Skip to navigation Skip to main content

Wintersport in Zuid-Tirol: skigebied DOLOMITES Val Gardena

51119 - Wintersport in Zuid-Tirol: skigebied DOLOMITES Val Gardena (3)
© Sebastian Stiphout

Nog eventjes wachten voor het wintersportseizoen weer van start gaat. Het is dan ook de perfecte tijd om je te oriënteren op je volgende wintersportbestemming. Om je een klein handje te helpen, nemen we de komende tijd verschillende bestemmingen in de prachtige vakantieregio Zuid-Tirol onder de loep. Dit keer meer informatie over DOLOMITES Val Gardena. Dit skigebied staat bekend om de bekende Sellaronda, goede berghutten en uitstekende ski-mogelijkheden.

Wintersport in Zuid-Tirol

Zuid-Tirol ligt in het noorden van Italië en kenmerkt zich door de indrukwekkende Dolomieten. Deze bergen staan natuurlijk niet voor niets sinds 2009 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. In het gebied is een bijzondere mix te vinden tussen de Mediterraanse- en alpine cultuur. Dit vind je terug in het dagelijks leven, maar ook in de keuken en in de verschillende skigebieden.

De regio Zuid-Tirol beschikt over prachtige skigebieden. Ondanks dat de zon gemiddeld 300 dagen per jaar schijnt, hoef je je geen zorgen te maken over de sneeuwkwaliteit. Sneeuwzekerheid is gegarandeerd en Italianen zijn meester in het prepareren van pistes.

Val Gardena: een pareltje in de Dolomieten

Val Gardena bevindt zich in het noordwesten van de Zuid-Tiroler Dolomieten en ligt in het midden van Natuurpark Puez Odle. De Duitse benaming voor Val Gardena is Gröden. In het dal wordt Italiaans, Ladinisch en Duits gesproken. Ortisei (St. Ulrich/Urtijëi), S. Christina (St. Christina) en Selva Gardena (Wolkenstein/Sëlva) geven je toegang tot een skigebied met ruim 500 km aan pistes. Iedere type wintersporter komt hier goed uit de weg. Eén ding is zeker: je hebt altijd een prachtig uitzicht op de Dolomieten!

Skiseizoen: 5-12-2019 tot 14-4-2020

51119 -  (12)
(Foto: © Alex Filz)
(Foto: © Alex Filz)

Ski de Sellaronda en Gardena Ronda

Wie er van houdt om prachtige skitochten te maken, is in DOLOMITES Val Gardena aan het juiste adres! De Sellaronda is toch wel één van de meest bekende skitochten onder de wintersporters. Deze tocht mag dan ook zeker niet ontbreken op je wintersportbucketlist. De tocht is ca. 40 km lang en neemt je mee langs vier verschillende valleien. De Gardena Ronda is een skitocht die wat minder bekend is bij het publiek. Tijdens deze skitocht kom je langs de pareltjes van het gebied.

Heerlijk eten, goede wijnen

Val Gardena is de perfecte bestemming wanneer het neerkomt op lekker eten en goede wijnen. Je kunt in 65 verschillende berghutten genieten van de meest lekkere gerechten. Tijdens je vakantie in dit skigebied maak je op de perfecte manier kennis met de speciale mix tussen Alpine en Mediterraanse cultuur. Tijdens een dag op de latten is er altijd wel een fijne plek om even bij te komen onder genot van een hapje en een drankje. Wanneer de zon schijnt, geniet iedereen in de buitenlucht van een 'aperitivo' en een lekkere lunch.

51119 -  (13)
(Foto: © Werner Dejori)
(Foto: © Werner Dejori)

Een familievakantie in DOLOMITES Val Gardena

Families zijn op de juiste plek in DOLOMITES Val Gardena. In het gebied zijn er vele faciliteiten voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Dat Italianen dol zijn op kinderen, merk je aan alles. Er zijn kinderlanden, leuke activiteiten en goede lesfaciliteiten. Vind hier meer tips voor families.

Tips voor een vakantie in DOLOMITES Val Gardena

  • Ski één van de langste afdalingen van DOLOMITES Val Gardena. De La Longia kun je vroeg in de ochtend samen met een skileraar skiën of helemaal alleen.
  • Altijd al benieuwd geweest in hoe het is om een wedstrijdskiër te zijn? Ski dan eens de legendarische Saslong World Cup afdaling.
  • De zonsopkomst bij Dantercepies is er niet één die je snel vergeet. Geniet hierbij van een vers ontbijtje en ski daarna vervolgens van de net geprepareerde pistes.
  • Gek op korting? Families kunnen vanaf 21 maart 2020 genieten van extra voordeel. Accommodaties, skihuur, skiles en skipassen zullen dan iets goedkoper zijn.
  • Na een dag skiën kun je helemaal tot rust komen met de uitgebreide wellness faciliteiten in DOLOMITES Val Gardena. Kom lekker bij in de sauna of spa.
51119 -  (14)
(Foto: © Werner Dejori)
(Foto: © Werner Dejori)

Vervoer wintersport DOLOMITES Val Gardena

Je kunt DOLOMITES Val Gardena op verschillende manieren bereiken. Het is vanaf Utrecht een kleine 1000 kilometer rijden naar Ortisei, het eerste dorp in Val Gardena. De route loopt via Duitsland, Oostenrijk en de Brennerautobahn naar Italië. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig of de trein naar Val Gardena te reizen. Vliegvelden zijn te vinden in München, Verona, Milaan, Venetië en Innsbruck. Met de trein kun je via München naar Bolzano/Bozen reizen.

Lees hier meer over DOLOMITES Val Gardena >>

51119 -  (15)
(Foto: © Werner Dejori)
(Foto: © Werner Dejori)

Advertisement

Winter Female Author 3

Over Mandy

Mandy is sinds een paar jaar hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.