Skip to navigation Skip to main content

De beste sporten naast skiën

53301 - De beste sporten naast skiën (3)

Wil jij een nog betere skiër worden? Dan kun je in Nederland je skills trainen op kunstsneeuw of op een indoor of outdoor borstelbaan. Daarnaast zijn er een aantal sporten die je kunt beoefenen die je helpen bij het skiën. Hierdoor bereid je jouw lichaam alvast voor op de volgende wintersport.

Core trainen met pilates

Pilates is een sport die zich richt op flexibiliteit en waarbij je werkt aan spierkracht- en uithoudingsvermogen. Pilates legt de nadruk op een juiste posturale uitlijning, kracht in je core en spierbalans. Tijdens het skiën wordt er een hoop gevraagd van je balans. De core-spieren in je rug en buik zijn tijdens het skiën de belangrijkste ondersteunende spieren. Door je core te trainen ben jij beter in staat om te corrigeren bij balansverstoringen op de latten. Dit kan je uitstekend trainen met bijvoorbeeld pilates. Het is erg belangrijk om een sterke core te hebben om de skibeweging zo goed mogelijk uit te voeren en om blessures te voorkomen. Een goede voorbereiding kan de kans op blessures wel verkleinen, maar een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Met de goedkoopste zorgverzekering dek jij je al in tegen de financiële risico's van een blessure, maar liever doe je natuurlijk geen beroep op je zorgverzekering.

Buiten fietsen

Nederland leent zich uitstekend voor de fietssport en fietsen is gezond. Met fietsen vergroot je jouw algemene conditie, wat bijdraagt aan het plezier tijdens je wintersport. Jij hebt er geen probleem mee om de eerste lift te pakken en als laatste aan te komen bij de après ski. Er zijn veel manieren waarop je aan je conditie kunt werken. Regelmatig een rondje op de (race)fiets op een flink tempo is een uitstekende manier. Je bent lekker buiten en brengt je hartslag flink omhoog. Op de fiets train je ook je beenspieren en core. Ook hardlopen is een laagdrempelige sport die je helpt bij het opbouwen van meer conditie.

Sterker worden door bootcamp

Een bootcamptraining is afwisselend en gezellig doordat je in groepsverband met elkaar werkt aan kracht, conditie en lenigheid. Door wekelijks een bootcamplesje te volgen verklein je als wintersporter de kans op vervelende blessures. Daarnaast hou je het skiën langer vol en voel je je zekerder op de piste als je fit bent. Goede oefeningen zijn onder andere de squat en de burpee, waarbij je zowel de bovenbeenspieren als je core en rugspieren gebruikt. Ook de plank komt vaak aan bod tijdens een bootcamp. Hierdoor krijg je meer kracht in de spieren in je romp. Een goede rompspanning speelt een grote rol bij het opvangen van de krachten die je ervaart op de piste. Door in het voorjaar, de zomer en het najaar bootcamptrainingen te volgen haal jij alles uit de volgende wintersport. Doe jij liever aan sporten die veel op skiën lijken? Dan zijn dit drie leuke zomerse sporten die op skiën lijken.

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.