31 augustus 2020 door Thijs in Nieuws

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de populairste skigebieden van Oostenrijk. De officiële seizoensstart staat gepland voor 5 december 2020, maar als de sneeuwcondities het toelaten kan er ook in de weekenden ervoor al geskied worden. Ook in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental krijg je te maken met coronamaatregelen. In dit weblog een overzicht van de corona richtlijnen in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Overzicht coronamaatregelen SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental*

De veiligheid en de gezondheid van gasten, medewerkers en bewoners komt in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental op plaats 1. Om deze reden worden alle corona richtlijnen die door de overheid zijn opgelegd strikt nageleefd. Daarbovenop heeft de SkiWelt ook nog eigen coronamaatregelen opgesteld die specifiek op wintersport zijn gericht. Hieronder een overzicht waar je tijdens wintersportseizoen 2020/2021 in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental rekening mee dient te houden:

  • Skiliften vallen in Oostenrijk onder het openbaar vervoer. Zoals bij al het openbaar vervoer in Oostenrijk is mond- en neusbescherming verplicht. Wanneer je gebruik maakt van de gondel, stoeltjesliften of sleepliften (met 2 personen) dien je een mondkapje te dragen. Er geldt geen maximaal aantal personen in de liften.
  • In alle afgesloten dal- en bergstations moet mond- en neusbescherming gedragen worden. Dit geldt ook voor de kassagebouwen, winkels, skidepots, toiletten en andere overdekte ruimtes. Bij alle entrees worden desinfectiemiddelen aangeboden.
  • Bij alle in- en uitgangen van liften en bergrestaurants zijn borden (Duits en Engels) met de coronamaatregelen geplaatst. Ook worden de richtlijnen regelmatig omgeroepen.
  • Naast de conventionele mondkapjes worden ook buffs, bandana’s, sjaals, nekwarmers, etc. tot mond- en neusbescherming gerekend. Het is belangrijk dat de mond en neus volledig bedekt zijn. Geen mondkapje? SkiWelt buffs zijn voor € 2,- te koop bij de kassa’s.
  • Alle medewerkers die met gasten in aanraking komen (liften en restaurants) dienen een mondkapje te dragen en worden regelmatig getest.
  • Alle gondels worden dagelijks gedesinfecteerd.
  • Om drukte te spreiden gaan alle liften die vanuit het dal naar het skigebied vertrekken om 08.00 uur open. Ook de liften in het skigebied gaan vroeger draaien.
  • In de après-ski bars is geen sprake van een uitbundige sfeer. De bars worden gerund in de stijl van een ‘koffiebar’, met bediening. Tafelafstand wordt in acht genomen, muziek draait op de achtergrond en de openingstijden lopen parallel met die van de liften.
  • Kinderopvang KIKO in Söll blijft gesloten.


Meer informatie over SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ligt op 20 km van de snelweg (Kufstein) en is hierdoor eenvoudig bereikbaar. Vanuit 8 plekken wordt het skigebied met ruim 280 kilometer aan pistes ontsloten. Hoewel de pistes hier slecht tot 1957 meter reiken, hoef je je doorgaans over de sneeuwzekerheid geen zorgen te maken (sneeuwkanonnen!). Er zijn pistes voor ieder niveau en je kunt er prachtige (Best of SkiWelt) skitochten skiën. Bij de 80 berghutten ben je aan het goede adres om te genieten van de lokale specialiteiten op de Wilder Kaiser en de Kitzbüheler Alpen. Populaire bestemmingen in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental zijn Westendorf, Ellmau, Söll, Scheffau am Wilder Kaiser en Hopfgarten im Brixental.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.


Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.