10 oktober 2019 door Mandy in Nieuws

Het gaat momenteel de goede kant op met de sneeuwval in de Alpen. We zijn bijna halverwege oktober en de bergen kleuren steeds witter en witter. En dat ziet er dan ook goed uit voor de opening van de skigebieden komende tijd! Benieuwd of er al sneeuw is gevallen in het gebied waar jij deze winter te vinden bent? Kijk dan snel verder!

Witte toppen

In de hooggelegen gebieden ziet het er momenteel goed uit. De afgelopen dagen is er weer een verse laag sneeuw gevallen, waardoor steeds meer pistes worden voorzien van een wit laagje. Doordat de sneeuwvalgrens de afgelopen dagen is gezakt, worden ook de wat lager gelegen gebieden voorzien van sneeuw. De skigebieden Kitzsteinhorn, Ischgl en Sölden zien er prachtig uit. In Sölden worden zelfs de eerste kilometers al gemaakt! We hebben de mooiste webcambeelden weer op een rijtje gezet zodat jij thuis vanaf de bank, of op je werk ook mee kan genieten.

 

Weersverwachting

De komende dagen is het weer eventjes afwachten. Zoals het er nu uitziet, wordt er voor de komende dagen geen verse sneeuw verwacht. We moeten het voorlopig dus eventjes doen met de webcambeelden van vandaag. Maar niks is zo veranderlijk als het weer. Dus we blijven hopen op nog meer verse sneeuw in de skigebieden! 

Sneeuwval Dachstein Gletscher
Witte toppen op de Dachstein Gletscher
Sneeuwval Garmisch
Het begint al ergens op te lijken in Garmisch
Sneeuwval Ischgl
Ischgl kleurt steeds witter
Sneeuwval Jungfrau Region
Sneeuw en zon in de Jungfrau Region
Sneeuw Kitzsteinhorn
Kitzsteinhorn weer voorzien van een goede laag sneeuw
Verse sneeuw Kuhtai
Aardig wat verse sneeuw in Kühtai
Sneeuw Mayrhofen
Mayrhofen
Lichte sneeuwval Saalbach
Lichte sneeuwval in Saalbach
Sneeuw Samnaun
Sneeuwval in Samnaun
Pistes Sölden
Op de gletsjer van Sölden wordt alweer enige tijd geskied
Warth Schröcken
Sneeuw op de bergen in Warth Schröcken
Wildkogel Arena sneeuw
Wildkogel Arena
Großglockner Hochalpenstraße
Geweldige zonsopkomst op de Großglockner HochalpenstraßeGroßglockner Hochalpenstraße image widget

Mandy is sinds een jaar of 5 geleden hélemaal om. Waar ze voorheen een strandvakantie verkoos boven een wintersport, is dat inmiddels wel anders. Ze kan zich geen winter zonder ski's meer voorstellen.