14 januari 2021 door Jahna in Skigebieden onder de loep

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een geliefde wintersportbestemming onder families. Niet zo gek ook als je ziet wat het skigebied allemaal te bieden heeft. Er is genoeg te beleven buiten het skiën om, een groot deel van de pistes is blauw en breed en er zijn genoeg skischolen waar kinderen skiles kunnen krijgen. En terwijl kinderen hun eerste bochtjes leren skiën, kunnen de ouders heerlijk een dagje genieten in het skigebied. Want naast de vele blauwe pistes, vind je hier ook genoeg uitdaging voor volwassen wintersporters. Maar hoeveel km pistes heb je hier eigenlijk? En in hoeveel hutten kun je terecht voor een lekkere lunch? Hieronder zetten we een aantal interessante cijfers en feitjes van Ski Juwel voor je op een rijtje!

4 bergen - 2 dalen - 1 wintersport

Ski Juwel is een prachtig skigebied en één van de 10 grootste in Tirol. Het skigebied ligt verspreid over 4 bergen en 2 dalen, samen goed voor één (of natuurlijk meerdere) heerlijke wintersport. De hoogste bergtop van het gebied is de Wiedersberger Horn (2128 m) in Alpbach, maar de 1903 m hoge Schatzberg in Wildschönau mag ook zeker niet vergeten worden. Deze twee bergen vormen samen de kern van het gebied en vanaf hier spreidt het skigebied verder uit. Omdat het skigebied zo verspreid ligt, heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Vergeet daar ook niet af en toe van te genieten!

uitzicht vanuit Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

109 km aan pistes en 45 liften

Verspreid over die 4 bergen en 2 dalen biedt Ski Juwel 109 km aan pistes en 45 skiliften. Meer dan genoeg om te ontdekken tijdens je wintersport! Het skigebied ligt niet zo heel hoog, maar als Moeder Natuur het laat afweten, wordt dit opgevangen met de sneeuwkanonnen. Maar liefst 90% van de pistes kan worden voorzien van kunstsneeuw, waardoor het een zeer sneeuwzeker skigebied is. De pistes bieden genoeg variatie voor iedere wintersporter. Van breed en blauw voor kinderen en beginners, tot uitdagend zwart voor de meer ervaren skiërs. 

25 berghutten en -restaurants

Is het tijd voor een kopje koffie, uitgebreide rust of gewoon een welverdiende pauze, bezoek dan één van de vele berghutten of -restaurants. In totaal zijn er 25, dus er is altijd wel ergens een plekje voor je. In veel restaurants en hutten kun je traditionele wintersportgerechten bestellen, maar hier en daar staan ook lokale specialiteiten op het menu. Ook die zijn zeker aan te raden om een keer te proberen. Wat je ook besteld, je loopt hoe dan ook met een goed gevulde maag en energie voor 10 weer naar buiten.

apfelstrudel met uitzicht
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

2 snowparks en 1 funslope

De hele dag maar skiën op de 'gewone' pistes is voor sommige durfals niet spannend genoeg. Gelukkig heeft Ski Juwel ook aan deze wintersporters gedacht en bieden ze hen elk jaar toegang tot twee snowparks en een funslope. Kinderen van jong tot oud kunnen zich uitleven in het Snowpark Alpbachtal en de Kids Run & Funslope op de Wiedersberg Horn, of in het Family Snowpark & Race'n'Boarder Arena in Wildschönau. Aan beide kanten van het gebied kunnen zowel beginners als pro's terecht, ideaal voor wie op zoek is naar een leuke uitdaging.

10 skischolen

Eén van de dingen waar Ski Juwel om bekend staat is de goede faciliteiten voor kinderen. Niet alleen op het gebied van activiteiten, maar ook op het gebied van skilessen. In het gebied kun je bij maar liefst 10 skischolen terecht, waarvan er 5 gespecialiseerd zijn in het geven van skilessen aan (kleine) kinderen. Er zijn genoeg Nederlandse skileraren, dus kunnen de allerkleinste gewoon in hun eigen taal les krijgen. Verder beschikken verschillende skischolen over een groot kinderland, waar kinderen met plezier leren skiën. Neem gerust eens een kijkje, want de skischolen liggen verspreid door het hele gebied.

kinderen in Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

2 Alpinecoasters

Twee van de hoogtepunten in Ski Juwel zijn de Alpbachtaler Lauser-Sauser en de alpinecoaster in het Drachental Family Park. Een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser is leuk voor jong en oud, en mag dan ook absoluut niet ontbreken tijdens je wintersport hier. Deze ligt midden in het skigebied en zorgt voor een leuke afwisseling tussen het skiën door. Het parcours start op 1845 m hoogte bij het bergstation van de Wiedersbergerghornbahn. In zo'n 7-8 minuten race je over het parcours naar beneden. Onderweg kom je onder andere twee jumps en 360° twisters tegen en kun je een snelheid behalen van maar liefst 42 km/u! 's Winters is de Alpbachtaler Lauser-Sauser geopend van 12.30 - 16.00 uur, als het weer het toelaat. Het Drachental Family Park is nieuw vanaf winterseizoen 2020/2021 en biedt toegang tot onder andere een alpinecoaster, een schaatsbaan en een restaurant. 

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen