4 januari 2020 door Kees in Algemeen

Lichte paniek in België tijdens de feestdagen: op de publieke TV-zender VRT waren ‘opeens’ geen webcambeelden van de Alpen meer te zien. Sommige zuiderburen waren totaal van slag, zo bleek uit verschillende Facebookgroepen. Maar met ‘besparingen’, zoals een enkeling veronderstelde, heeft dit niks te maken. De VRT koos tijdens de feestdagen gewoon voor een andere programmering in de ochtend. Vanaf vandaag is alles weer bij het oude: iedere ochtend weer livebeelden uit de Alpen.

App voor de smart-TV

De selectie van webcams die de VRT laat zien is echter wel beperkt. Lang niet alle skigebieden komen voorbij en de camera’s uit de Alpen worden bovendien afgewisseld door beelden uit Belgische oorden waar je normaal gesproken nooit van je leven zult komen, afgezien misschien van de kustplaatsen. Gelukkig zijn er in de digitale tijdperk voldoende alternatieven, zeker voor bezitters van een smart-TV. Eén van de grootste exploitanten van webcams (Feratel) heeft een app ontwikkeld die op een slimme televisie beter werkt dan bijvoorbeeld op je telefoon. Je kunt ‘m gewoon vinden in de Google Play Store of App Store.

Klik hier om naar de webcams van Snowplaza te gaan >

feratel webcam app
De app is overzichtelijk en uitgebreid (Foto: © Feratel)

Simpel menu

Waarom is deze app zo goed? Ten eerste is het menu supersimpel, al werkt dit nog niet perfect op elke TV. Je kunt selecties maken per land, per gletsjergebied, gebieden met veel nieuwe sneeuw, met uitsluitend nieuwe camera’s of zelfs per gebied met een flying cam -een extra sensatie in HD-kwaliteit. Je kunt een keuze maken uit liefst dertien landen en bij de Alpenlanden kun je ook je favoriete provincie of kanton selecteren. Feratel laat ook webcams zien uit de VS en zelfs Groenland, maar dat blijkt een wassen neus. De VS is slechts met 2 webcams vertegenwoordigd (notabene uit de staat New York in het noordoosten van het land) en die op Groenland werkt niet op de TV-app. Zeker interessant zijn de beelden uit Andorra en Spanje, gewoon omdat je eigenlijk niet snel een inkijkje krijgt in gebieden als Vall de Boí en Panticosa, om maar eens wat te noemen.

Ook voor je telefoon of tablet

Je kunt de app ook gewoon downloaden naar je tablet of je telefoon. Dan heb je meer selectiemogelijkheden dan op je TV. Maar wat de Feratel-app op je TV zo aantrekkelijk maakt, is dat deze automatisch naar de volgende webcam schakelt, waardoor je dus de hele dag door het effect hebt van webcams op de TV.

Download de Feratel-app voor iOS (Apple) >
Download de Feratel-app voor Android >

Kortom, een prima app om het nieuwe jaar goed te beginnen. Maak er een mooi wintersportjaar van!

webcam solden
Webcam Sölden (03-01-2020)webcam solden image widget

Skiën is voor Kees als een tweede leven. In het normale leven is hij geen snelheidsduivel, maar op de piste…Hij gaat meerdere keren per jaar naar de bergen. Zijn favoriete skigebieden liggen vooral in Zwitserland.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen