Skip to navigation Skip to main content
51726 - Wintersport Wildkogel-Arena: skigebied, skidorpen & tips (3)
© Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

De Wildkogel-Arena ligt in het westen van het Salzburgerland en bestaat uit de dorpen Neukirchen am Großvenediger en Bramberg am Wildkogel. In tegenstelling tot de nabijgelegen Zillertal Arena, is deze regio een stuk rustiger en minder populair. Desondanks vind je in de Wildkogel Arena alles voor een veelzijdige wintersport. In dit weblog nemen we de Wildkogel Arena en de bijbehorende skidorpen onder de loep.

Skidorpen Wildkogel-Arena: Neukirchen en Bramberg

Zowel vanuit Neukirchen am Großvenediger als Bramberg am Wildkogel heb je directe toegang tot de pistes van de Wildkogel-Arena. Neukirchen (856 m) is de grootste van de twee en ligt in het hart van het Nationalpark Hohe Tauern. Vanuit het dorp heb je een geweldig uitzicht op de hoogste berg van het Salzburgerland, de Großvenediger (3666 m). Van cultuur (Cinetheatro) tot après-ski (Pinzgauer Kanne), in Neukirchen vind je het allemaal. Dit maakt dat jong en oud zich thuisvoelt in deze veelzijdige bestemming.
Bramberg (819 m) ligt in het Habachtal en is een authentiek vakantiedorp met veel charme. De regio rond het dorp staat bekend als vindplaats van smaragden. In het museum van Bramberg, dat is gevestigd in één van de oudste huizen van het dorp, kun je de fonkelende stenen bewonderen. Highlight van het dorp is de langste verlichte rodelbaan ter wereld (14 km).

51726 -  (6)
Links Neukirchen am Großvenediger, rechts Bramberg am Wildkogel (Foto: © Wildkogel-Arena Neukirchen Bramberg)
Links Neukirchen am Großvenediger, rechts Bramberg am Wildkogel (Foto: © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg)Skigebied Wildkogel-Arena

De Wildkogel-Arena beschikt over 75 kilometer aan pistes en reikt tot een hoogte van 2150 meter. Voor ieder type skiër is hier uitdaging te vinden. 85% van het piste-aanbod is blauwe en rood, maar voor ervaren skiërs zijn er een paar pittige zwarte afdalingen (nr. 19, bij de Ganzer X-Press). De heerlijke dalafdalingen zijn ook prima te doen voor minder ervaren skiërs. Liefhebbers van actie kunnen zich uitleven in de Family Fun Area met funslope en snowpark (Familypark). Overal in het skigebied zijn fijne berghutten (o.a. Gasthof Wolkenstein, Geisl Hochalm en Rettenstein) die zich lenen voor een koffiestop of lunchpauze. Het familievriendelijke karakter van de Wildkogel Arena wordt onderstreept door de twee aanwezige Kogel-Mogel kinderlanden. Zowel bij het bergstation van de Smaragdbahn als de Wildkogelbahn bevindt zich een uitgebreid kinderland. Ook is er een kinderrestaurant en wordt er kinderopvang aangeboden.

Prijzen 6-daagse skipas Wildkogel Arena 19/20

Volwassene Jeugd
(2001-2004)
Kind
(2005-2013)
Hoogseizoen EUR 239,50 EUR 191,50 EUR 117,00
Incl. Zillertal Arena EUR 266,50 EUR 213,00 EUR 120,00

Klik op de pistekaart om deze te vergroten.

Langste verlichte rodelbaan ter wereld

De mogelijkheden om te rodelen in de Wildkogel-Arena zijn haast eindeloos. Er zijn maar liefst vier rodelbanen, waarvan die in Bramberg (nr. 14) het meest in het oog springt. Met een lengte van 14 kilometer is dit de langste verlicht rodelbaan ter wereld. Voor de afdaling waarbij je 1400 meter overbrugt dien je wel zo’n 30 tot 50 minuten uit te trekken. Dinsdag- en vrijdagavond is de rodelbaan tot 22:00 uur verlicht. Ook de Neuhaushof rodelbaan (3 km) is bereikbaar via de Smaragdbahn. De andere twee rodelbanen van de Wildkogel-Arena liggen boven Neukirchen. De Stockenbaum rodelbaan start bij het middenstation van de Wildkogelbahn en is 5 km lang. De Kühnreitrodelbaan (1,5 km) ligt bij het centrum van Neukirchen en is dagelijks verlicht tot 21:00 uur.

Overige winteractiviteiten in de Wildkogel-Arena

Van het bergstation van de Wildkogelbahn loopt een 3 km lange wandelroute naar het bergstation van de Smaragdbahn. Voor deze eenvoudige wandeling dien je een uur uit te trekken en onderweg heb je een geweldig uitzicht op de Großvenediger. Voor langlaufers liggen er in de omgeving rond Neukirchen en Bramberg 45 km aan loipes klaar. Andere winteractiviteiten die je hier kunt ondernemen zijn schaatsen (ijsbaan Neukirchen), boogschieten en paragliden.

Meer informatie over de Wildkogel-Arena

51726 -  (7)
(Foto: © Wildkogel-Arena Neukirchen Bramberg)
(Foto: © Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg)
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.