8 september 2019 door Yvonne in NieuwsAlgemeen

Goed nieuws uit de Alpen: het sneeuwt! Niets zo heerlijk als op zondagochtend wakker worden en even een aantal prachtige witte webcambeelden kunnen bekijken, toch? Vrijdag berichtte we al over sneeuwval in een aantal skigebieden, waarbij nog meer sneeuw werd voorspeld voor dit weekend. Vaak is het nog even afwachten of dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Maar er is inderdaad nog meer sneeuw gevallen! Bekijk hieronder de beelden... 

Lagedrukgebied zorgt voor neerslag

Een lagedrukgebied zorgt op dit moment voor neerslag, met name aan de zuidkant van de Alpen. Op de hogergelegen gebieden valt deze neerslag in de vorm van sneeuw, waarbij de sneeuwgrens tussen de 1700 en 2000 meter ligt. De sneeuw valt zowel in Italië als Oostenrijk en Zwitserland. Vandaag en komende nacht blijft het sneeuwen. Bekijk hier de sneeuwkaart en sneeuwhoogten. 

Witte webcambeelden 

De zomer is voorbij: de eerste witte camping in Zwitserland!
Sneeuw in Folgarida
Prachtig wit in Sölden
Vers laagje sneeuw op de Vorab Gletscher in Laax
De dieren lopen vandaag in de sneeuw in de Jungfrau Region, op de Lauberhorn
Prachtige witte daken in Livigno 
Ook in Mayrhofen is het groen bijna weg
Dikke vlokken vallen op de Pitztaler Gletscher
Prachtige witte webcambeelden van de Silvretta Bielerhohe
Silvretta Montafon
Ook de Giggijoch in Sölden kleurt wit

Yvonne is geen ochtendmens, maar als er een piste in de buurt is staat ze het liefst zo vroeg mogelijk bij de lift. Genieten is het belangrijkst. Zowel op het snowboard, tijdens het rodelen, in de après-ski of van een heerlijk bord eten in een knusse berghut.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen