Skip to navigation Skip to main content

3K K-onnection: liftverbinding tussen Kitzsteinhorn en Maiskogel

51183 - 3K K-onnection: liftverbinding tussen Kitzsteinhorn en Maiskogel (3)
© Gletscherbahnen Kaprun AG

Eindelijk is het zo ver. Aan het eind van deze maand gaat de 3K K-onnection, die de Maiskogel met de Kitzsteinhorn verbindt, open. Aan dit prestigieuze liftproject boven Kaprun is meerdere jaren gebouwd. Deze 3S-lift wordt het modernste en langste gondeltraject van de oostelijke Alpen. In dit weblog alle ins en outs van de nieuwe 3K K-onnection in het skigebied Zell am See – Kaprun .

Direct naar de gletsjer vanuit Kaprun

De nieuwe liftverbinding bestaat uit zes liften die op elkaar aangesloten zijn en je over een lengte van 12 kilometer van 768 meter naar 3029 meter brengen. Er is geen liftverbinding in de oostelijke Alpen die meer hoogteverschil overbrugt. Voortaan hoef je voor toegang tot de gletsjer niet meer naar de Gletscherjet 1 of Panoramabahn te rijden, maar kun je in het centrum van Kaprun in de Maiskogelbahn stappen. Na een overstap op de Maiskogel (1570 m) zorgt de 3K K-onnection voor de verbinding met de Kitzsteinhorn en de Top of Salzburg/Gipfelwelt 3000. Aan de liftkabel van de 3K K-onnection hangen twee speciale Kitzsteinhorn Exporer cabines. Eén keer per week stapt er een Nationalpark Ranger in die tijdens de tocht naar boven vertelt over de natuur in de vier verschillende klimaatzones.

Cijfers & feiten van de nieuwe 10-persoons 3K K-onnection in Kaprun

Bergstation: Langwied Hoogte bergstation: 1975 m
Hoogte dalstation: 1570 m Lengte traject: 4311 m
Snelheid: 8 m/sec. Tijd: ca. 9 min.
Gondelcapaciteit: 32 personen Capaciteit: 2700 pers./uur
Aantal cabines: 32 Plaats: Kaprun

Investering van meer dan 80 miljoen euro

Het skigebied Zell am See – Kaprun timmert al meerdere jaren aan de weg. Meerdere bouwprojecten onderstrepen de ambitie van dit top-skigebied. De nieuwe Maiskogelbahn vanuit het centrum van Kaprun naar de familievriendelijke Maiskogel, werd vorig jaar geopend. Dit was het eerste deel van het project dat voor een complete verbinding tussen de Kitzsteinhorn en het dorp moest zorgen. In totaal is er voor 81,5 miljoen euro geïnvesteerd. Eind vorig jaar werd ook het nieuwe Kaprun Center geopend. Hiervandaan vertrekt niet alleen de Maiskogelbahn, maar hier zijn ook kassa’s, een skidepot en kantoren in gevestigd.

51183 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/c408200d75c590f38ffc1820c35cfa216205cd40b57a7bb7.png (2)
Op 30 november 2019 gaat de 3K K-onnection open (Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG)
Op 30 november 2019 gaat de 3K K-onnection open (Foto: © Gletscherbahnen Kaprun AG)

Opening met lichtshow en livemuziek

De opening van de 3K K-onnection zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Na een bouwperiode van meer dan anderhalf jaar wordt de lift op 30 november 2019 officieel in gebruik genomen. Rond de opening wordt een evenement georganiseerd met lichtshow, livemuziek en afterparty.

Vanaf 17:30 uur: opening lift met lichtshow tussen Kaprun – Kitzsteinhorn/Langwied.
19:00 tot ca. 21:30 uur: concert op de Maiskogel met Wolfgang Ambros en Granada.

Meer informatie over skigebied Zell am See – Kaprun

Zell am See – Kaprun heeft wintersporters onder andere drie verschillende skigebieden, twee gezellige dorpen en een prachtig meer te bieden. Highlights van de regio zijn de langste funslope ter wereld en het sneeuwzekere skigebied op de Kitzsteinhorn. Door de komst van de zellamseeXpress kun je vanaf dit seizoen ook een uitstapje maken naar de pistes van het Skicircus. De Ski Alpin Card combineert beide skigebieden met één skipas en biedt toegang tot 408 kilometer aan pistes.Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.