Skip to navigation Skip to main content

De voordelen van een wintersport met kinderopvang

53314 - De voordelen van een wintersport met kinderopvang (3)

Ga je op wintersport en heb je kleine kinderen? Dan is het prettig als je ook eens zonder de kinderen de piste op kan, of samen met je partner wanneer de kinderen nog te klein zijn om zelf op de latten te staan. Dit zijn drie voordelen van een wintersport met kinderopvang.

All-in wintersport

Vaak is een wintersport met kinderopvang all-inclusive geregeld. Veel Nederlandse gezinnen kiezen er in de zomer voor om all-inclusive op vakantie te gaan vanwege het gemak dat dit biedt. De meesten weten niet dat dit ook in de winter mogelijk is. Tijdens een volledig verzorgde wintersport weet je precies wat dit je gaat kosten en heb je nergens meer omkijken naar. Niet alleen de kinderopvang is geregeld, maar ook het vermaak, de maaltijden, eventuele materiaalhuur en lessen, de skipas en nog veel meer. Hierdoor ben jij vooraf geen tijd kwijt aan uitzoekwerk. Dit scheelt gigantisch veel tijd, zeker wanneer je dit ook nog voor de kinderen moet regelen. Het enige dat jij hoeft te doen is je spullen pakken, de auto inladen en de route uitstippelen. Bij het autoverzekering afsluiten heb je wellicht niet direct rekening gehouden met vakanties, dus controleer altijd de dekking van je verzekering voordat je op pad gaat. Want zeker de wintersport vraagt veel van je auto.

Kindvriendelijk skigebied

De hotels en organisaties die kinderopvang aanbieden zijn over het algemeen gevestigd in een kindvriendelijk skigebied. De kindvriendelijke skigebieden hebben voldoende groene pistes waar de kinderen goed kunnen oefenen op hun ski-vaardigheden. Vaak krijgen de kinderen die oud genoeg zijn skiles. De kleintjes vermaken zich met andere kindjes van hun eigen leeftijd. Op de opvang worden ze vermaakt met leuke spelletjes en speelgoed en wordt er rekening gehouden met het ritme van je kleintje. Overdag ga jij er samen met je partner op uit en kun je op je gemak de pistes verkennen, terwijl de kids leren skiën tijdens de Nederlandstalige skilessen of lekker aan het spelen zijn met leeftijdsgenootjes. Tussen de middag kunnen jullie gezellig met het hele gezin lunchen en tijdens de après-ski kan iedereen volop nagenieten.

Makkelijk vriendjes maken

Het is voor je kinderen natuurlijk hartstikke leuk om op vakantie te gaan met papa en mama, maar dat is het maken van nieuwe vriendjes ook. Wanneer je kinderen een aantal uur per dag doorbrengen op de kinderopvang, komen ze in contact met veel leeftijdgenootjes. Veel kinderen zijn het ook van thuis al gewend om naar de opvang te gaan. Vaak zijn er ook andere Nederlandse kinderen, zeker wanneer je in de schoolvakanties op wintersport gaat, maar taal maakt niet zo heel veel uit als de kids nog klein zijn. Er is helemaal geen taal nodig om samen te knutselen, voetballen of te tafeltennissen. En anders wil de oppas vast af en toe vertalen.

Ben jij enthousiast geworden? Bij deze skigebieden vind je kinderopvang naast de piste.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.