voor talloze dieren. Bijvoorbeeld van de bizon, een gigantisch beest dat hier in de wildernis leeft. Maak een winterwandeling door het park gewapend met een camera, grote kans dat je ze tegenkomt! Het Elk Island National Park ligt op ongeveer drie kwartier rijden van de stad Edmonton.

Lees meer over de bijzondere activiteiten in Elk Island National Park
53701 -  (20)3. Bewonder de bevroren watervallen van de Maligne Canyon

Een van de meest indrukwekkende dingen en absoluut een bijzondere activiteit voor tijdens een wintersport in Canada, is een bezoek aan Maligne Canyon. Wandel je door deze kloof, dan word je omringd door bevroren watervallen die zich in de meest excentrieke sculpturen hebben gevormd. Tijdens de Icewalk word je ook meegenomen naar de ijsgrotten en loop je richting de bodem van de canyon, welke de diepste van het Jasper National Park is. Onderweg kijk je gegarandeerd je ogen uit, want imponerender dan deze ijsomgeving wordt het bijna niet.

Meer over de bevroren watervallen in Maligne Canyon
53701 -  (21)4. Zoek de actie op en ga ijsklimmen

Wil jij voor een echte onovertroffen ervaring gaan tijdens je wintersport in Canada? Dan kun je ook de actie opzoeken en gaan ijsklimmen. Het beste van alles is dat je hier helemaal geen ervaren bergbeklimmer voor hoeft te zijn. Ook als je nog nooit zoiets hebt gedaan kun je je wagen aan deze avontuurlijke activiteit. Tijdens deze bijzondere belevenis klim je je een weg omhoog op een van de bevroren watervallen van Jasper. Uiteraard onder begeleiding van een gids. Nog een bucket list item om af te vinken!

53701 -  (22)
© Rockaboo

5. Maak een hondensledetocht dwars door de ongerepte natuur

Een van de dingen die een wintersport in Canada zo mooi maken, is de ongeschonden natuur. Die kun je te voet verkennen, maar het wordt extra bijzonder als je de omgeving kunt ontdekken middels een hondensledetocht. Met een slee word je voortgetrokken door een groep husky's en zie je grote delen van de waanzinnige omgeving van de Canadese winterwereld. Tijdens deze tocht kun je niet alleen genieten van het uitzicht, ook krijg je de mogelijkheid zelf de teugels in handen te nemen en de slee te besturen.

53701 -  (23)
© Jeff Lewis Photography

6. Ontdek de levendige stad Edmonton op een hele vette manier

Wil je gaan skiën in Jasper, dan vlieg je op Edmonton. Een bruisende stad vol mogelijkheden, en eigenlijk een perfect start- en eindpunt voor je wintersport in Canada. Hier kun je genieten van een typische ijshockeywedstrijd en dineren in tal van gezellige restaurants, maar er zijn ook een aantal activiteiten die je kunt ondernemen welke je wintersport hoe dan ook extra bijzonder zullen maken. Je kunt namelijk op ontdekkingstocht gaan in de stad. Te voet, met sneeuwschoenen onder gebonden, of op een andere hele vette manier. Bijvoorbeeld met een segway, welke je kunt huren om al rijdend de mooiste plekjes en hotspots van de stad opzoeken. Wil je je stadstour letterlijk naar een hoger niveau tillen? Dan is het een tip om een helikoptervlucht te maken. Na deze ongekende belevenis staat de skyline van Edmonton en de onovertroffen beelden van winters Canada beslist voor altijd in je geheugen gegrift.

Bekijk de activiteiten in River Valley Edmonton
53701 -  (24)
Wintersport in Canada: hoe kom je er?

Hoe je de droom van een wintersport in Canada werkelijkheid kunt maken? Wil je gaan skiën in Jasper, dan vlieg je met een rechtstreekste KLM-vlucht naar de stad Edmonton. De reis duurt slechts 8,5 uur, waarna je nog enkele uren rijden van het skigebied verwijderd bent. Aanrader is om een wintersport in het skigebied te combineren met een verblijf in de stad. Een wintersport in Canada hoeft helemaal niet onbetaalbaar te zijn. Bij Sneeuwzeker Deals kun je namelijk al vanaf € 1199,- p.p. in de poedersneeuw van Jasper staan, waarbij de vlucht, je verblijf, skipas, huurauto en bepaalde activiteiten al inbegrepen zijn. Een scherpe prijs waarmee je eenvoudig een droomvakantie kunt laten uitkomen!

Sinds 7 september zijn de inreisbeperkingen voor internationale reizigers die naar Canada reizen versoepeld. Op dit moment geldt dat reizigers die volledig gevaccineerd zijn met een goedgekeurd vaccin, welkom zijn in het land. Wel dienen zij voor binnenkomst te beschikken over een negatief testresultaat (PCR) dat niet ouder is dan 72 uur. Ter plekke gelden er weinig restricties . Zo hoef je bijvoorbeeld geen mondkapje in de skilift te dragen als je met mensen uit jouw huishouden in de lift zit.

Aanbiedingen voor een wintersport in Canada

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Sneeuwzeker Deals.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.