Skip to navigation Skip to main content

4 dagen op pad met de Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck

51502 - 4 dagen op pad met de Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck (3)

Veel wintersporters zien alleen de luchthaven van Innsbruck. Landen, koffer van de band en snel door naar de wintersportbestemming. Vorige week kreeg ik de kans om het centrum van Innsbruck te ontdekken in combinatie met skiën in de omgeving. Met de nieuwe Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck heb je niet alleen toegang tot 22 uitstapjes in de stad, maar ook tot 13 nabijgelegen skigebieden. Zo leerde ik eindelijk ‘de hoofdstad van de Alpen’ kennen en bezocht ik de skigebieden Kühtai, Schlick 2000 en Stubaier Gletscher.

Innsbruck in kerstsferen

Er is geen betere periode om Innsbruck te bezoeken dan de dagen in aanloop naar kerst. Vanaf het vliegveld sta je binnen een mum van tijd in de historische Altstadt (15 min.). Alle bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand en met de Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck op zak heb ik toegang tot alle highlights. Via de Maria-Theresien-Straße, de hoofdstraat, wandel ik richting het beroemde Gouden Dak. Geweldig om door een stad te lopen waarbij je altijd uitzicht hebt op de besneeuwde bergen. Bij het Goldenes Dachl is ook één van de vele kerstmarkten te vinden, wat de sfeer alleen maar ten goede komt. Daarna beklim ik de 51 meter hoge stadstoren (148 treden!) en dwaal ik door het keizerlijk paleis Hofburg. Ook een bezoek aan de huisberg van Innsbruck, de Innsbrucker Nordkette, mag niet ontbreken. Via de Hungerburgbahn (kabelspoorweg) en de Seegrubenbahn sta je opeens op een hoogte van 1905 meter. Helaas zit een schitterend uitzicht op de stad er vandaag niet in vanwege de hardnekkige bewolking.

 • Afstand vanaf Utrecht: 897 km
 • Dagelijkse vluchten: Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam
 • Tips: Gouden Dak, Hofkirche, Hofburg, Nordkette
51502 - (24)
Kerstmarkt op de Herzog-Friedrich-Straße in Innsbruck
51502 - (25)
Het beroemde Gouden Dak van Innsbruck

Helemaal in de wolken in Kühtai

Naar alle 13 skigebieden die verenigd zijn in de Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck vertrekt openbaar vervoer. Vandaag ski ik op de pistes van Kühtai en vanuit de stad doe je er zo’n 45 minuten over om hier te komen. Kühtai ligt op een hoogte van 2020 meter en is Oostenrijks hoogste skidorp. Ook vandaag is het grijs, staat er een stevige wind en komen er zo nu en dan wat vlokken sneeuw naar beneden. Maar dit houdt ons natuurlijk niet tegen! We skiën aan beide zijdes van het dorp, maar het gaat alles behalve vanzelf in deze omstandigheden. De lunch in de Kühtaier Dorfstadl (Tiroler Gröstl!) komt als geroepen en intussen wordt het iets lichter. Dus zo ziet Kühtai en het skigebied eruit! De Dreiseenbahn en Hohemutbahn ontsluiten een paar heerlijke brede afdalingen, waar we met volle teugen van genieten. Zo snel als de lucht openbrak, zo snel zit deze ook weer dicht. De glimp die we van Kühtai op mochten vangen, verlangt naar meer.

 • Afstand vanaf Innsbruck: 40 km
 • Kilometer piste: 39 km
 • Hoogte skigebied: 2020 - 2520 m
51502 - (26)
Kühtai gaat gehuld onder een deken van wolken
51502 - (27)
Heerlijke Tiroler Gröstl bij de Kühtaier Dorfstadl

Schlick 2000: skiën in de ‘Dolomieten van Noord-Tirol’

Met de Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck op zak is geen dag hetzelfde. Na een bezoek aan de Bergisel springschans (nu wel een prachtig uitzicht op Innsbruck!) gaan we door naar het Stubaital. Skigebied Schlick 2000 ligt boven Fulpmes en beschikt over ongeveer 25 kilometer aan pistes. Ik voel me direct thuis in dit compacte familieskigebied. Met de Kreuzjochbahn (2136 m) bereik je het hart van het skigebied, waarna je de beschikking hebt over drie stoeltjesliften. Dit lijkt klein, maar zo ervaar ik dit zeker niet. Via de blauwe, rode en zwarte afdalingen naar het middenstation Froneben (1363 m) skiën gaat geen moment vervelen. Het berglandschap rond Schlick 2000 wordt ook wel de ‘Dolomieten van Noord-Tirol’ genoemd. De spitse toppen lopen bijna loodrecht naast de pistes omhoog en zorgen voor een ruige, omsloten omgeving. Wat een fijn skigebied!

 • Afstand vanaf Innsbruck: 20 km
 • Kilometer piste: 25 km
 • Hoogte skigebied: 1000 - 2240 m
51502 - (28)
De bergen rond Schlick 2000 hebben wel iets weg van de Dolomieten
51502 - (29)
Vanuit Schlick 2000 kijk je zo het Stubaital in

Groot, groter, Stubaier Gletscher

Aan het einde van het Stubaital ligt de Stubaier Gletscher. In het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk (63 km piste) is het skiseizoen al weer maanden aan de gang. ’s Morgens zorgt de drukte richting de dalstations van de 3S-Eisgratbahn en Gamsgartenbahn even voor wat oponthoud, maar op de pistes zie ik al deze mensen eigenlijk niet terug. Wat is het toch genieten op de Stubaier Gletscher. Carven over brede banen, van het uitzicht genieten op het Top of Tyrol platform (3210 m) en heerlijk eten bij de Dresdner Hütte. Door de goede sneeuwcondities zijn vrijwel alle pistes geopend. En waar eindig je dan een dag op de Stubaier Gletscher mee? Juist, met skiroute Wilde Grub’n. Een pittige afsluiter van een skidag in ‘het Koninkrijk van de sneeuw’. De benen zijn wel toe aan wat ontspanning in de Stubay, het zwem- en wellness complex van het Stubaital.

 • Afstand vanaf Innsbruck: 44 km
 • Kilometer piste: 42 km
 • Hoogte skigebied: 1695 - 3210 m
51502 - (30)
Klaar voor een heerlijke dag op de pistes van de Stubaier Gletscher
51502 - (31)
Het uitzicht vanaf de Stubaier Gletscher blijft adembenemend

Over de Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck

Het is zonde om Innsbruck alleen vanuit de lucht en vanaf het vliegveld te zien. Breng eens een bezoekje aan de binnenstad om al die bezienswaardigheden met eigen ogen te zien. Innsbruck combineert een historische binnenstad met een internationale sfeer. Er zijn tal van cafés, restaurants en winkels en de vele jonge inwoners geven de stad een levendig karakter. En altijd zijn daar de bergen. Rond Innsbruck liggen 13 skigebieden die allemaal binnen korte tijd bereikbaar zijn. De Ski Plus City Pass Stubai Innsbruck verenigt 308 km piste, 22 uitstapjes en 3 zwembaden in 1 pas. Zo kun je volop van de hoofdstad van Tirol genieten, maar ook je wintersportverslaving blijven voeden. Ik kan de combinatie iedereen aanraden!

 • Pas vanaf 2 dagen
 • Beschikbaar van 1 oktober 2019 – 10 mei 2020
 • 25% korting op nachtskiën bij de deelnemende bergbanen
 • Prijs 2 dagen volwassene: € 111,-
 • Prijs 2 dagen kind: € 55,-
Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.