31 januari 2020 door Thijs in Bestemmingen

Het SalzburgerLand kent vele gezichten. Op de 2000 pistekilometers voelen zowel beginners als gevorderde skiërs zich thuis. Maar er is meer! Van uiteenlopende wintersportactiviteiten tot après-ski en van wellness tot heerlijk eten. In het SalzburgerLand beleeft iedereen een zorgeloze wintersport. In dit weblog nemen we het Grossarltal en St. Johann in Salzburg onder de loep.

Grossarltal: puur genieten

Het Grossarltal is niet het meest bekende dal van het SalzburgerLand en dat willen ze daar graag zo houden. De plaatsen Grossarl en Hüttschlag zijn familievriendelijk en het bijhorende skigebied maakt onderdeel uit van de Ski amadé. Op het Panoramaplateau in de buurt van de Sonnenbahnlift kunnen kinderen heerlijk spelen. Kids die al kunnen skiën leven zich uit in de Kids’ Area met tunnels en kombochten of in het funpark! Voor wie eens iets anders wil is er onder het motto ‘Berg gesund’ een (gratis) wekelijks activiteitenprogramma met 6 verschillende activiteiten (o.a. ijsklimmen, sneeuwschoenwandelen en langlaufen).

  • Afstand vanaf Utrecht: 998 km
  • Pisteaanbod: 73 km
  • Tip: ski- en wijnproeverijweek (14 tot 21 maart 2020) met o.a. dineren in een gondel en de hoogstgelegen boerenmarkt van de Alpen.

Klik hier voor meer informatie over het Grossarltal >

Skigebied Grossarltal

St. Johann in Salzburg: levendig & veelzijdig

St. Johann in Salzburg ligt 60 kilometer ten zuiden van de ‘Mozartstad’ Salzburg en is hierdoor ook zeer goed bereikbaar met het vliegtuig (30 min. vanaf luchthaven). Het dorp maakt onderdeel uit van Snow Space Salzburg, dat 120 kilometer aan pistes biedt. Hecht je echter geen belang aan het aantal pistekilometers, ga dan naar de huisberg van St. Johann in Salzburg, de Hahnbaum. In dit kleine skigebied (7 km piste) kunnen kinderen gratis hun eerste meters op de ski’s maken. Andere winteractiviteiten die je hier kunt ondernemen zijn o.a. (leren) toerskiën met een gids, rodelen of een tocht met een paardenkoets. Wat St. Johann in Salzburg van veel andere skidorpen onderscheidt, is dat je hier zeer goed kunt shoppen. Er heerst een stadse sfeer tussen de vele luxe hotels en shops waar je bijvoorbeeld prachtige traditionele kleding of juist hypermoderne sportkleding kunt kopen.

  • Afstand vanaf Utrecht: 982 km
  • Pisteaanbod: 120 km
  • Tip: ski- en wijnproeverijweek (14 tot 21 maart 2020) met o.a. dineren in een gondel en de hoogstgelegen boerenmarkt van de Alpen.

Klik hier voor meer informatie over St. Johann in Salzburg >

Familie skiën St. Johann in Salzburg

Win een wintersport naar het SalzburgerLand

Zie jij een wintersport in het SalzburgerLand wel zitten? Doe dan mee aan de prijsvraag! Deze winter geven ze maar liefst 8 complete wintersportvakanties voor twee personen weg. Je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een 4*hotel (inclusief halfpension) en je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij! Wat je hiervoor moet doen? Antwoord geven op de vraag, “Hoeveel kilometer piste vind je in het SalzburgerLand?” en je gegevens achterlaten!

Klik hier om deel te nemen aan de SalzburgerLand prijsvraag >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.