19 november 2019 door Thijs in Nieuws

Afgelopen nacht is er weer de nodige verse sneeuw gevallen. Gelukkig waren de grootste hoeveelheden dit keer niet voor de al zo zwaar getroffen gebieden. Osttirol is er dit keer redelijk goed vanaf gekomen. De sneeuw is meer naar het westen gevallen, rond gebieden als Livigno, Bormio en Madesimo. Ook in het Sauerland is het momenteel weer écht wit. In Winterberg ligt een mooi laagje sneeuw en ook de rest van de week blijft het vrij koud.

Volgende sneeuwdump dient zich alweer aan

De komende dagen is het wat rustiger in het Alpengebied. Woensdag en donderdag is het voornamelijk droog en laat de zon zich weer wat vaker zien. Deze 'sneeuwstilte' is echter maar van korte duur, want op vrijdag gaat het voor de zoveelste keer flink los. Het mag geen verrassing zijn dat door de zuidelijke stroming wederom de zuidalpen aan de beurt zijn. Waarschijnlijk niet aan de kant van Zuid-Tirol en Osttirol, maar meer naar het westen in de Zwitserse Alpen. Morgen in ons Alpenweer een uitgebreide weersverwachting voor de rest van de week. 

Madesimo

Webcam Madesimo
Madesimo

Bormio

Bormio
Bormio

Sexten

Sexten
Sexten

Livigno

Livigno sneeuwmeter
Livigno

Livigno - Passo del Gallo

Livigno

Pila

pila
Pila

Monte Bondone

Monte Bondone
Monte Bondone

St. Moritz - El Paradiso

St. Moritz

St. Moritz - Lej da Staz

St. Moritz
St. Moritz

Splügen

Splügen
Splügen

Ook het Sauerland is weer wit

Niet alleen in het Alpengebied viel sneeuw, ook dichter bij huis is het wit. In de Ardennen en de Eifel ligt een klein laagje en het Sauerland ziet er weer winters uit. De temperatuur was zelfs laag genoeg om de sneeuwkanonnen voor het eerst te laten draaien. In het weekend wordt het helaas weer iets warmer in Winterberg en Willingen, waardoor een vroege seizoensstart voorlopig (nog) niet aan de orde is.

Sneeuwkanon Winterberg
De sneeuwkanonnen hebben gedraaid in Winterberg (Foto: © Winterbergbus)
verse sneeuw winterberg
Dat ziet er al weer aardig winters uit in Winterberg (Foto: © Winterbergbus)
gesloten liften winterberg
Voorlopig blijven de liften in Winterberg gesloten (Foto: © Winterbergbus)



Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.