17 november 2013 door Niek in 'Algemeen''

Skileraar worden

Voor een hoop mensen is het beroep skileraar iets wat niet geschikt lijkt voor hem of haar, maar is dit wel waar? Wie worden er nou allemaal skileraar? Kan ik wel goed genoeg skiën of snowboarden? En wat moet ik met mijn baan in Nederland doen? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je moet afwegen, laat mij je daar eens bij helpen. Ben jij geschikt of ongeschikt als skileraar? Gaat jouw hart sneller kloppen zodra de eerste sneeuwvlokjes weer gevallen zijn, maak je graag plezier met mensen en ben je geduldig? En als laatste maar niet onbelangrijk, ben je beschikbaar tussen december en maart? Ja? Dan ben jij al geschikt!

Met weinig ervaring kun je ook skileraar worden!

Of je wel goed genoeg kunt skiën hoeft niet direct gekoppeld te zijn aan je ski ervaring. Door jarenlange ervaring slijten er (mogelijkerwijs) nog weleens wat ongewenste bewegingen en houdingen in. Dus sportieve deelnemers met 'slechts' twee tot drie weken ervaring kunnen ook al skileraar worden! Skileraar zijn is echt niet alleen weggelegd voor de allerbeste skiërs. Ook met minder ervaring op de ski's kun je uitgroeien tot een prima skileraar.

Volwaardige beroepsopleiding

Dan is de laatste vraag even wat lastiger, een goeie baan in deze tijden zeg je niet zomaar op...maar als jouw baantje op het moment niet alles is wat je ervan verwacht en jouw passie voor de wintersport groot genoeg is? Waarom niet!? Het beroep skileraar wordt in Oostenrijk gezien als een volwaardige beroepsopleiding en je hebt ook de mogelijkheid om je in diverse richtingen te specialiseren. Kom met een voorstel en overleg dan met jouw baas naar de mogelijkheden om een paar weken of maanden te gaan werken in het buitenland.

Skileraar en snowboardleraar

Wil jij deze winter in de sneeuw werken?

Wil jij deze winter nog als skileraar of snowboardleraar in de sneeuw werken? Dan kan! Begin december start de 10-daagse opleiding tot skileraar of snowboardleraar in Tirol, Oostenrijk. Tirol is de populairste wintersport bestemming van Nederlanders en daar zijn dus ook altijd skileraren nodig. Heb jij er ook altijd al van gedroomd om iedere dag bezig zijn met je grootste passie? Wordt deze winter dan ski- of snowboardleraar

Maak je dromen waar, word skileraar! (of snowboardleraar)

Niek aus Tirol

Skileraar worden? Kijk voor meer informatie en mogelijkheden op de website van Snowsports Nederland.




De afgelopen jaren is Niek veel onderweg geweest in de Pyreneeën en de Alpen. Voor zijn werk is hij onderweg in verschillende skigebieden in de Alpen. Op snowplaza.nl deelt hij zijn ervaringen en tips.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen