4 februari 2020 door Thijs in Nieuws

Wat een bizarre dagen zijn het in de Alpen. De afgelopen dagen kwam de regen met bakken uit de hemel en inmiddels sneeuwt het volop. Op sommige plekken viel er in 24 uur meer dan 100 mm regen. De gevolgen voor de skigebieden en de sneeuw zijn aanzienlijk. Skigebieden beneden de 1500 meter zagen hun sneeuwdek vrijwel volledig verdwijnen. Ook heeft de wind het sneeuwdek flink aangetast, waardoor deze onstabiel is geworden. Gelukkig wordt de geleden schade direct goed gemaakt. Vandaag en morgen is er in de Alpen sprake van een échte sneeuwdump!

Meter verse sneeuw

Momenteel zijn er in Oostenrijk veel skigebieden gesloten. Er staat een stormachtige wind en het sneeuwt volop. Tot en met morgen kan er zomaar een meter verse sneeuw vallen. Na de warme temperaturen van gister, is het nu aanzienlijk kouder geworden en sneeuwt het tot in de dalen. Na de regenachtige start van februari zijn dit de hoeveelheden verse sneeuw die we goed kunnen begrijpen. Hieronder een paar fijne beelden van de sneeuwdump aan de noordflank van de Alpen. Ook verse sneeuw in Winterberg en het Sauerland (webcams) >

Mittelberg

Mittelberg
Mittelberg

Kristberg (Montafon)

Kristberg
Kristberg (Montafon)

Seefeld

Seefeld
Seefeld

Lech am Arlberg

Lech am Arlberg
Lech am Arlberg

Söll

Söll
Söll

Kitzbühel

Kitzbühel
Kitzbühel

Davos

Davos
Davos

Samnaun

Samnaun
Samnaun

Mittenwald

Mittenwald
Mittenwald

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.