25 december 2019 door Jahna in Familie/kinderenFamilie/kinderen

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een veelzijdige vakantiebestemming. Je kunt hier terecht met een groep vrienden, maar ook zeker voor families is er genoeg te doen. Zowel op als naast de piste heeft het Skicircus een groot aanbod aan activiteiten. Verblijf in één van de gezellige dorpen en geniet van een heerlijke familievakantie in de sneeuw. Hieronder vind je 10 redenen waarom het Skicircus een geschikte bestemming is voor je wintersport met de familie.

#1. Family Park U-bahn - freestyle voor de hele familie

Jong of oud, groot of klein, iedereen kan zich vermaken in Family Park U-bahn. Het is de perfecte plek om de eerste tricks van het freestylen onder de knie te krijgen. Maar ook als je een freestyle-toekomst niet ziet zitten, kun je je hier prima vermaken. De verschillende rails, boxen en schansen zijn geschikt voor het hele gezin en bieden gegarandeerd een dagje plezier. Naast het park ligt ook de Funslope U-bahn, een gaaf familieparcours waar het hele gezin plezier beleeft. 

#2. Timoks Coaster

Eén van de leukste attracties in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is misschien wel de Timoks Coaster. Deze alpine coaster is het hele jaar geopend, mits het weer het toelaat natuurlijk, en biedt plezier voor jong en oud. De baan is ruim 1,1 kilometer lang en een ritje duurt ongeveer 7 minuten. Je kunt na je skidag een ritje maken, maar ook tussen het skiën door is het een leuke activiteit. De Timoks Coaster bevindt zich namelijk in het skigebied, naast de Streuböden-lift in Fieberbrunn.

#3. Funslopes

Om het skiën voor de kleine (en grote ;-) ) wintersporters extra leuk te maken, vind je in Skicircus Saalbach Hinterglemm verschillende funslopes. Deze pistes zijn uitgerust met tunnels, kombochten, 360 graden bochten, rails, schansjes en nog veel meer. Zoals hierboven beschreven, vind je er één bij Family Park U-bahn. Maar dat is niet de enige, ook op Funslope Zwölfer kunnen families zich helemaal uitleven.

#4. Golden Gate en Baumzipfelweg

Voor een leuke wintervakantie hoef je niet alleen maar op de pistes te blijven. Zo is een bezoekje aan de Golden Gate Brücke der Alpen en de Baumzipfelweg ook zeker een aanrader. Deze 200 meter lange brug hangt zo'n 42 meter boven de grond en biedt een fantastisch uitzicht op het winterse landschap. Het is onderdeel van de Baumzipfelweg, een parcours tussen de bomen in het bos. Bij mooi weer is deze ook 's winters geopend. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin!

golden gate brücke der alpen in de winter
(Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#5. Rodelen

Als er één activiteit is die tijdens je wintersport met het gezin niet mag ontbreken, is het wel rodelen. Het is veruit de populairste alternatieve activiteit en het kan in vrijwel elk gebied. In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je op verschillende plaatsen rodelbanen, waarvan sommige 's avonds verlicht zijn. Er is een rodelbaan op bijvoorbeeld de Reiterkogel, bij het Spielberghaus en bij het middenstation van de Asitzbahn naast de Stöcklalm. 

#6. Ritje met de paardenslee

Na al die actie op en naast de piste is het ook wel eens lekker om een beetje te ontspannen. Nu kun je binnen gaan zitten, maar ook buiten zijn er mogelijkheden tot ontspanning. Maak bijvoorbeeld een ritje met een paardenslee. Zo kun je heerlijk tot rust komen en toch genieten van het magische winterlandschap. Zittend onder een lekker warme deken in de koets, rijden jullie door het dal bij Hinterglemm. Er is genoeg te zien in de omgeving en met vragen kun je altijd terecht bij de koetsier.

#7. BMW xDrive SkiMovie

Waan je in de wereld van de wedstrijdskiërs op de BMW xDrive SkiMovie-piste. Op een speciaal afgezette piste wordt een slalom uitgezet, zodat jij en je broer of zus een keer een echte wedstrijd kunnen doen. Wie is het snelst? Je run wordt van start tot finish gefilmd en de video is later te downloaden op je mobiel. Je vindt de SkiMovie-pistes bij de Unterschwarzachbahn in Hinterglemm en bij de Almbahn 4er in Leogang. Speel jij binnenkort de hoofdrol in je eigen skifilm?

#8. Snow Trails

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je verschillende Snow Trails. Dit zijn speciale parcours in het skigebied, waarbij de natuur het verloop bepaalt. Het is niet een grote brede, egale piste, maar juist één met heuvels en kombochten middenin de natuur. Sommige Snow Trails zijn volledig door de natuur bepaald, bij andere heeft het skigebied nog wat leuke toevoegingen aangebracht. Dat laatste is het geval bij de Snow Trail bij de Bernkogel 6er in Saalbach. Hier is het parcours nog verder uitgebreid met een tunnel, high-fives, mega-xylofoon, schansen, steile bochten en nog veel meer. Een leuk extraatje in het gebied voor het hele gezin!

#9. Snowtubing

Rodelen, maar dan op een andere baan en met een andere slee. Hierbij zit je in een zogeheten snowtube, oftewel een opblaasbare band zoef je naar beneden. Hiervoor is een speciale piste afgezet bij de Unterschwarzachbahn in Hinterglemm. Er zijn grote en kleine snowtubes, zodat iedereen deze activiteit kan doen. Je komt gegarandeerd met een brede glimlach op je gezicht beneden.

#10. Snelheidspistes

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vind je een aantal snelheidspistes. Dit zijn afgezette pistes waarbij je je snelheid kunt meten. Ideaal als je broertje steeds blijft zeggen dat hij sneller is dan jij. Bij de Unterschwarzachbahn in Hinterglemm, bij de Asitzgipfelbahn 8er in Leogang en bij de Gatterllift in Fieberbrunn kun je je snelheid laten meten. En het mooiste is, dat het ook nog eens gefilmd wordt! Zo kun je jezelf later nog een keer terugzien en aan je broertje bewijzen dat jij toch echt sneller bent.

jongetje skiet in Skicircus
(Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.