2 december 2020 door Thijs in Nieuws

Komend weekend kan er aan de zuidflank van de Alpen een dik pak sneeuw gaan vallen. Er wordt gesproken over hoeveelheden van meer dan een meter. Vandaag nemen we alvast een voorproefje op de aanstaande sneeuwdump. December is goed begonnen qua sneeuw, want zowel op de eerste als de tweede dag van de nieuwe maand kwamen de vlokken naar beneden. In dit weblog hebben we een aantal heerlijke webcams voor je op een rijtje gezet.

Lage temperaturen en verse sneeuw

In veel skigebieden zijn afgelopen week de sneeuwkanonnen weer gaan draaien. Dit was niet alleen in de Alpen het geval, maar ook in Winterberg was het koud genoeg om kunstsneeuw te produceren. Inmiddels worden de skigebieden ook weer een handje geholpen door de natuur. Er hangt een depressie boven het Alpengebied, wat voor de nodige verse sneeuw gaat zorgen. De hoeveelheden zijn nu nog beperkt, maar daar komt komend weekend verandering in. Dan staat er een sneeuwdump met hoeveelheden van meer dan een meter op de agenda. Alpenweer: sneeuwdump op komst >

Damüls

Damüls

Hochsölden

Hochsölden

Stuben am Arlberg

Stuben am Arlberg

Zürs am Arlberg

Zürs am Arlberg

Ellmau

Ellmau

Lermoos

Lermoos

Kleinwalsertal

Kleinwalsertal

Grimentz/Zinal

Grimentz/Zinal

Hasliberg

Haslital

Pontresina

Pontresina

Jungfrau Region

Jungfrau Region

Alpe d'Huez

Alpe d'HuezTijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen