13 januari 2020 door Thijs in Bestemmingen

Het SalzburgerLand is de perfecte bestemming voor een veelzijdige wintersport. De 22 skigebieden bieden niet alleen ruim 2000 kilometer aan pistes, maar ook tal van andere wintersportactiviteiten. In dit weblog nemen we Hochkönig en de Wildkogel-Arena onder de loep. In beide skigebieden hoef je je niet te vervelen wanneer je niet op de ski’s staat!

Hochkönig: genieten staat hier centraal

Hochkönig is een geliefd skigebied en is bereikbaar vanuit de dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach. In de eerste plaats kom je hier voor het pisteaanbod van 120 km en de 33 moderne liften, waaronder de in 2019/2020 geopende Gabühelbahn. Daarnaast maakt Hochkönig ook nog eens onderdeel uit van de Ski amadé, met in totaal 760 kilometer aan pistes. Om skigebied Hochkönig te ontdekken kun je je wagen aan de Königstour. Een 35 kilometer lange skitocht, waarbij je een hoogteverschil van 7500 meter overbrugt. Onderweg kom je langs tal van skihutten, waar echt niet alleen Schnitzels en Kaiserschmarrn worden geserveerd. Ook voor vegetariërs en veganisten is er een ruim aanbod. Hochkönig is namelijk de enige gecertificeerde veganistische regio in Oostenrijk.

  • Afstand vanaf Utrecht: 992 km
  • Pisteaanbod: 120 km
  • Tips: drankje+fingerfood bij ‘Sundowner’ skihutten

Klik hier voor meer informatie over Hochkönig >

Skiën Hochkönig

Wildkogel-Arena: familievriendelijk top-skigebied

Een completer skigebied dan de Wildkogel-Arena is moeilijk te vinden. Familievriendelijk, sneeuwzeker, modern én 75 kilometer aan veelzijdige pistes. Vanuit Neukirchen sta je dankzij de Wildkogelbahn binnen no-time in het skigebied. In Bramberg is de Smaragdbahn hiervoor verantwoordelijk. Voor families is het goed om te weten dat er vlakbij de liften een kinderdagverblijf, skischool en kinderrestaurants van de kindermascottes Kogel-Mogel & Kogel-Mia zijn. Nieuw dit seizoen is de Family Fun Area. Zowel beginners als gevorderden kunnen zich uitleven op de funslope met steile bochten, sneeuwgolven en een 360 graden bocht. Ook kun je in het bijbehorende snowpark je eerste sprongen en slides maken. Voor wie liever gaat wandelen loopt er een wandelpad van van het bergstation Smaragdbahn naar het bergstation van de Wildkogelbahn tot aan het bergstation van de Gensbichlalm.

  • Afstand vanaf Utrecht: 963 km
  • Pisteaanbod: 75 km
  • Tips: langste verlichte rodelbaan ter wereld (14 km, 1300 meter hoogteverschil). Sneeuwschoenwandelen met een ranger.

Klik hier voor meer informatie over de Wildkogel-Arena >

Rodelen Wildkogel Arena

Win een wintersport naar het SalzburgerLand

Het SalzburgerLand geeft maar liefst 8 complete wintersportvakanties voor twee personen weg! Je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een 4*hotel (inclusief halfpension) en je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij! Wat je hiervoor moet doen? Antwoord geven op de vraag, “Hoeveel kilometer piste vind je in het SalzburgerLand?” en je gegevens achterlaten!

Klik hier om deel te nemen aan de SalzburgerLand prijsvraag >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.