Skip to navigation Skip to main content
52666 - Coronamaatregelen Ski amadé 2020/2021 (3)

Voor de skiregio Ski amadé , waar onder andere Snow Space Salzburg, Hochkönig en Schladming-Dachstein onder vallen, zijn coronamaatregelen opgesteld. De richtlijnen zijn onderverdeeld op basis van skigebied, accommodaties, gastronomie en skischolen. Om wintersportseizoen 2020/2021 veilig te laten verlopen is het belangrijk dat medewerkers en gasten zich aan deze regels houden. In dit weblog een overzicht van de coronamaatregelen in de Ski amadé.

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Oostenrijk of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Overzicht coronamaatregelen Ski amadé

In de Ski amadé doet men er alles aan om wintersporters gezond te houden. Je bent actief bezig in de buitenlucht, tankt vitamine D en na alle restricties van de afgelopen maanden kun je even heerlijk je hoofd leegmaken. Wanneer iedereen zich aan de geldende coronamaatregelen houdt staat niets een veilige en gezonde wintersport in de weg. Hieronder een overzicht waar je tijdens wintersportseizoen 2020/2021 in de Ski amadé rekening mee moet houden:

Skigebied

 • In de skibus, kassagebouwen, skiverhuur, winkels, dal- en bergstations en liften (gondels, stoeltjesliften) dient een mondkapje te worden gedragen. In skiliften (gondels en stoeltjesliften) is een FFP2-masker verplicht voor kinderen vanaf 14 jaar. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar kunnen een normaal mondkapje dragen.
 • Desinfectiemogelijkheden op diverse plekken in het skigebied (o.a bij sanitaire voorzieningen, bergrestaurants).
 • Alle gondels en stoeltjesliften worden regelmatig gedesinfecteerd.
 • Skiliften worden in Oostenrijk volgens de wet gezien als openbaar vervoer. Er geldt een capaciteitsbeperking in skiliften van 50%. Dit betekent dat er maximaal 5 personen in een 10-persoonsgondel kunnen plaatsnemen.
 • De medewerkers van het liftbedrijf worden regelmatig getest en dienen de algemene coronamaatregelen van de overheid te volgen. Het dragen van een mondkapje is verplicht voor medewerkers die in contact komen met gasten.

Gastronomie

 • In bergrestaurants en berghutten is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer je je niet aan tafel bevindt. Tussen de tafels is sprake van een scheidingswand of voldoende afstand. Etenswaren en dranken mogen alleen aan tafel worden genuttigd.

Skischolen

 • Wanneer de afstand tussen skileraar en cursist kleiner is dan één meter (hulp na een val), dient er een mondkapje te worden gedragen.
 • Om de afstandsregels in stand te kunnen houden wordt er aangeraden om een skiklas uit 10 personen te laten bestaan.
 • De verzamelplaatsen van de skischool zijn ruimer opgezet.
 • Kinderopvang is mogelijk onder speciale hygiënische omstandigheden. Meer info volgt later.
 • Materiaal dat wordt gebruikt door de skischool wordt dagelijks (meerdere keren) gedesinfecteerd.
 • Skileraren die uit het buitenland komen moeten de eigenaar van de skischool een negatieve coronatest kunnen laten zien. Daarnaast worden skileraren en medewerkers die contact hebben met cursisten regelmatig getest.

Accommodaties

 • De algemene coronaregels zijn van kracht (1 meter afstand) in de hele accommodatie (ook in de wellness en fitness).
 • Zelfbediening is toegestaan (ontbijt/saladebuffet), op voorwaarde dat het risico op infectie kan worden geminimaliseerd door middel van speciale hygiënische maatregelen.
 • Overnachtingen in berghutten (op slaapzalen) zijn toegestaan, indien er 1,5 meter afstand kan worden gehouden op mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren.
52666 - (3)
Nieuws

Meer informatie over de Ski amadé

De Ski amadé is met 5 skigebieden en 760 kilometer piste een van de grootste skiregio’s in de Alpen. De gerenommeerde skigebieden Hochkönig, Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein en Großarltal maken hier stuk voor stuk onderdeel van uit. Voor ieder type wintersporter valt er in de Ski amadé iets te beleven. Zo heb je het levendige Schladming en Flachau, maar ook de rust van Maria Alm en Filzmoos. Liefhebbers van wellness voelen zich thuis in Bad Gastein terwijl Ramsau-Dachstein geliefd is bij langlaufers. De uitgestrekte Ski amadé ligt zowel in het Salzburgerland als in Steiermark en de meeste gebieden zijn bereikbaar vanuit München via de A5 en de A10.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.