Skip to navigation Skip to main content
50969 - Skitocht Les Portes du Soleil: alles over dé ronde door het skigebied (3)

Les Portes de Soleil is een van de grootste skigebieden ter wereld. Met meer dan 600 kilometer aan pistes leent het gebied zich uitstekend voor skitochten door de Franse en Zwitserse Alpen. In dit blog vertel ik je alles over het rondje Les Portes du Soleil, dé skitocht door het skigebied.

Skitocht Les Portes du Soleil

Tijdens de skitocht door Les Portes du Soleil ga je met een grote lus door een groot deel van het skigebied. Hierbij kom je langs plaatsen als Morzine, Châtel, Avoriaz en en Morgins. Een mooie tocht waar de gemiddelde skiër zo'n 6 á 7 uur over doet. Op tijd aan de tocht beginnen is dan ook aan te raden, zeker gezien je hier je lunchtijd nog bij op moet tellen. Daarnaast moet je eraan denken dat je een skipas voor de hele Les Portes du Soleil nodig hebt als je de route wilt skiën.

50969 -  (8)

Châtel

Wij starten de skitocht in het plaatsje Châtel, maar je kunt de tocht ook op een ander punt in de route beginnen. Bij Châtel ga je met richting de top van Chaux Rosées. Hier ga je vervolgens linksaf de blauwe 31 op richting de stoeltjeslift Les Combes. Na de lift vervolg je je weg op een brede rode piste. Deze piste is behoorlijk steil en kan wat ijzig zijn doordat de zon hier pas later op schijnt. Zodra je het dalstation van de sleeplift La Leiche aan je rechterhand tegenkomt moet je rechts aanhouden. Bij dit dalstation kun je ook een korte stop maken voor een kopje koffie of een hapje eten. Sinds enkele jaren is er op dit punt een stoeltjeslift, waardoor je niet langer de skibus nodig hebt voor een rondje Les Portes du Soleil

-

Soort Naam Pistenummer Niveau
Stoeltjeslift Chaux Rosées - -
Piste Les Brattins 31 blauw
Stoeltjeslift Les Combes - -
Piste Linga 27 rood
Piste La Leiche 24 blauw
Stoeltjeslift Gabelou - -
Stoeltjeslift Portes du Soleil - -

Super-Châtel

Nadat je met de stoeltjeslift Les Portes du Soleil bent gegaan kom je in Super-Châtel. Dit gebied beschikt over veel sleepliften, maar het is hier over het algemeen wel heerlijk rustig. Direct nadat je de lift uitgaat kom je een restaurant tegen, maar om je weg naar Morgins te vervolgen stap je in de Les Coqs 1 en maak je gebruik van verschillende andere sleepliften.

-

Soort Naam Pistenummer Niveau
Sleeplift Les Coqs - -
Piste Corbeau 15 zwart
Sleeplift Du Corbeau - -
Piste Chalet-Neuf 12 blauw
Sleeplift Chalet Neuf 1 - -

50969 -  (9)

Morgins

Na de afdaling op de 47b moet je een klein stukje lopen naar stoeltjeslift Foilleuse. Bovenaan deze lift vind je een gezellig restaurant en heb je een prachtig uitzicht. Om je weg te vervolgen ga je links de blauwe piste op richting het dalstation van de sleeplift La Truche. Hier ga je vervolgens rechts de rode piste op richting de stoeltjeslift Les Bochasses.

-

Soort Naam Pistenummer Niveau
Piste Corbeau 47b blauw
Stoeltjeslift Foilleuse - -
Piste Foilleuse 45 blauw
Piste Foilleuse - Les Bochasses 42 rood

Champoussin en Les Crosets

Vanaf het bergstation van Bochasses ga je de blauwe piste op richting de stoeltjeslift Aiguille de Champeys. De rode piste bij het bergstation leidt je vervolgens naar Pointe de l'Au en geeft je toegang tot Les Crosets. Hier vind je een aantal restaurants waar je kunt lunchen. Hierna moet je even goed naar de tijd kijken. Als het laat begint te worden kun je vanaf hier de lift terug nemen. Is er nog genoeg tijd over dan kun je verder skiën naar Avoriaz.

-

Soort Naam Pistenummer Niveau
Stoeltjeslift Les Bochasses - -
Piste Pertuis 40 blauw
Stoeltjeslift Aiguille des Champeys - -
Piste L'Hermine 35 rood
Stoeltjeslift Pointe de l'Au - -
Piste Les Chapelles 29 rood
Piste Les Mossettes 20 rood

Avoriaz

Als er nog genoeg tijd is vervolg je je weg door de stoeltjeslift Grand-Conche te nemen. Maak hierna een korte blauwe afdaling en stap in de lift richting de top van Avoriaz. Hierna kun je een paar mooie afdalingen maken waarbij je diverse restaurantjes passeert. Langzamerhand ski je weer terug richting Châtel.

-

Soort Naam Pistenummer Niveau
Stoeltjeslift Grand-Conche - -
Piste Abricotine onbekend blauw
Stoeltjeslift Cubore - -
Piste Patenaille onbekend rood
Piste Lanches onbekend rood
Piste Bleue Chavanette onbekend blauw
Piste Retour Chavanette onbekend blauw
Stoeltjeslift Tour - -
Piste Stade Francois dides onbekend blauw
Piste Prolays onbekend blauw

50969 -  (10)
(Foto: © Pixabay)

Terug naar Chatel

De Chaux Fleurie brengt je vervolgens terug naar Châtel waar je nog één lange rode afdaling gaat maken.

-

Soort Naam Pistenummer Niveau
Stoeltjeslift Chaux Fleurie - -
Piste Les Rochassons 36 rood

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.