20 oktober 2019 door Jahna in Skigebieden onder de loep

Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van 24 UUR IN. Dit keer is presentator Mike in Osttirol. Daar verkent hij de pistes van het Großglockner Resort en doet hij mee aan een aantal bijzondere activiteiten. Aan lekker eten geen gebrek, al moet hij daar wel wat voor doen. Ga er even lekker voor zitten en geniet van deze heerlijke beelden uit Osttirol.

Osttirol: knus en gezellig

Osttirol is een heerlijke wintersportregio waar het massatoerisme nog ver te zoeken is. De hutten zijn hier extra knus en er de sfeer is gezellig. Tijdens deze aflevering verkent Mike het Großglockner Resort. Dit skigebied ligt tussen Matrei in Osttirol en Kals am Großglockner en telt in totaal ruim 40 km aan pistes. Wachtrijen zijn er nauwelijks en ook op de pistes is het heerlijk rustig. Vanuit het hele gebied heb je zicht op de Großglockner. Met een hoogte van 3798 meter, is dit de hoogste berg van Oostenrijk. Lunchen is in dit gebied mogelijk in één van de vele berghutten, van modern tot authentiek. 

Großglockner Resort uitzicht
Geen wachtrijen en alle ruimte op de pistes, dat is skiën in Großglockner Resort!

Onontdekt pareltje

Osttirol is een onontdekt pareltje waar je naast skiën en snowboarden nog veel meer kunt ondernemen. Mike gaat in deze aflevering sneeuwschoenwandelen in Nationaal Park Hohe Tauern. Hij wordt daarbij begeleid door een ranger. Tijdens de wandeling leert hij van alles over de natuur en de dieren die er leven. Ook hier is het uitzicht op de Großglockner indrukwekkend.

Tips voor Osttirol

  • Ga lunchen bij de Adler Lounge en geniet van het uitzicht bij het het uitzichtpunt.
  • Maak een sneeuwschoenwandeling met een ranger in Nationaal Park Hohe Tauern. Zo leer je meer over de natuur en kom je op plekken waar je anders nooit zou komen.
  • Eet spareribs bij de Würfelehütte. Na het eten is het tijd voor een feestje en laten ze de discobal uit het plafond zakken.
  • Accommodatietip: Hotel Goldried. De spa van het hotel is de moeite van een bezoekje waard!
sneeuwschoenwandelen Osttirol
Sneeuwschoenwandelen is prachtig in deze regio!

Over 24 UUR IN

24 UUR IN is dé webserie voor Nederlandse bergliefhebbers. In de winter- en zomermaanden trekt het team de Alpen in om allerlei bestemmingen te ontdekken. De afleveringen zitten bomvol tips, informatie en heerlijke beelden. Zo kun jij alvast inspiratie opdoen voor je volgende vakantie in de bergen. 24 UUR IN wordt geproduceerd en gepresenteerd door de teams van Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl.

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen