27 januari 2021 door Florien in Nieuws

Thuis is mijn uitzicht al weken hetzelfde: groene weilanden, af en toe zon maar vaker een grauwe grijze lucht. Wat een verschil met de Alpen! Daar is het op veel plaatsen witter dan wit. Al sinds begin december komt de sneeuw wekelijks met bakken uit de hemel. Ook gisteren en vannacht was het weer raak, met als resultaat prachtige webcambeelden. Vanochtend breekt lokaal de zon zelfs even door, al is dat wel van korte duur. En er komt nog veel meer sneeuw aan!

Sneeuw, regen en harde wind

Zoals Michiel gisteren al in het Alpenweer schreef, is het voorlopig nog niet gedaan met de sneeuw. Wel gaan een stijgende temperatuur en sneeuwgrens, harde windstoten en regen lokaal voor overlast zorgen. Vandaag is het nog vrij koud en ligt de sneeuwgrens laag, maar daar komt al snel verandering in. De lager gelegen gebieden in Frankrijk en Zwitserland krijgen dan te maken met 100 tot 200 mm neerslag en hoog in de bergen kan meer dan een meter verse sneeuw gaan vallen. Ook voor Oostenrijk is de nodige neerslag voorspeld. Daarnaast gaat het hard waaien. Op donderdag is de wind het krachtigst en zijn er uitschieters met windstoten van wel 150 km/u op de bergtoppen. In combinatie met al die neerslag zal het lawinegevaar dan ook weer stijgen. Voorlopig laten de weerkaarten nog maar weinig verandering zien. Overigens is het aan de zuidkant van de Alpen vrij rustig. Hier schijnt zelfs regelmatig de zon.

Webcambeelden

Het was vanochtend weer een feest om naar de webcams te kijken. Wat is het op dit moment mooi in de Alpen! Helaas moeten we het voorlopig met dit soort sneeuwbeelden doen en kunnen we er nog niet live van genieten. We houden hoop en dromen ondertussen over een wintersport in de prachtige witte bergen. Er komt een moment dat we weer met z'n allen lekker die kant op kunnen om ervan te genieten! Voor nu een aantal hele mooie plaatjes.

Saalfelden
Saalfelden
Obertauern
Obertauern
Saalbach Hinterglemm
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Davos Klosters
Davos Klosters (Madrissa Alp)
Going
Going am Wilder Kaiser
Tignes-Val d'Isère
Oberstdorf
Oberstdorf
Westendorf
Westendorf
Mayrhofen
Mayrhofen
Rossfeld Panorama Stasse
Rossfeld Panorama Stasse
Val Thorens
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal
St. Johann im Pongau
St. Johann im Pongau
Werfenweng
Werfenweng
Radstadt
Radstadt
Schladming
Schladming (Planai)

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen