26 september 2020 door Joris in Nieuws

Goed nieuws uit de Alpen: het sneeuwt! Niets zo heerlijk als op zaterdagochtend wakker worden en even een aantal prachtige witte webcambeelden kunnen bekijken, toch? Gisteren deelden we al de eerste witte webcams en meldden we dat er een flink pak kon gaan vallen. Nou dat is helemaal uitgekomen! Op veel plekken is het zelfs tot in de dalen wit.

Sneeuw onder de 1000 meter

Het heeft vannacht flink doorgesneeuwd en overal in de Alpen is verse sneeuw gevallen. De sneeuwgrens is op veel plaatsen richting de 1000 meter gezakt, waardoor ook veel dorpen weer wit kleuren. Vandaag kan er nog een paar centimeter bijvallen, maar morgen stabiliseert het weer. Wanneer we naar de vooruitzichten kijken, zien we dat het op maandag en dinsdag ook zou kunnen gaan sneeuwen. Al met al een geweldig einde van september! Webcams: eerste sneeuwdump winter 2020/2021 van start >


Brandnertal

Golm, Montafon

Lech am Arlberg

Zauchensee

Mühlbach

Kleinwalsertal

Davos

Pontresina

Leysin

Auris-en-Oisans

Passo dello Stelvio

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.