19 augustus 2020 door Thijs in Nieuws

Vanaf 26 november 2020 kan er in Ischgl weer geskied worden. Skiseizoen 2020/2021 zal echter anders worden dan alle andere. In verband met het coronavirus heeft Ischgl maatregelen getroffen om de veiligheid en gezondheid van wintersporters en medewerkers te kunnen garanderen. In het skigebied is voldoende ruimte zodat iedereen afstand kan houden, maar in de liften en restaurants is extra aandacht vereist. In dit weblog een overzicht van de coronamaatregelen in Ischgl en de vakantieregio Paznaun.

Overzicht coronamaatregelen Ischgl/Paznaun*

Hoewel er vanuit de overheid nog geen algemene coronamaatregelen zijn opgelegd hoe er dient om te worden gegaan met wintersporttoerisme, schaffen diverse skigebieden inmiddels zelf duidelijkheid. Hieronder een overzicht waar je komend seizoen tijdens je wintersport in Ischgl en de overige dorpen van Paznaun (Galtür, Kappl, See im Paznaun) rekening mee dient te houden:

 • Regio Paznaun (Ischgl, Kappl, See en Galtür) beveelt aan dat gasten een negatieve coronatest (maximaal 72 uur oud) kunnen laten zien wanneer zij inchecken bij de accommodatie. Voor wie dit niet kan, bestaat er de mogelijkheid om vrijwillig een coronatest af te laten nemen. Daarnaast wordt tijdens check-in de temperatuur opgemeten en dient er een korte vragenlijst ingevuld te worden.
 • Er worden informatieborden geplaatst (o.a. in restaurants, winkels en liftstations) met daarop de coronamaatregelen die van kracht zijn.
 • Op diverse plekken zal er een verplichte looproute gelden.
 • Bij de aankoop van een skipas ontvang je een buff, die kan dienen als mond- en neuskapje. Het dragen van mond- en neusbescherming (mondkapje/buff) is op diverse locaties verplicht (o.a. in stoeltjeslift en gondel).
 • Hoogstwaarschijnlijk lagere bezetting in stoeltjes en liftcabines om afstand te kunnen bewaren.
 • Skiliften, skibussen, toiletten en andere openbare ruimtes worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.
 • Overal zijn middelen aanwezig om je te desinfecteren.
 • In de bergrestaurants dien je de afstandsregels in acht te nemen. Er zijn scheidingswanden geplaatst tussen de tafels en er zijn minder zitplaatsen beschikbaar.
 • Menu’s zijn digitaal te bekijken via een QR code of in de iSki Ischgl / mySamnaun App.
 • Muziek in restaurants en (après-ski) bars speelt op de achtergrond en is minder aanwezig dan gewend.
 • Après-ski zal in 2020/2021 plaatsvinden in een compleet andere vorm, met naleving van de algemene coronaregels. Meer informatie volgt.
 • Alle medewerkers dienen (negatief) op corona getest te zijn voordat zij in aanraking komen met gasten.
 • Medewerkers die contact hebben met gasten, dienen een mondkapje te dragen. Ook wordt dagelijks de temperatuur gemeten.
 • Geen Top of the Mountain openingsconcert. Meer informatie over overige concerten/evenementen volgt later.
 • Mogelijk een limiet op aantal wintersporters in skigebied.
Gondel Ischgl Coronamaatregelen

 

Meer informatie over een wintersport in Ischgl

Ischgl is een van de populairste wintersportbestemmingen van Oostenrijk en beschikt over een skigebied met meer dan 200 kilometer aan pistes. Gezien het hoge aantal pistes (90%) dat boven de 2000 meter profiteert men hier van een lang, sneeuwzeker skiseizoen. Het grensoverschrijdende skigebied wordt gedeeld met het Zwitserse Samnaun. Zowel aan de Zwitserse als aan de Oostenrijkse zijde van de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun kun je prachtige dalafdalingen maken. Een skitour die je niet mag missen is de Schmugglerrunde

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.