28 december 2020 door Thijs in Nieuws

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Het skigebied SkiWelt zal niet meer openen dit seizoen. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Oostenrijk of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de populairste skigebieden van Oostenrijk. De officiële seizoensstart staat gepland voor 5 december 2020, maar als de sneeuwcondities het toelaten kan er ook in de weekenden ervoor al geskied worden. Ook in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental krijg je te maken met coronamaatregelen. In dit weblog een overzicht van de corona richtlijnen in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Overzicht coronamaatregelen SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental*

De veiligheid en de gezondheid van gasten, medewerkers en bewoners komt in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental op plaats 1. Om deze reden worden alle corona richtlijnen die door de overheid zijn opgelegd strikt nageleefd. Daarbovenop heeft de SkiWelt ook nog eigen coronamaatregelen opgesteld die specifiek op wintersport zijn gericht. Hieronder een overzicht waar je tijdens wintersportseizoen 2020/2021 in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental rekening mee dient te houden:

  • Voor gebruik van de skiliften en in de wachtrijen ben je verplicht een FFP2-masker te dragen. Dit geldt voor alle gesloten gondel- en stoeltjesliften en wanneer je met twee personen in een sleeplift staat. Iedereen die ouder is dan 14 jaar moet een FFP2-masker dragen, voor kinderen van 6 tot 14 is een gewoon mondkapje voldoende. De maskerplicht geldt ook wanneer mensen uit hetzelfde huishouden in één lift zitten.
  • In alle afgesloten dal- en bergstations moet het FFP2-masker gedragen worden. Dit geldt ook voor de kassagebouwen, winkels, skidepots, toiletten en andere overdekte ruimtes. Bij alle entrees worden desinfectiemiddelen aangeboden.
  • Heb je geen mondkapje of FFP2-masker bij je? Deze zijn te koop bij de liftkassa's in het gebied.
  • Van alle gondels en gesloten stoeltjesliften mag slechts 50% van de capaciteit gebruikt worden. Dit geldt niet voor gezinnen, al moeten zij evengoed gewoon de voorgeschreven neus- en mondbescherming dragen in de lift.
  • Bij alle in- en uitgangen van liften en bergrestaurants zijn borden (Duits en Engels) met de coronamaatregelen geplaatst. Ook worden de richtlijnen regelmatig omgeroepen.
  • Alle medewerkers die met gasten in aanraking komen (liften en restaurants) dienen een mondkapje te dragen en worden regelmatig getest.
  • Alle gondels worden dagelijks gedesinfecteerd.
  • Om drukte te spreiden gaan alle liften die vanuit het dal naar het skigebied vertrekken om 08.00 uur open. Ook de liften in het skigebied gaan vroeger draaien.
  • In de après-ski bars is geen sprake van een uitbundige sfeer. De bars worden gerund in de stijl van een ‘koffiebar’, met bediening. Tafelafstand wordt in acht genomen, muziek draait op de achtergrond en de openingstijden lopen parallel met die van de liften.
  • Kinderopvang KIKO in Söll, Schneepiraten Kids Club in Scheffau en de peuter- en kleuteropvang in Brixen im Thale blijven gesloten.

Meer informatie over SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ligt op 20 km van de snelweg (Kufstein) en is hierdoor eenvoudig bereikbaar. Vanuit 8 plekken wordt het skigebied met ruim 280 kilometer aan pistes ontsloten. Hoewel de pistes hier slecht tot 1957 meter reiken, hoef je je doorgaans over de sneeuwzekerheid geen zorgen te maken (sneeuwkanonnen!). Er zijn pistes voor ieder niveau en je kunt er prachtige (Best of SkiWelt) skitochten skiën. Bij de 80 berghutten ben je aan het goede adres om te genieten van de lokale specialiteiten op de Wilder Kaiser en de Kitzbüheler Alpen. Populaire bestemmingen in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental zijn Westendorf, Ellmau, Söll, Scheffau am Wilder Kaiser en Hopfgarten im Brixental.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen