30 augustus 2021 door Florien in Nieuws

Het jaar is doormidden, de zomervakantie bijna voorbij en langzaam koersen we naar de herfst en de winter. In de Alpen lijkt Koning Winter er zin in te hebben. De afgelopen dagen is er flink wat verse sneeuw gevallen op de toppen en ook vanochtend zagen de webcams er weer heerlijk winters uit. In dit artikel zetten we een aantal witte webcambeelden voor je op een rijtje. Heb jij al zin in de winter?

Eind augustus en verse sneeuw

In een aantal gebieden in de Alpen lijkt het op dit moment meer herfst, dan zomer. Met name aan de noordkant van de Alpen is het al enkele dagen koud, mistig en valt er regelmatig de nodige neerslag. Omdat de sneeuwgrens vrij laag ligt, rond de 1900 meter hoogte, zijn meerdere toppen de afgelopen dagen getrakteerd op een laagje verse sneeuw. Ook vanochtend was het weer fijn wakker worden met winterse sneeuwbeelden. De witte webcams wakkeren het wintersportvlammetje langzaam weer aan en daarmee ook de zin om op wintersport te gaan. Overigens is de sneeuw die nu valt nog helemaal niet van toegevoegde waarde voor aankomend skiseizoen en ook kan er niet gezegd worden of dit een voorbode is voor aankomende winter, maar het is wel genieten om ernaar te kijken! Pas vanaf woensdag komt er verandering in dit weerbeeld en wordt het weer iets rustiger en warmer. Het is dus zeker de moeite waard om ook morgenochtend even een kijkje op de webcams te nemen.

Bekijk het aanbod voor skiseizoen 2021/2022

Witte webcams

Benieuwd naar de winterse plaatjes? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Kun jij niet wachten om weer op de ski's te staan? Bekijk hier wanneer de eerste skigebieden opengaan >

Ischgl (Palinkopf)
Ischgl (Palinkopf)
Mölltaler Gletscher
Mölltaler Gletscher
Kaprun (Wasserfallboden)
Kaprun (Wasserfallboden)
Zugspitze
Zugspitze
Sölden (Gletscherexpress)
Sölden (Gletscherexpress)
Sulzkogel
Sulzkogel
Kühtai
Kühtai
Grossglockner Hochalpenstrasse
Grossglockner Hochalpenstrasse
Rudolfshütte, Weißsee Gletscherwelt
Rudolfshütte, Weißsee Gletscherwelt

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen