Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe Falginjochbahn op de Kaunertaler Gletscher

50618 - Nieuwe Falginjochbahn op de Kaunertaler Gletscher (2)

Op de Kaunertaler Gletscher wordt in de herfst van 2019 een nieuwe gondel naar de Falginjoch geopend. De lift vertrekt vanaf de parkeerplaats bij het gletsjerrestaurant en gaat vervolgens richting een hoogte van 3133 meter. Voortaan hoef je dus niet meer in een van de lange Weißseeferner-sleepliften te staan, maar kun je gebruik maken van de comfortabele, snelle gondel.

Eerste 100-persoons funifor in Oostenrijk

Deze zomer staat er heel wat te gebeuren op de Kaunertaler Gletscher. Na een lange fase van plannen en het verkrijgen van vergunningen, heeft men eindelijk groen licht gekregen voor de aanleg van de Falginjochbahn. De nieuwe funifor krijgt hetzelfde traject als de Weissseefernerliften I + II, die inmiddels zijn gedemonteerd. Het dalstation komt bij de parkeerplaats bij het gletsjerrestaurant te liggen (2750 m) en het bergstation op de Falginjoch (3133 m). Er is voor een funifor gekozen, omdat deze dankzij het gebruik van twee liftkabels ook bij zeer harde wind kan blijven draaien. Het is de allereerste funifor met 100-persoons cabines in Oostenrijk.

50618 -  (4)
(Foto: © Kaunertaler Gletscherbahnen GmbH)

(Foto: © Kaunertaler Gletscherbahnen GmbH)

Opvallend ontwerp van dal- en bergstation

Op het 2000 meter lange traject tussen het dal- en bergstation, heeft de lift genoeg aan de ondersteuning van twee liftpalen. Hierdoor heb je over een afstand van 1500 meter vrij uitzicht op het omringende berglandschap. Door de spoorbreedte van 4,6 m en de grote cabines (25 m²) is de lift minder gevoelig voor extreme weersomstandigheden.
Het dal- en bergstation hebben een opvallend ontwerp en door het gebruik van veel glas, vallen de technische elementen van de lift goed te zien. Drempelloos in- en uitstappen zorgt dat iedereen van de lift gebruik kan maken. De Falginjochbahn op de Kaunertaler Gletscher vertrekt om de 10 minuten en wordt in de herfst van 2019 geopend.

Cijfers & feiten van de nieuwe Falginjochbahn op de Kaunertaler Gletscher

Bergstation: Falginjoch Lengte: 2000 m
Hoogte bergstation: 3113 m Hoogteverschil: 363 m
Snelheid: 12 m/sec. Tijd: ca. 03:54 min.
Gondelcapaciteit: 100-personen Capaciteit: 1200 pers./uur
Aantal cabines: 2 Plaats: Kaunertaler Gletscher

Aanpassing van het pisteaanbod

Ook het pisteaanbod dat de Falginjochbahn ontsluit, wordt aangepakt. In de toekomst moet de lift pistes van iedere moeilijkheidsgraad ontsluiten. Voor beginners en gehandicapte skiërs wordt de bestaande blauwe piste aangepast en nog iets vlakker gemaakt. Zo kan ieder type skiër hier comfortabele bochten draaien en is de Falginjoch voor iedereen toegankelijk.

50618 -  (5)
(Foto: © Kaunertaler Gletscherbahnen GmbH)

(Foto: © Kaunertaler Gletscherbahnen GmbH)

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.