Skip to navigation Skip to main content
53607 - 10 redenen voor een familievakantie in Laax (3)
© Laax - Philipp Ruggli

Ga jij met de kinderen op wintersport en ben je op zoek naar een leuke en unieke bestemming voor je volgende vakantie? Denk dan eens aan het Zwitserse Laax. Dit moderne skigebied is door de Zwitserse toerismebranchevereniging al meerdere jaren bestempeld met het keurmerk 'families welcome', wat betekent dat de faciliteiten voor families met kinderen hier dik in orde zijn. Denk hierbij aan
mooie kinderweides waar de kleintjes de eerste bochten op de ski's leren, maar ook kinderopvang voor de allerjongsten, goede accommodaties voor families en voldoende activiteiten naast het skiën. Laax deelt haar afwisselende skigebied met het nabijgelegen dorp Flims, dat eveneens zeer kindvriendelijk is. In dit artikel lees je 10 redenen waarom je een keer naar Laax zou willen gaan met de kinderen.

#1. Allround skigebied met ruim 200 km pistes

Het skigebied van Laax en Flims telt 224 km aan pistes, waarbij de verdeling tussen blauwe, rode en zwarte pistes ongeveer gelijk is. Hierdoor kan iedereen zich uitleven op zijn of haar favoriete kleur afdaling. Laax heeft al jarenlang een naam hoog te houden als het gaat om freestyle: met 4 snowparks met obstakels voor elk niveau, kunnen zowel (kleine) beginners als ervaren pro's hier goed uit de voeten. Ook aan fijne berghutten is er geen gebrek. Kortom, een fijn allround skigebied, waar de hele familie zich vermaakt.

53607 -  (15)
Brede pistes om lekker te cruisen en meerdere snowparks in Laax (Foto: © Laax, Philipp Ruggli)
Brede pistes om lekker te cruisen en meerdere snowparks in Laax (Foto: © Laax, Philipp Ruggli)

#2. Zelfs de allerkleinsten leren hier skiën

'Vroeg geleerd, is oud gedaan', hierin gelooft men in Laax heilig. Dit betekent dat ook kinderen jonger dan 4 jaar al welkom zijn in de plaatselijke 'skicrêche'. Speciaal opgeleide skileraren bekommeren zich om de allerkleinsten en laten ze spelenderwijs kennismaken met het skiën. De opvang voor de kids vind je zowel in Laax als in Flims centraal gelegen direct bij het dalstation: zo kunnen de ouders en andere kinderen direct door naar de liften en de pistes of tussendoor even stiekem een kijkje nemen.

Meer informatie over een familievakantie in Laax

#3. Familievriendelijke accommodaties direct bij de lift

Vooral in Laax liggen er direct bij de lift diverse moderne accommodaties die zeer geschikt zijn voor families. Een goed voorbeeld daarvan is het rocksresort, dat direct bij het dalstation van de gondel ligt. Het is een modern complex met sfeervol ingerichte appartementen die van alle luxe zijn voorzien, waaronder een 'mini spa' in de badkamer met eigen sauna. De strakke inrichting kenmerkt zich door beton, glas en eiken wat het geheel een prachtige uitstraling geeft. En onbetaalbaar is het zeker niet, want er zijn aantrekkelijke pakketten voor families te boeken, waarbij niet alleen de accommodatie is inbegrepen, maar ook de skipas, skiles en skihuur.

53607 -  (16)
Het rocksresort Laax ligt direct aan de piste en naast de gondellift (Foto: © Laax, Nicholas Lliano)
Het rocksresort Laax ligt direct aan de piste en naast de gondellift (Foto: © Laax, Nicholas Lliano)

#4. Ook aan tieners wordt hier gedacht

In veel skigebieden ligt de nadruk op kinderen onder de 12 jaar en zijn ze ouder, dan zijn er vaak geen speciale faciliteiten of activiteiten. In Flims en Laax wordt ook aan de pubers gedacht. Want wat is er nou cooler dan te leren freestylen in hét 'freestyle mekka van de Alpen'? Naast dat de verschillende Snowparks speciale 'lines' hebben voor beginnende freestylers, is er ook een speciale indoor Freestyle Academy om de meest stoere tricks onder de knie te krijgen. En op de hippe terrassen met toffe beats kunnen de tieners na het skiën chillen met hun vrienden.

