17 juni 2020 door Wendy in Skigebieden onder de loep

Skigebied Rauris ligt op zo'n half uur rijden vanaf het Oostenrijkse Zell am See, in het Salzburgerland. De kleinschaligheid van het gebied en de vele blauwe en rode pistes zorgen ervoor dat vooral families hier graag komen. Voor wintersporters met wat meer ervaring zijn er enkele zwarte afdalingen en behoort freeriden tot de mogelijkheden. In skigebied Rauriser Hochalmbahnen zijn ook nog tal van andere activiteiten die je kunt ondernemen.

#1. Funslope

Speciaal voor de kinderen (ook voor de grote kinderen onder ons) heeft Rauris een funslope. Tijdens dit 700 meter lange avontuur komen je hindernissen tegen die bij jong en oud voor spanning zorgen. Zo ga je onder andere over heuvels en door steile bochten en tunnels. Het filmpje hieronder geeft je een impressie van wat je kunt verwachten.

 

#2. Slalompiste

Hou je wel van een wedstrijdje, dan is de slalompiste wat voor jou. 3-2-1 Go! En de tijd begint te lopen. Nu is het zaak dat je zo snel mogelijk naar beneden skiet. Vanwege de tijdmeting kun je zonder discussie uitmaken wie het snelste is. Wie gaat er met de snelste tijd vandoor?

#3. Sleeën met Tilly

Iedere donderdag is het vanaf 16.00 uur op het kinderweitje één groot feest. Dan komt de mascotte van het skigebied Tilly langs om met de kinderen op de slee te stappen. Wanneer iedereen op de slee zit kan de sneeuwpret beginnen. 

#4. Nuggetpark

Het Nuggetpark is een paradijs voor durfals. In dit toegankelijke funpark staan onder andere rails, boxen en schansen. Bovendien is het park ook geschikt voor wintersporters die voor het eerst één van deze uitdagende stunts willen proberen. Speciaal voor hen is er de populaire regenboog, een halfronde box.

#5. Rodelen

Wil je tijdens het skiën wat afwisseling? Dan kun je ook op de slee stappen. Op vertoon van een geldige skipas mag je met de 2-persoons stoeltjeslift Kreuzboden naar boven. Hier ligt vervolgens een twee kilometer lange rodelafdaling voor je klaar. Wanneer je liever in de avond gaat rodelen kun je dit op maandag en donderdag tussen 19.00 uur en 20.30 uur doen. Let wel even op, in de avond is je skipas niet geldig, waardoor je een andere liftpas moet aanschaffen.

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen