Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 10-persoons Weißseejochbahn op de Kaunertaler Gletscher

53391 - Nieuwe 10-persoons Weißseejochbahn op de Kaunertaler Gletscher (3)
© Kaunertaler Gletscher

Vanaf de winter van 2021 wordt het aanbod van skiliften op de Kaunertaler Gletscher vergroot met de komst van een nieuwe gondel, de Weißseejochbahn. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden in het skigebied, dat eerder al de eerste 100-persoons funifor van Oostenrijk bouwde, de Falginjochbahn . De 10-persoons Weißseejochbahn moet ervoor zorgen dat het gebied nog aantrekkelijker wordt voor wintersporters.

Nieuwe skilift Kaunertaler Gletscher

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste gasten al in het skiseizoen 2021/2022 gebruik maken van de nieuwe gondel. Tijdens de rit in deze 10-persoons gondel kunnen wintersporters genieten van de meest prachtige uitzichten op de omringende drie- en vierduizenders. Het dalstation komt te liggen bij het bergstation van de Ochsenalmbahn en het bergstation zal zich bevinden op 3044 meter hoogte, pal naast de grens tussen Oostenrijk en Italië. Dit is de derde lift in het gebied waarmee je ook aan de Italiaanse kant kunt skiën. Bij de bouw van het dal- en bergstation wordt erop gelet dat de gebouwen zo onopvallend mogelijk worden, zodat ze helemaal in het berglandschap op kunnen gaan.

Plannen voor de Weißseejochbahn

De cabines van de Weißseejochbahn bestaan zoveel mogelijk uit glas, om zo de gasten het meest mooie uitzicht te kunnen bieden. Ook bijzonder aan deze lift: je ski's worden geplaatst aan de binnenkant van de cabine, in plaats van aan de buitenkant. Bij de planning van de bouw wordt aan iedereen gedacht, ook aan mindervaliden. De in- en uitstap plaatsen worden barrièrevrij gemaakt, zodat ook mensen met een rolstoel de gondel in kunnen. De stroomwinning komt van grote zonnepanelen op beide gebouwen, die het hele jaar genoeg stroom kunnen leveren. Tijdens de bouw worden bedrijven uit de regio ingezet, om zo een boost te geven aan de werkgelegenheid in de regio.

Cijfers & feiten van de nieuwe Weißseejochbahn op de Kaunertaler Gletscher

Bergstation: bergstation Ochsenalmbahn Lengte: 1968 m
Hoogte bergstation: 3044 m Hoogteverschil: 550 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: 5:45 min
Gondelcapaciteit: 10 personen Capaciteit: 1800 pers./uur
Aantal cabines: 33 Plaats: Kaunertaler Gletscher

Het skigebied Kaunertaler Gletscher

Het skigebied van de Kaunertaler Gletscher is niet zo populair als andere gletsjerskigebieden, wat maakt dat je hier heerlijk rustig en ontspannen kunt skiën. Het is een overzichtelijk skigebied met afwisselende afdalingen en ook freeriders zijn hier op de juiste plek. Ook bijzonder is dat je met de auto tot aan de gletsjer kunt rijden en de rit op zich is al een hele belevenis. Vanuit het dorpje Feichten in het dal rij je in ongeveer een halfuurtje naar boven. Na een aantal scherpe haarspeldbochten kun je op 2150 meter hoogte parkeren bij de stoeltjeslift Ochsenalm, maar je kunt er ook voor kiezen om nog verder omhoog te rijden naar restaurant Weißsee op een hoogte van 2750 meter. Je kunt hier ongeveer van eind september tot begin juni skiën en je hebt de beschikking over zo’n 30 pistekilometers.

2233 - Winter - Gina

Over Gina

Als 4-jarige kleuter stond Gina voor het eerst op de piste en sindsdien heeft ze geen jaar meer overgeslagen! Niets fijner dan actief bezig zijn in de frisse berglucht met als beloning elke dag Kaiserschmarrn en Aperol Spritz.