30 september 2021 door Marlous in Tips

Dat je er fantastisch kunt skiën en snowboarden is duidelijk, maar wist je er ook hele leuke wintersportactiviteiten in Zwitserland voor alléén vrouwen worden georganiseerd? Van langlaufen meets yoga tot winterwandelingen bij volle maan, het aanbod aan leuke reizen en activiteiten in de sneeuw is enorm. En misschien wel het leukste van alles: je doet dit met enkel en alleen dames (sorry mannen). Benieuwd naar wat er allemaal wordt georganiseerd? Dit zijn 5 van de leukste wintersportactiviteiten in Zwitserland voor vrouwen!

Bekijk alle wintersportactiviteiten voor vrouwen in Zwitserland

#1. Snowboarden voor vrouwen

Altijd al willen snowboarden in Zwitserland, maar nog nooit gedurfd of geen kans gehad om het te leren? In Sedrun worden er lessen georganiseerd voor beginners en waar alleen vrouwen aan mogen deelnemen. Zo hoef je je door niets en niemand te laten tegenhouden en kun je in alle rust je eerste bochten op een board draaien. Met een ervaren leraar ga je in kleine groepen op pad en leer je de basistechnieken van het snowboarden, terwijl je de beste plekken opzoekt. Deze women-only lessen worden van begin januari tot en met eind februari georganiseerd en duren twee tot vier uur per dag. 

#2. Langlauf- en yogaweekend

Een heerlijk weekend relaxen in de Zwitserse Alpen? In Engelberg is het mogelijk, tijdens het langlauf- en yogaweekend voor vrouwen. Dit is absoluut een van de leukste wintersportactiviteiten in Zwitserland voor vrouwen waar je echt even jezelf kan ontdoen van stress. Midden in de prachtige natuur leer je de technieken van het langlaufen, terwijl je je concentreert op de harmonie van lichaam en geest. Hetzelfde principe wordt getraind tijdens de yogasessies. Aanbiedingen voor een wintersport in Engelberg >

yoga bergen zwitserland
© Switzerland Tourism / Andre Meier 

3. Tot jezelf komen in Nendaz

Een ontzettend leuk programma voor vrouwen is de self-care reis die in het Zwitserse Nendaz wordt georganiseerd. Tijdens deze trip maak je geweldige sneeuwschoenwandelingen en skitours door een diepe witte knisperende deken, waarbij het doel is om tot jezelf te komen en balans te vinden. Tussendoor worden er coachingsessies gehouden. Ook bij maanlicht zoek je de sneeuw op middels mooie wandelingen. Omdat het welzijn voorop staat tijdens deze reis, verblijf je in een luxe 4-sterrenhotel waar je gegarandeerd nog meer tot rust komt.

4. Toerskiën op 4000 meter

Ben jij een echte ervaren toerskiër en op zoek naar een uitdaging? Van 4 t/m 6 maart 2022 vindt er een speciale reis plaats. Niet alleen een van de leukste wintersportactiviteiten in Zwitserland voor vrouwen, maar zeker ook een van de tofste. Tijdens dit programma ga je met een paar andere stoere vrouwen naar een top van ruim 4000 meter in Saas-Fee, om er vervolgens vanaf te skiën. Uiteraard onder goede en professionele begeleiding en uitgerust met al het vereiste materiaal voor zo'n spectaculaire belevenis. Op wintersport naar Saas-Fee >

toerskiën vrouwen Zwitserland
© Switzerland Tourism / Florence Gross 

5. Coaching in de sneeuw

Heb jij het he-le-maal gehad en wil je het liefst even wegduiken (in de sneeuw) met gelijkgestemden? Ook daarvoor vinden er speciale wintersportactiviteiten in Zwitserland voor vrouwen plaats. In Lungern worden er vierdaagse coachingsessies gehouden voor groepen dames, waarbij er verschillende activiteiten worden gedaan. Denk aan iglo's bouwen, maar ook aan bergtoppen beklimmen. Het draait hier allemaal om je zelfvertrouwen terug te winnen, persoonlijk inzicht te krijgen, je batterij op te laden en het meeste uit jezelf te halen, terwijl je omringd wordt door een rustige winterwereld. Tussen de workshops door overnacht je onder andere in een knusse berghut en zelfs in de zelfgebouwde iglo.

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen