Skip to navigation Skip to main content

5 voordelige skihostels in Oostenrijk

51025 - 5 voordelige skihostels in Oostenrijk (3)
© Pixabay

Overnachten in hostels in Oostenrijk wordt steeds populairder. Ideaal voor wintersporters die geen belang hechten aan luxe, en hun geld liever uitgeven aan skipassen en après-ski. Wat je wel voor lief moet nemen is dat je op slaapzalen overnacht en privacy niet aan de orde is. Hiertegenover staat dat je maar weinig geld kwijt bent voor een nachtje slapen. Ook in diverse skigebieden in Oostenrijk vind je skihostels waar je voordelig kunt overnachten.

#1. Junges Hotel, Zell am See, € 30,- p.n.

Zell am See - Kaprun is een geweldig skigebied met 150 kilometer aan pistes en de sneeuwzekere Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun. Veel accommodaties hangen hier een flink prijskaartje aan en er zijn veel luxe hotels. Gelukkig is er ook een voordelige mogelijkheid om hier te overnachten. In het Junges Hotel kun je voor € 30,- overnachten in een slaapzaal met 6 bedden. Er zijn ook kamers beschikbaar voor 1-, 2- of 4-personen. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

#2. Doug’s Mountain Getaway, Fulpmes, € 32,- p.n.

Om maar direct met het belangrijkste te beginnen: dit skihostel heeft een whirlpool! En daarnaast betaal je bij Doug’s Mountain Getaway in Fulpmes gewoon weinig geld voor je overnachting. Dit hostel beschikt verder over een woonkamer met open haard, een eigen bioscoop, een sauna en diverse gameconsoles. Doug’s Mountain Getaway bestaat uit twee appartementen voor maximaal 8 personen, die te boeken zijn vanaf € 32,- p.p.p.n.

#3. Hostel Bad Gastein, € 25,- p.n.

Een ander gerenommeerd skigebied waar je in een hostel kunt overnachten is Gastein. Je vindt hier 200 kilometer aan pistes die tot een sneeuwzekere hoogte van 2686 meter reiken. Wanneer je voordelig op wintersport wil in Gastein, is Hostel Bad Gastein een uitstekende keuze. Deze jeugdherberg beschikt over twee 1-persoonskamers, elf 2-persoonskamers en meerdere 3-, en 4-persoonskamers. Het uitgebreide ontbijt zit bij de prijs van € 25,- per nacht inbegrepen.

#4. Romedihof Backpacker Hostel, Imst, € 23,- p.n.

Soms kom je hostels tegen die slecht zijn onderhouden, waar de meubels bij elkaar zijn geraapt en de bedden zijn doorgezakt. Voor het Romedihof Backpacker Hostel in Imst is dit totaal niet aan de orde. Het hostel is gevestigd in een 500 jaar oude boerderij waar de originele tegelkachel nog altijd aanwezig is. Er hangt een gezellige, warme sfeer en overnachten is mogelijk in 2-, 3-, 4-, 6-, of 8-persoonskamers vanaf € 23,- p.n.

#5. Jugend- und Familiengästehaus, Heiligenblut, € 24,- p.n.

Een prachtig uitzicht op de Großglockner en 40 kilometer aan pistes voor een spotprijs! Bij het Jugend- und Familiengästehaus in Heiligenblut slaap je al voor een bedrag van € 24,- per nacht. De accommodatie heeft 94 bedden die zijn onderverdeeld over diverse slaapzalen voor 1, 2, 3, 4 of meer personen.

Weet jij nog voordelige skihostels in Oostenrijk? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.