Beoordelingen Oberstdorf

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Oberstdorf te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Oberstdorf ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Oberstdorf op wintersport zijn geweest. Ben jij in Oberstdorf geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2018

Door: Ineke over Oberstdorf

Degelijke vakantie

Kleine gebiedjes, waardoor je veel switcht en tijd doorbrengt in de bus. Redelijk groot dorp met alle gemakken voorzien

Dorp met veel voorzieningen
Goed te bereiken vanuit NL
Kleine gebiedjes
Afhankelijk van skibus
Nauwelijks après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 5 maart 2018

Door: Jacqueline Groenewoudt over Oberstdorf

Top gebied, skiën in twee landen

Het tweelanden gebied Oberstdorf/Kleinwalsertal is een heel mooi sneeuwzeker gebied. Je kunt skiën vanaf Fellhorn via Kanzelwand tot aan Ifen, van Ifen weer naar Mittelberg, met de gondel mee naar Walmendingenhorn en terug via het voor beginners zeer geschikte Parssen. Zelfs in de drukke periode verdelen de wintersporters zich over de pistes, zodat je nergens erg lang hoeft te wachten. Ifen heeft een nieuwe 10 persoons gondel, waardoor de bereikbaarheid van de pistes erg verbeterd is, als de zon schijnt heeft het boven een adembenemend uitzicht. Bovendien voldoende horeca aanwezig. Voor de rustzoekers onder ons ook zeer geschikt, je kunt er ook eindeloos wandelen.

Aantal pistekilometers
Geen idee

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 maart 2016

Door: Reinier over Oberstdorf

Levendige en veelzijdige wintersportbestemming

In Oberstdorf heb ik met mijn partner een heerlijke wintersport beleefd. Er is hier net even wat meer te doen dan in een doorsnee dorp. Sterker nog, Oberstdorf heeft een flinke omvang en is eigenlijk geen dorp meer te noemen. Er zijn tal van restaurants, bars en je kunt er ook prima shoppen. Een accommodatie is ook zo gevonden. Op het gebied van wintersport heb je uitgebreide mogelijkheden. Wandelen, langlaufen en natuurlijk skiën. Wij hebben drie skigebieden in de omgeving ontdekt. De huisberg van Oberstdorf Nebelhorn, Fellhorn-Kanzelwand en de Heuberg Arena. Stuk voor stuk leuke skigebiedjes waar je heerlijk kunt skiën. Ook zijn er overal gezellige hutten. Na afloop van de wintersportdag valt er in Oberstdorf nog genoeg te doen en hoef je je niet te vervelen.

Levendige bestemming
Bezoekje aan de skischans
Meerdere skigebieden
Heerlijke restaurants
Afhankelijk van skibus

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 maart 2015

Door: Alfred Geitenbeek over Oberstdorf

Heerlijk skigebied voor een korte vakantie

Voor een korte vakantie biedt Oberstdorf een zeer gevarieerd aanbod aan pistes in vijf verschillende gebiedjes. Alle gebieden zijn goed te bereiken met de auto en parkeren in de buurt van de liften is geen enkel probleem. Voor de hoogte van het gebied zijn de pistes verrassend lang! Snowboarders komen ook aan hun trekken op de piste, want er zijn haast geen "harkstukken". Oberstdorf is een gezellig en niet typisch skidorp. Voor de après-ski hoef je er niet heen te gaan, maar eten en drinken zijn prima verzorgd op de piste en in het dorp. Als altijd is de prijs/kwaliteit verhouding in Duitsland opperbest! We zullen nog wel eens teruggaan.

Gevarieerd aanbod van pistes
Vijf kleine gebiedjes, elk goed voor één dag skiën

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 3 juni 2013

Door: Frans over Oberstdorf

Rustig dorp maar wel leuk om te skiën

Voor het eerst wezen skiën met m'n vriendin met oud en nieuw, wat opviel is dat het vergeleken met Nederland vrij goedkoop is wat natuurlijk een pluspunt is. Vond het wel jammer dat we niet een dagje uit ons dak konden gaan met après-ski want die was er niet.. maar was wel gewoon gaaf om eindelijk een keer zelf te wintersporten na alle verhalen van vrienden en familie. Als ik nog eens ga zal ik wel eerder naar een plek gaan die wat drukker is maar we hebben een leuke week gehad samen dus ik mag niet klagen!

Redelijk goedkoop
Geen feest

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 januari 2011

Door: Fam de Kloe over Oberstdorf

Wij als gezin hebben de caravan voor een half jaar op de camp. in Oberstdorf. Dus de kerst en voorjaars vakantie daar om te skien. Het is top daar en de afstand uit Nederland prima. Dit wkd nog geweest en de brietachklamm gelopen, echt een aanrader. In de avond naar de winterfeesten geweest waar dan iedere avond een andere band is. Super gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 januari 2010

Door: F. Donlou over Oberstdorf

Komen met ons gezin al ruim 15 jaar in Obersdorf op wintersport. Skien, Langlaufen, wandelingen alles is mogelijk. Over het algemeen niet duur, met name restaurantjes, gute Burgerliche kuche veelal goedkoper als in Nederland. Komen de komende zommer terug om te fietsen en de wandelpaden te lopen die in de winter niet gangbaar zijn. Kortom een uitstekende vakantieplaats dat op redelijke afstand van NL net zo veel te bieden heeft als Oostenrijk en Zwitserland.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 5 januari 2010

