27 december 2019 door Yvonne in EvenementenNieuws

Wellicht heb je de vraag in onze Facebook Live uitzending tijdens de seizoensopening voorbij horen komen: wie sluit in 2020 het skiseizoen in Ischgl? We stelden de vraag aan Andi en zijn collega's van de TVB, maar helaas wilden ze er niks over zeggen. De enige hint die we kregen was dat het concert het 25e Top of the Mountain Closing Concert in Ischgl is, dus het moet wel groots worden. Goed nieuws, Ischgl heeft (eindelijk!) bekend gemaakt wie er gaat optreden: Eros Ramazzotti! 

Top of the Mountain Closing Concert: 2 mei 2020

Gelukkig duurt het nog even, maar het bekende Top of the Mountain Closing Concert in Ischgl vindt plaats op 2 mei 2020. De internationale ster Eros Ramazzotti zal dan om 13.00 uur op de Idalp optreden. Met zijn krachtige en herkenbare stem zal hij klassiekers als "Se Bastasse una Canzone", "Cose Della Vita" en "Adesso Tu" zingen. Ook nummers van zijn nieuwe album "Vita ce n’è" komen voorbij. En dat in het prachtige besneeuwde decor van de Silvretta Arena! 

Ischgl Closing Concert Eros Ramazzotti
( Foto: © Paznaun - Ischgl, Julian Hargreaves)

Eros Ramazzotti: dé Italiaanse wereldster

Wie kent hem niet? Met 16 studioalbums, zo'n 150 platina onderscheidingen en meer dan 50 miljoen verkochte albums, is Eros Ramazzotti één van de succesvolste artiesten uit Italië. Hij zong duetten met onder andere Tina Turner, Joe Cocker, Anastacia, Ricky Martin en Helene Fischer. Dit rijtje komt je wellicht bekend voor, het zijn namelijk artiesten die eerder in Ischgl hebben opgetreden. 

Het concert bijwonen

Het Top of the Mountain Closing Concert vindt plaats op de Idalp, in het skigebied Silvretta Arena Ischgl - Samnaun. Vanuit Ischgl bereik je de Idalp met de Silvrettabahn en de Pardatschgratbahn. Op 2300 meter wordt een groot podium neergezet, en zullen duizenden wintersporters de mogelijkheid krijgen om het concert van Eros Ramazzotti bij te wonen. De toegang tot het concert is inbegrepen bij een geldige skipas, tegen een speciaal tarief: 1 dag voor € 115,-, 2 dagen voor € 139,- of 3 dagen voor € 159,-.  De pistes van de Silvretta Arena zijn tot en met 3 mei 2020 geopend. 

Eros Ramazotti
Eros Ramazzotti (Foto: © Paznaun - Ischgl, Julian Hargreaves)

Over Ischgl 

Het Oostenrijkse Ischgl ligt in het zuidwesten van de provincie Tirol. Samen met het Zwitserse Samnaun deelt het het skigebied Silvretta Arena. Je vindt hier 239 km aan pistes. Dankzij de hoge ligging van het skigebied is het zeer sneeuwzeker. Het dorp Ischgl is relatief groot en erg levendig. Winkels, restaurants en après-ski vind je hier in allerlei soorten en maten. Tip: in het dorp vind je een tunnel waarmee je snel en makkelijk van de ene naar de andere kant van het dorp komt en in deze tunnel vind je foto's van artiesten die hier eerder optraden!

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.