Skip to navigation Skip to main content
53678 - Redenen voor een wintersport met kinderen in Turracher Höhe deze winter (3)
© Attisani

Op zoek naar een fijne bestemming voor een wintersport met kinderen aankomend seizoen? Dan is het zeker de moeite waard om Turracher Höhe eens onder de loep te nemen. Van dit pareltje van een skigebied heb je misschien nog niet eerder gehoord, maar daar breng ik graag verandering in. Turracher Höhe is met ruim 43 pistekilometers niet heel groot, maar wel ontzettend fijn en ideaal voor een skivakantie met kinderen. Zo vind je hier bijvoorbeeld een gigantische funmountain waar echt niemand zich hoeft te vervelen! De meeste accommodaties liggen aan of vlak bij de pistes en er zijn verschillende skischolen om skilessen te volgen. In dit artikel geef ik je tien redenen voor een wintersport met kinderen in Turracher Höhe.

Wintersport in Turracher Höhe

Turracher Höhe ligt op de grens van Steiermark en Karinthië aan het gelijknamige meer, in Biosfeerreservaat Nockberge en in het grootste dennenbos van Europa. Vanaf Utrecht is het 1077 km rijden en als het verkeer meezit, doe je daar ongeveer 12 uur over. Dat is wel even een stuk sturen, maar het laatste uurtje van de reis maakt dat allemaal goed. Dat voert namelijk door een prachtig berglandschap en langs meerdere sfeervolle dorpjes. Nadat je het laatste stuk over de pas hebt gereden, kom je aan in een prachtig en knus skiresort. Het is niet echt een dorp, maar meer een verzameling van hotels, chalets en vakantiehuizen. De ruim 43 km aan pistes bevinden zich aan weerszijden van het gelijknamige meer en omdat de meeste accommodaties ski-in ski-out bieden, hoef je nooit lang te slepen met je skimateriaal. Groot voordeel is dat de grote massa het skigebied nog niet heeft ontdekt en van grote druktes is dus geen sprake. Zelfs in de kerstvakantie of voorjaarsvakantie sta je hier nooit lang in de rij voor de skilift. Vooral families, rustzoekers en liefhebbers van de natuur weten deze skibestemming te waarderen.

53678 -  (18)
© Rossmann

1. De grootste funmountain van Oostenrijk

In het skigebied van Turracher Höhe hoeft niemand zich te vervelen. Op de flanken van de 2205 meter hoge Kornock, beter bekend als de grootste en beste funmountain van Oostenrijk, vind je niet alleen gewone pistes, maar ook:

  • Snowpark Turracher Höhe: met vier verschillende lines (family, beginner, medium en advanced), kan hier ieder type freestyler hier uit de voeten. Het snowpark ligt op 2030 meter hoogte en strekt zich uit over een lengte van 1,5 km. Boxen, kickers en meer: niet gek dat dit dé hotspot voor freestylers in Karinthië is.
  • XXL Funslope: met een lengte van 1500 meter is dit een van de langste funslopes ter wereld! De afdaling bij de Schafalm staat garant voor heel veel plezier!
  • Funcross: een snelheidspiste met kombochten, een sneeuwtunnel, jumps en andere obstakels. Wie van het gezin is het snelst beneden?
  • Nocky's WinterZeit: direct naast de Übungswiesenlift ligt deze belevenispiste voor kinderen. Het is een leuke afdaling met allerlei obstakels en waarbij de kans groot is dat je mascotte Nocky ook tegenkomt.
53678 -  (19)
© Maier

2. Heerlijk brede pistes

Echt moeilijk wordt het niet snel in Turracher Höhe. Van de ruim 43 km aan pistes is het merendeel rood, gevolgd door blauw en zwart. De pistes zijn over het algemeen heerlijk breed en omdat het nooit echt druk is, kunnen de kids in alle rust oefenen op hun skitechniek. Het skigebied is bovendien lekker overzichtelijk en als je kinderen lessen volgen, is de kans groot dat je ze een keer tegenkomt.

3. Stoer avontuur: een sneeuwscootersafari

Ben je op wintersport met stoere tieners en op zoek naar een spannend avontuur? Maak een sneeuwscootersafari! Nadat alle formaliteiten geregeld zijn bij InterSport RENT, is het tijd om in te stappen in de speciale Quad-Taxi die je naar de Sonnalm brengt. Hier krijg je alle uitleg over het rijden op een sneeuwscooter en daarna is het tijd om samen met een gids het ongerepte landschap rondom Turracher Höhe in te trekken. Met een beetje geluk word je onderweg getrakteerd op een schitterende zonsondergang. Een speciale uitrusting is niet nodig, warme skikleding, skihandschoenen, een helm en skibril zijn voldoende.

