Skip to navigation Skip to main content

Winterberg eindelijk weer wit door verse sneeuw! (webcams)

51682 - Winterberg eindelijk weer wit door verse sneeuw! (webcams) (3)

Niet alleen in de Alpen hebben ze er een winters weekend op zitten, ook in het Sauerland kwam sneeuw naar beneden. In Winterberg is zo’n 10 centimeter gevallen en dat was hard nodig ook. Eindelijk ligt er weer sneeuw op de bomen en kleuren de daken wit. De komende dagen blijft het (’s nachts) koud genoeg om de sneeuwkanonnen te kunnen laten draaien. Laten we hopen dat er hierdoor snel meer pistes geopend kunnen worden.

Stabiel weer in Winterberg

Momenteel zijn er in Skiliftkarussell Winterberg 8 van de 29 liften in gebruik. Avondskiën is mogelijk op dinsdag en vrijdag en wie wil rodelen kan dit doen op de Kappe. Wanneer we naar de weersverwachting voor de lange termijn kijken, zien we dat het weer redelijk stabiel blijft. ’s Nachts duikt de temperatuur een paar graden onder het vriespunt en overdag ligt deze net erboven. Volgend weekend neemt de wisselvalligheid weer toe (kans op neerslag), maar wordt het ook weer iets warmer. Het is dus weer winters in de Alpen, maar op veel verse natuursneeuw hoeven we de komende tijd niet te rekenen.

Webcam Winterberg | Weer Winterberg | Sneeuwhoogte Winterberg | Snowalert Winterberg

51682 -  (3)
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.