Skip to navigation Skip to main content

Coronamaatregelen Stubaier Gletscher 2020/2021

52637 - Coronamaatregelen Stubaier Gletscher 2020/2021 (3)

Voor wie vroeg in het seizoen al op de ski’s wil staan, is de Stubaier Gletscher een uitstekende optie. Wel dien je tijdens je wintersport op de Stubaier Gletscher rekening te houden met de geldende coronamaatregelen. In dit weblog een overzicht van de corona richtlijnen op de Stubaier Gletscher.

LET OP: dit weblog is niet meer up to date. Ga voor meer informatie naar het artikel over coronamaatregelen in Oostenrijk of bekijk het laatste nieuws omtrent corona en wintersport hier >

Overzicht coronamaatregelen Stubaier Gletscher*

De veiligheid en gezondheid van gasten en medewerkers staat op de Stubaier Gletscher centraal. De vanuit de overheid geldende maatregelen worden strikt nageleefd, maar het skigebied heeft zelf aanvullende richtlijnen opgesteld. Hieronder een overzicht waar je tijdens wintersportseizoen 2020/2021 op de Stubaier Gletscher rekening mee dient te houden:

  • Wachtrijen voor liften worden zo georganiseerd dat er een passende afstand (1 meter) kan worden gehouden. Het dragen van mond- en neusbescherming is verplicht. Er worden borden geplaatst met de geldende coronamaatregelen.
  • In gondels is het dragen van een FFP2 gezichtsmasker verplicht voor iedereen vanaf 14 jaar. Voor kinderen van 6 tot 14 jaar is een gewoon mondkapje voldoende. De gondels kunnen beperkt worden bezet en worden regelmatig gedesinfecteerd.
  • FFP2-maskers zijn verkrijgbaar bij de kassa's van de Stubaier Gletscherbahn.
  • De bezettingscapaciteit van gondels en stoeltjesliften is beperkt tot 50%, dat wil zeggen dat in een 10-persoons gondel slechts 5 mensen mogen. Uitzondering op deze regel zijn personen uit hetzelfde huishouden.
  • In alle overdekte ruimtes (liftstations, kassa’s, winkels, skidepots, bergrestaurants) is met verplicht om een gezichtsmasker te dragen en een veilige afstand van één meter aan te houden. Desinfectiemiddelen zijn aanwezig en er staan borden met de geldende coronamaatregelen.
  • Er geldt een mondkapjesplicht in bergrestaurants bij het van en naar de tafels lopen (toiletten, zelfbedieningsruimtes etc.). Voldoende desinfectiemiddelen zijn aanwezig en er zijn borden met de geldende coronamaatregelen geplaatst. Er wordt aangeraden om de bergrestaurants tussen 12.00 en 13.30 uur te vermijden.
  • Er wordt gelet op een goede ventilatie van gondels en liftgebouwen. Desinfectie vindt regelmatig plaats.
  • Alle medewerkers (liften, bergrestaurants, winkels) die in aanraking komen met gasten dragen een gezichtsmasker en indien nodig handschoenen. Medewerkers ondergaan regelmatig een coronatest.
  • Koop bij voorkeur je skipas online. Betaal contactloos bij de kassa’s, winkels en restaurants.
52637 -  (3)

Meer informatie over de Stubaier Gletscher

De Stubaier Gletscher begint als één van de eerste skigebieden in Oostenrijk aan het wintersportseizoen 2020/2021. Indien die sneeuwhoogtes toereikend zijn, kan er al vroeg in het seizoen weer geskied worden. Wanneer alle pistes zijn geopend, heb je in het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk ruim 60 kilometer aan pistes tot je beschikking. Vanuit het dal wordt het skigebied ontsloten door de moderne 3S-Eisgratbahn en de gondel naar Gamsgarten. Eenmaal boven heb je de keuze uit brede, blauwe gletsjerpistes (Daunferner/Eisjoch), een paar fijne rode pistes en een geweldige dalafdaling (Wilde Grub’n, 10 km).

* Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.