Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen Sölden 2020/2021

52704 - Coronamaatregelen Sölden 2020/2021 (3)

In Sölden is het wintersportseizoen 20/21 anders gestart dan normaal. In verband met het coronavirus gelden er diverse regels in het skigebied, zodat er zo veilig mogelijk geskied kan worden. Ook zijn er extra maatregelen in bijvoorbeeld de berghutten. In dit weblog een overzicht van de coronamaatregelen in Sölden.

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Oostenrijk of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Overzicht coronamaatregelen Sölden*

Sölden is ieder jaar een van de eerste gletsjerskigebieden in Oostenrijk waar weer geskied kan worden. Binnen enkele weken gaat het skiseizoen hier van start. Om wintersportseizoen 2020/2021 veilig en gezond te laten verlopen heeft Sölden enkele richtlijnen opgesteld. Hieronder een overzicht van de coronamaatregelen in Sölden:

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in de kassagebouwen, liftstations, liften (gondels, stoeltjesliften, sleepliften, lopende banden), bergrestaurants, WC’s, skibussen en skibushaltes. In de gondels en stoeltjesliften dient dit een FFP2-masker te zijn voor iedereen van 14 jaar en ouder. Kinderen vanaf 6 jaar dienen een gewoon mondkapje te dragen.
  • In alle restaurants is voor voldoende afstand tussen de tafels gezorgd en zijn scheidingswanden geplaatst. Alleen aan tafel is het dragen van een mondkapje niet verplicht.
  • Alle drank- en menukaarten zijn digitaal beschikbaar. Deze zijn te vinden via de iSki Sölden app, de website of QR-code in het restaurant.
  • In de paraplubars van het skigebied vindt geen traditionele après-ski plaats. In de bars wordt gewerkt met bediening en verplichte zitplaatsen. Tussen de diverse tafels is sprake van voldoende afstand. Muziek in restaurants en bars draait op de achtergrond, waarmee de traditionele après-ski sfeer bewust wordt vermeden.
  • De wekelijkse evenementen Indian Girl (skishow) en de Electric Mountain feesten zullen dit seizoen niet plaatsvinden. Over het Electric Mountain Festival (8 en 9 april 2021) en Hannibal (16 april 2021) is op dit moment nog geen beslissing genomen.
  • Het wekelijkse avondskiën, avondrodelen, hüttenabend in bergestaurant Tirolerstube, ELEMENTS by night en het Summit Dinner gaan waarschijnlijk gewoon door vanaf eind januari.
  • Desinfectiemiddelen zijn op diverse plekken voorhanden.
  • Toiletten en liften worden regelmatig gedesinfecteerd.
  • Er wordt extra aandacht besteed aan het reinigen en desinfecteren van bijvoorbeeld tafels, bars, leuningen, deurklinken en sanitair.
52704 -  (3)
Nieuws

Meer informatie over een wintersport in Sölden

Sölden is een populaire bestemming in het Ötztal en kent dankzij de Rettenbach- en Tiefenbachgletscher een lang skiseizoen. De pistes van Sölden reiken tot 3340 meter en zijn doorgaans half september al geopend. In de loop van de winter groeit het pisteaanbod uit naar een totaal van ruim 140 kilometer. Enkele hoogtepunten van Sölden zijn de brede gletsjerafdalingen, de kilometerslange dalafdaling naar het dorp en het uitgebreide Area 47 Snowpark op de Giggijoch. Even bijkomen en lekker eten kan in één van de talloze berghutten die het skigebied van Sölden telt.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.