Skip to navigation Skip to main content

Webcams: het is weer volop winter in de Alpen

53193 - Webcams: het is weer volop winter in de Alpen (3)

Na een paar weken lenteachtig weer te hebben gezien in de Alpen en veel te warme temperaturen voor de tijd van het jaar, is het tij gekeerd. Er is weer een volle bak sneeuw gevallen en dat zorgt voor winterse plaatjes. Hoewel we helaas nog steeds niet op wintersport kunnen en voor Nederlanders het wintersportseizoen echt afgeschreven is, genieten we toch van het winterse beeld. Zolang de winter nog niet is afgelopen, blijven we dromen en genieten we alvast van wat voorpret voor volgend jaar, als het hopelijk allemaal gewoon weer door kan gaan. Voor degenen die hier ook vrolijk van worden, delen we graag wat winterse beelden. Kijk je ook mee?

De winter is terug

Zoals we ook in Nederland hebben gezien, was er hetzelfde aan de hand in de Alpen. Na winters weer te hebben gehad zijn de temperaturen enorm gestegen en leek het einde seizoen in de Alpen. Maar niets is minder waar, want de winter is weer helemaal terug. De Alpen krijgen te maken met een sneeuwdump en de hele week is er sneeuw voorspeld, waarbij er op sommige plaatsen tot wel 150 cm kan gaan vallen. Het gaat sneeuwen tot in het dal, waar de temperaturen rondom het vriespunt liggen, en op een hoogte van 2000 meter kan het -15 graden worden. Erg koud voor de tijd van het jaar, en dankzij de wind die uit noordelijke richtingen komt gaat dit winterse weer ook nog even aanhouden en dalen de temperaturen misschien zelfs nog meer. Bovendien is er kans dat er een lagedrukgebied gaat ontstaan boven Zuid-Tirol, waardoor wellicht het noorden van Italië te maken krijgt met een enorm pak sneeuw. De meeste sneeuwval is voorspeld voor Zwitserland en Vorarlberg in Oostenrijk maar overal zijn heerlijke winterse beelden te zien. Wij hebben er een aantal verzameld zodat we alvast kunnen fantaseren over onze volgende trip naar de Alpen. Geniet jij hier ondanks alles ook van? Kijk dan mee naar deze heerlijke witte plaatjes!

Westendorf

53193 - (36)

Val Thorens

53193 - (37)

Kleinwalsertal

53193 - (38)

Söll

53193 - (39)

Ellmau

53193 - (40)

Warth-Schröcken

53193 - (41)

Reith im Winkl

53193 - (42)

Alta Badia

53193 - (43)

Oberstdorf

53193 - (44)

Lech

53193 - (45)

Alpbach

53193 - (46)

Lienz

53193 - (47)
Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.