Door: wil over Oberstdorf

Mooi en leuk dorp. Veel restaurantjes die zeer betaalbaar zijn ten opzichte van oostenrijk en veel kroegen. Maar gelukkig niet van dat apre ski gedoe wat vaak zo als nep spanje overkomt Mooi ski gebied alleen 1min punt bij het vertrek van de lift moet je lang wachten op de lift uit de j70. Dit betekend in de ochtend lang wachten voordat je in de lift komt maar als je boven bent is het heerlijk op de ski. En niet zo'n dood dorp dat alleen leeft van de wintersport maar ook het gewone leven. Dus geen overkill aan nl, russen,polen of andere nat.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 januari 2008

Door: AJM Vermeulen over Oberstdorf

Afgelopen oud/nieuw (2007/2008) zijn we (fam. Vermeulen) naar Mittelberg in Kleinwalsertal geweest. We zaten in Huize Annemargrethe wat erg is aan te raden, omdat het ruime appartementen zijn, het er schoon is en zeer comfortabel. We hebben het er zeer goed gehad. De sneeuw was prima, het weer perfect. Het huis ligt vlak bij de eerste liften en van daaruit kan je naar de andere skigebieden. Ook kan je er prachtig wandelen en langlaufen. We komen in Mittelberg vaker omdat je er in het voorjaar/zomer en najaar hier heerlijk kunt wandelen. Kortom: een aanrader!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 10 september 2007

Door: Anoniem over Oberstdorf

Vorige week in Oberstdorf gefietst. Was prachtig, mooi weer, heel anders als 's winters. Is echt 'n aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 18 maart 2007

Door: LEO JAN GUP HOEVELAKEN over Oberstdorf

7 maart 2007. We zijn hier een week geweest, het weer heb je niet in de hand. Eerste dag mega mistig. Jan knieband ingescheurd, dus voor hem over en uit. Alle doktoren en artsen behulpzaam en zeer vriendelijk, de rest van de week mooi weer verse sneeuw en lekker rustig. De prijzen van eten en drinken zijn goed betaalbaar ook op de piste in het dorp zelf goedkoop, vergeleken met nederland. Dit is zeker een aanrader en zeker buiten de school vakanties. Volgend jaar weer dit staat al vast.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 4 maart 2007

Door: astrid over Oberstdorf

Week van 24-02 t/m 03-03 geweest. Verplicht skien op de felhorn omdat de rest dicht was. Veel sneeuw en in het dorp regen. Pistes waren smal. Iedereen begint over de blauwe pistes, vervelend voor de beginners zo'n drukte. Slecht geprepareerd, doet men alleen 's avonds. Nieuwe gondel (dec.2006) heeft last van kinderziektes, staat vaak stil of doet het helemaal niet. Vervelend als je tot het middelstation wilt skien en je kan dan niet terug zodat je verplicht wordt een dalafdaling te maken. Oberstdorf zelf is een hele leuke plaats.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 6 februari 2007

Door: Anoniem over Oberstdorf

Wij zijn weer terug uit Oberstdorf en hebben 'n prachtige week gehad. De zon hoog aan de hemel veel gewandeld en in de zon gezeten. Wil deze zomer terug om te fietsen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 6 november 2006

Door: Ati Floor over Oberstdorf

Dit jaar gaan we voor de 22ste maal naar Oberstdorf. Niet alleen vanwege de sneeuw, maar zéker ook vanwege de vele restaurants waar wij kunnen borrelen en dineren. Van eenvoudig (kip/pizza) tot luxe. In Oberstdorf is een uitstekende sauna met zowel binnen als buiten voortreffelijke sauna-units. Zwembad buiten, zonnebanken in de sauna en/of apart beneden(wel betalen). Veel winkels en je kunt er prima slagen. Prettig is het dat het dorp 'autoluw'is gemaakt. In de winkelstraten bijna geen verkeer behalve dat voor aanliggende bewoners. Prima busverbindingen en 'met ski's' gratis. Wij skiën veel op de Fellerhorn en het Söllereck. In het weekend (we blijven 2 weken) zijn er uitstekende wandelroutes naar bijna alle richtingen. Kortom : aan te bevelen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 april 2006

Door: Francien Ouwerkerk Waalwijk over Oberstdorf

Oberstdorf is een vriendelijk dorp, leuke winkels, restaurands, prachtige wandelwegen en ik wil zeker een keer zomers terug om te gaan fietsen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 april 2006

Door: Anoniem over Oberstdorf

Ik kom al velen jaren in Oberstdorf. Het is een gebied waar iedereen aan zijn trekken komt, en de dagen dat je eens niet gaat skieen kun je altijd wel een stevig wandeling door de Breitachklamm maken of een uitstapje naar Sonthofen of Kempten ( 1uurtje rijden mooi shopping centra). En voor de kleintjes is er op de Sollereck een mooie piste met allerlei speeltjes en voor de groten een roddelbaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 10 april 2006

Door: Francien Ouwerkerk over Oberstdorf

Oberstdorf is 'n heel gezellig plaatsje. Wij zijn er nu 2 keer geweest en heel goed bevallen. Prachtige natuur mooie wandelwegen gezellige winkels goede restaurants en niet zo ver vanaf Waalwijk. Ideaal!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 maart 2006

Door: Francien Ouwerkerk ned. Vul hier je naam in. * over Oberstdorf

Oberstdorf is een fijne en mooie wintersport plaats ,we zijn er nu 2 keer geweest en het was heel fijn .We gaan volgend jaar weer, heel vriendelijke mensen lekker eten in de restaurants dus wat wil je nog meer. En maar 800 km van Utrecht dus makkelijk in een dag te rijden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 maart 2006

Door: Francien Ouwerkerk Waalwijk Ned. over Oberstdorf

Wij zijn in februari naar oberstdorf geweest,voor het tweede jaar en het was geweldig. Heerlijk gewandeld en geweldig lekker gegeten. Ik wil nog 'n keer terug maar dan zomers, met de caravan dus wie weet!!!!!!!!!!!!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Reisorganisaties
Oberstdorf