7 mei 2020 door Joris in Algemeen

Dit jaar was het skiseizoen een stuk korter dan normaal, waardoor de kans groot is dat je helemaal niet op de latten hebt gestaan. Hopelijk staan we aan het eind van het jaar weer op de ski's. Ook gedurende de zomer kun jij je skills trainen met sporten die elementen bevatten die belangrijk zijn voor het skiën.

Train je balans met een balance board

Om jouw skivaardigheden te verbeteren moet je aan je balans werken. Dit helpt je enorm bij het skiën en in je bewegingsvrijheid. Het balance board is een handig hulpmiddel, waarop je gewoon thuis kunt oefenen. Het board bestaat uit een rol met daarop een houten plank, waarmee je op de rol in balans moet blijven. Er zijn ook balance boards die op een soort kussentje staan. Hiermee kun je beginnen als je net begint met balanstraining omdat het een stuk makkelijker is. Op deze manier werken aan je balans is erg leuk en uitdagend. Je merkt dat je al snel sprongen vooruit maakt, wat het zeer motiverend maakt om iedere dag te oefenen. Je gebruikt veel kleine spieren in je hele lichaam om je evenwicht te gebruiken, waardoor je deze versterkt gedurende de zomer.

Het water op met de sup

In de zomer is het heerlijk om het water op te zoeken. Ga suppen als het warm weer is. Dit kan op zee, een meer of gewoon door de grachten van een stad. Een sup board is een grote drijvende surfplank waar je op staat. Door middel van een peddel beweeg je je voort. Suppen is niet alleen goed voor je balans, maar je werkt ook aan je core spanning. Het is het makkelijkst om te oefenen op vlak water zonder stroming, maar zodra je wat beter wordt kun je ook de zee op om jezelf nog meer uit te dagen. Het prettige van suppen is dat het weinig blessuregevoelig is. Zorgverzekering vergelijken valt wel aan te raden als je meer extremere sporten gaat doen om je voor te bereiden op het skiseizoen, zoals kitesurfen of wakeboarden.

Slackline in de tuin

Slacklinen is een uitstekende manier om balans, core spanning en je fijne motoriek te trainen. Hang de slackline op in de tuin om in het zonnetje te oefenen, of leg deze in je auto en span deze tussen twee bomen in het park of op de camping. In het begin zullen je benen heel erg trillen als je op de slackline staat, maar dit krijg je steeds meer onder controle naarmate je meer oefent. Er zijn verschillende slacklines verkrijgbaar, voor beginners, intermediates en gevorderden. Ook zijn er speciale slacklines waar je op kan springen of zelfs salto's op kunt maken.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.