Skip to navigation Skip to main content

Tips voor een wintersport met kinderen in Ski Arlberg

51633 - Tips voor een wintersport met kinderen in Ski Arlberg (3)

Skigebied Ski Arlberg (Vorarlberg) beschikt over ruim 300 kilometer aan pistes. Het skigebied staat te boek als zeer uitdagend, maar heeft ieder type skiër iets te bieden. Ook voor de kinderen is er in Ski Arlberg genoeg te beleven. In dit blog geven we je tips voor een wintersport met kinderen in Ski Arlberg.

Sneeuwplezier voor de hele familie

Wanneer je met de hele familie naar Ski Arlberg gaat zullen de kinderen zich geen moment vervelen. In alle skidorpen in het gebied doen ze er alles aan om de kinderen het naar hun zin te maken. Zo heb je de keuze uit verschillende skischolen die de kinderen spelenderwijs de eerste bochtjes leren in één van de vele kinderlanden in Lech, St. Anton, St. Christoph, Stuben, Warth en Schröcken. Uiteraard worden er ook skilessen gegeven aan kinderen die al wat meer ervaring hebben en volwassenen. Daarnaast is er een kinderopvang voor kinderen van 2 en 3 jaar, zodat papa en mamma ook het skigebied kunnen verkennen. Verder worden de kinderen ondersteund door de mascottes Pauli, Kiki en Hoppl.

51633 -  (6)
Kinderland Lech Zürs (foto: © Lech Zürs Tourismus)
Kinderland Lech Zürs (foto: © Lech Zürs Tourismus)

Wintersport in Ski Arlberg

Tijdens een wintersport in Ski Arlberg heb je de beschikking over meer dan 300 km aan pistekilometers. De vele blauwe pistes zorgen ervoor dat de beginnende wintersporters en kinderen hier genoeg ruimte hebben om hun eerste bochtjes te leren. Voor de wintersporters met wat meer ervaring zijn er ook genoeg mogelijkheden, met meer dan 100 kilometer aan rode pistes en ongeveer 50 kilometer aan zwarte pistes. Door de grote piste diversiteit is het skigebied geschikt voor het hele gezin en zal iedereen zich hier thuisvoelen. Daarnaast is er een gereduceerd tarief voor een skipas voor de kinderen en de jeugd.

Faciliteiten voor kinderen

Ook voor de kinderen is er op de piste genoeg te beleven. Speciaal voor hen is er in St. Anton de Hoppelweg. Tijdens deze afdaling leren de kinderen samen met Hoppel het konijn de FIS-pisteregels. Voor de kinderen die al wat vaker op de latten hebben gestaan is er de funslope am Galzig en de funslope Steffisalp. Dit zijn twee leuke uitgezette banen met onder andere heuvels, scherpe bochten en obstakels. Kortom, een leuke afdaling voor de hele familie. Daarnaast kunnen de kinderen hun eigen filmpje laten maken bij de SkiMovie piste. Deze vind je naast funslope Steffisalp. Tussen de middag kunnen de kinderen heerlijk eten in één van de vijf kinderrestaurants, Hoppls Kinderwelt in St. Anton, Hoppls Galaxy Restaurant am Gampen, Hoppls Piraten Restaurant in Nasserein, Hoppls Westernsaloon am Rendl of Hoppls Restaurant am Galzig.

51633 -  (7)
Funslope am Galzig (foto: Arlberger Bergbahnen)
Funslope am Galzig (foto: Arlberger Bergbahnen)

Activiteiten met kinderen

Willen jullie een dagje niet op de piste staan of hebben jullie na het skiën nog voldoende energie over, dan is er in Ski Arlberg nog veel meer te beleven. Een echt familie uitje is rodelen. Dit kan op één van de rodelbanen in Stuben, Lech-Oberlech, Warth en St Anton Gampen. Worden jullie liever voortgetrokken op een slee? Dan kunnen jullie je in St. Anton voort laten trekken door paarden. Daarnaast leent de wintersport zich ook perfect om de ijzers eens onder te binden en te doen wat in Nederland bijna nooit kan, namelijk schaatsen. Je vindt een natuurijsbaan in Lech Zürs. Verder kan er in St. Anton gebowld en gezwommen worden.


1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.