53678 -  (20)
© Holeis

4. De meeste accommodaties liggen aan de piste

Aan fijne accommodaties geen gebrek in Turracher Höhe. Je hebt hier een ruime keuze aan hotels, vakantiehuizen en chalets. Groot voordeel is dat het meerendeel aan of vlak bij de pistes ligt en dat de meeste op ski's te bereiken zijn. Dankzij ski-in ski-out hoef je nooit ver te slepen met je skimateriaal. Ideaal, aangezien je als ouder vaak niet alleen je eigen ski's, maar ook die van je kinderen draagt.

5. Er is een hele leuke skitocht

Beschikken de kinderen over voldoende ski-ervaring en kun je ze makkelijk mee op pad nemen? Dan biedt Turracher Höhe een hele leuke skitocht. De Seerunde neemt je mee langs alle mooie plekjes in het skigebied en een van de hoogtepunten van de ronde is toch wel het ritje met de Seetaxi over het bevroren meer. Voor de gemiddelde skiër is de Seerunde goed te doen en met een lengte van zo'n 12 km ook goed vol te houden voor kinderen. Tussendoor even pauzeren? Er zijn voldoende fijne berghutten waar je iets kunt eten of drinken.

53678 -  (21)
© P. Maier

6. Je kunt er ook avondskiën

In Turracher Höhe hoeft de skidag 's middags niet te eindigen. Althans, één keer per week. Elke woensdag kun je bij de Übungswiesenlift ook 's avonds op de latten staan. Zijn de kids oud genoeg om op te blijven en hebben ze nog voldoende energie over? Dan is dit een unieke ervaring waar ze thuis nog lang over na zullen praten!

7. Rodelen op een slee of een ritje in de alpinecoaster

Is een wintersport met kinderen compleet zonder een afdaling op de slee? Als je deze vraag met nee kunt beantwoorden, ben je in Turracher Höhe aan het juiste adres. Het skigebied biedt verschillende rodelmogelijkheden, zowel overdag als 's avonds. Lekker samen afdalen op een houten slee en heel veel lol beleven. Mag het allemaal met nog iets meer spanning en actie? Maak dan zeker een ritje in de Nocky Flitzer. Het parcours van deze spectaculaire alpinecoaster is 1,6 km lang en neemt je mee door het dennenbos. Je start op 2000 meter hoogte bij het bergstation van de Panoramabahn en eindigt op 1763 meter. Onderweg behaal je snelheden van wel 40 km/u.

53678 -  (22)
© Attisani

8. Perfect voor een wintersport met drie generaties

Turracher Höhe is een perfecte bestemming voor een wintersport met drie generaties. Kinderen, ouders en opa en oma: niemand hoeft zich hier ook maar een seconde te vervelen. Ook voor iedereen die niet meer skiet. Zo ligt er een netwerk met 15 km aan langlaufloipes klaar (Turracher See-Loipe, Weitental-Loipe, Zirbenwald-Loipe en Hochmoor-Loipe) en biedt het skigebied 24 km aan geprepareerde wandelpaden. Wandel je liever buiten de gebaande paden? Ook op sneeuwschoenen zijn er een aantal mooie routes te om te ontdekken.

9. Het bevroren meer: schaatsen, de Seetaxi en meer

De Turracher See is in de wintermaanden een grote ijsspeelplaats. Schaatsen, ijsstokschieten of een heerlijke wandeling, het is er allemaal mogelijk. Dankzij de speciale Seetaxi kun je het meer zelfs op ski's oversteken. Bijvoorbeeld tijdens de eerder genoemde Seerunde skitocht, maar ook om even een kijkje te nemen aan de andere kant.

10. Pistebutlers

Turracher Höhe kan worden omschreven als kindvriendelijk, maar ook als ontzettend gastvrij. Dat bewijzen onder andere de pistebutlers in het skigebied. Zij voorzien kinderen van lekkere snoepjes of ijsjes en ouders van een gratis glas prosecco. Zakdoekje nodig? Een extra laagje zonnebrand? Vragen over het skigebied? Voor alles kun je bij ze terecht. Ook is er een speciaal butlerprogramma, waarbij je samen met een of beide pistebutlers op stap gaat. Bijvoorbeeld om extra vroeg de pistes op te gaan of voor het maken van een winterwandeling. Overnacht je in een van de 20 butleraccommodaties, dan is deelname hieraan gratis.

53678 -  (23)
© Attisani
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.