Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen Pitztaler Gletscher 2020/2021

52728 - Coronamaatregelen Pitztaler Gletscher 2020/2021 (3)

Van plan om deze winter te gaan skiën op de Pitztaler Gletscher? Dan zal je je aan de geldende coronarichtlijnen dienen te houden. Het skigebied heeft coronamaatregelen opgesteld om ervoor te zorgen dat het voor de bezoekers en werknemers veilig blijft. In dit weblog een overzicht van de coronamaatregelen op de Pitztaler Gletscher.

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Oostenrijk of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

De onderstaande maatregelen zijn aan veranderingen onderhevig. Voor het actuele overzicht van maatregelen bezoek je de website van de Pitztaler Gletscher.

Overzicht corona maatregelen Pitztaler Gletscher*

De Pitztaler Gletscher heeft er alles aan gedaan om wintersporters en medewerkers zich veilig te laten voelen. Naast de algemene coronaregels (houd afstand, blijf thuis bij klachten) zijn er richtlijnen opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Hieronder een overzicht van de coronamaatregelen op de Pitztaler Gletscher:

 • Het dragen van FFP2 mond- en neusbescherming is verplicht in de wachtrijen van de kassa’s, de skiliften, Gletscherexpress, skibussen en restaurants (behalve aan de zitplaats/tafel).
 • Een bezoekers begeleidingssysteem voorkomt dat groepen dicht bij elkaar in de wachtruimtes komen te staan.
 • De Gletscherexpress, liften, toiletten en EHBO-posten worden dagelijks gedesinfecteerd met een vernevelaar.
 • Voor een betere doorstroming van het wintersportpubliek is de Gletscherexpress dagelijks vanaf 07.00 uur ’s ochtends geopend.
 • Van alle liftmedewerkers wordt dagelijks de temperatuur gemeten
 • Afhankelijk van de bezetting wordt de toegang tot de restaurants op de berg aangepast.
 • Grote groepen dienen zich van tevoren schriftelijk aan te melden voor een lunchslot.
 • De après-ski bar op het zonneterras krijgt deze winter de vorm van een ‘chill out lounge’.
 • Er zullen geen grote evenementen plaatsvinden. Er zijn een aantal kleine openluchtevenementen, waar alleen geregistreerde bezoekers aan deel kunnen nemen. Bij indoor evenementen geldt een maximum van 100 personen om een veilige afstand te garanderen.
 • Mocht iemand positief testen op corona in het Pitztal, dan zijn er speciale, veilige coronakamers waar je in quarantaine kunt gaan. Deze kamers vind je verspreid in het Pitztal.
52728 - (3)
NieuwsMeer informatie over een wintersport op de Pitztaler Gletscher

Dankzij de gletsjer biedt het Pitztal sneeuwgarantie van september tot mei. Op de Pitztaler Gletscher heb je ruim 20 kilometer aan pistes tot je beschikking. In het naastgelegen skigebied Rifflsee vind je nog eens 20 km piste. Na met de Gletscherexpress (bergtrein) de gletsjer te hebben bereikt, kun je met de de hoogste kabelbaan van Oostenrijk (Pitz-Panoramabahn) naar de Hinterer Brunnenkogel (3440 m). Hier bevindt zich Café 3440, wat overigens het hoogst gelegen café van Oostenrijk is, vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt op de gletscher en de 3774 meter hoge Wildspitze. Op de Pitztaler Gletscher liggen pistes voor ieder niveau. Naast de Brunnenkogel sleeplift kun je heerlijk carven of aan je techniek werken. Bij de Mittelbergbahn bevinden zich ook enkele uitdagendere pistes. Daarnaast zijn er goede off-piste mogelijkheden (toerskiën) door talloze afgelegen hellingen met poedersneeuw.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Winter Male Author 2

Over Hajo

Wintersport is de grote hobby van Hajo. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.