#5. Unieke (hippe) sfeer

Toen ik ooit voor de eerste keer in Laax was, was ik direct onder de indruk van de unieke sfeer die er hangt. Zowel het skigebied, als de bergrestaurants en veel accommodaties behoren tot dezelfde eigenaar, de Weisse Arena Gruppe onder leiding van wintersport visionair Reto Gurtner. Zijn doel: een skivakantie met allerlei facetten nog aantrekkelijker maken. Hierbij wordt niet alleen aan comfort gedacht, maar ook aan stijl en beleving van de natuur. Bovendien staat service hier hoog in het vaandel en dat zie je terug op veel vlakken. Kortom, hier beleef je een heerlijke wintersport in een unieke en hippe omgeving.

53607 -  (17)
Wintersport met de hele familie in Laax (Foto: © Laax, Philipp Ruggli))
Wintersport met de hele familie in Laax (Foto: © Laax, Philipp Ruggli))

#6. Berghutten en restaurants met een divers aanbod

In de meeste skigebieden lijken de menukaarten behoorlijk op elkaar. En laten we eerlijk zijn, vaak hebben we ook gewoon behoefte aan een grote schnitzel met pommes of een flink bord pasta. Echt bergvoedsel dus. Maar dat er meer is dan de authentieke gerechten zie je op de menu's van de (berg)restaurants in Laax. Niet alleen kun je hier de bekende klassiekers bestellen, maar heb je eens trek in iets anders, iets gezonds of iets vegetarisch, dan kan dat ook. Lekker!

#7. Modern skigebied met dito faciliteiten

Laax kenmerkt zich door een goede infrastructuur en moderne faciliteiten. De liften zijn van recent bouwjaar en snel, waardoor de wachtrijen beperkt zijn en je veel tijd op de pistes kunt doorbrengen. En een ritje met de lift is hier in sommige gevallen echt een belevenis. Wat dacht je van een stoeltjeslift die is ontworpen door Porsche Design Studios? Ook is er een unieke 10-persoonsgondel van Ferrari design. Dat maakt de tocht naar de top van de berg net even iets specialer. Bovendien is er over elke uitstap van een lift goed nagedacht: je kunt hier overal rustig en zonder stress de lift uitglijden.

53607 -  (18)
Uiteraard kun je ook rodelen in Flims en Laax ((Foto: © Laax, Philipp Ruggli))
Uiteraard kun je ook rodelen in Flims en Laax ((Foto: © Laax, Philipp Ruggli))

#8. Lang en sneeuwzeker skiseizoen

Het skigebied van Laax kent een maximale hoogte van 3018 meter, waardoor de eerste pistes hier al vroeg in het seizoen geopend kunnen worden en je tot midden april kunt skiën en snowboarden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken of er tijdens de kerstvakantie al genoeg sneeuw ligt, en valt Pasen vroeg, dan kun je deze ook doorbrengen op de pistes van Flims en Laax. Bovendien zorgt de hoge ligging van veel afdalingen ervoor dat de pistekwaliteit vaak erg goed is gedurende het hele seizoen.

#9. Indoor Freestyle Academy

Laax biedt een unieke indoor trainingsfaciliteit voor beginnende en ervaren freestylers: de Freestyle Academy. Kinderen vanaf 6 jaar zijn hier welkom en voor de nog jongere kinderen is er ook een speciale ruimte waar ze zich kunnen uitleven. Op diverse trampolines en schansen kun je hier trainen om je eerste of de meest moeilijke tricks onder de knie te krijgen. En over de landing hoef je je geen zorgen te maken wanneer je van de 'big air' gaat, want die is altijd zacht, in een airbag. Ook kun je in de hal boulderen en skaten.

53607 -  (19)
Het oefenen van dit soort grootse tricks begint indoor in de Freestyle Academy

#10. Zwitserse kwaliteit

Kwaliteit en service staan groot geschreven in Laax en iedereen doet hier net dat beetje extra om jouw vakantie nog iets fijner te maken. Of het nu gaat om het inchecken bij de receptie, de bediening in het restaurant, de liftbediende die je helpt bij het instappen of de schoonmaak van je appartement: je wordt hier overal zeer vriendelijk geholpen en de kwaliteit van de diensten liggen hoog. En dat is fijn!

Meer informatie over een familievakantie in Laax

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zwitserland Toerisme & Laax.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.