11 september 2019 door Wendy in Opmerkelijk

In sommige skigebieden in Oostenrijk vind je midden in een besneeuwd landschap een iglo, of een dorp van iglo's. Wist je dat je ook in zo'n Iglo kunt overnachten? Een ervaring die je niet snel zult vergeten en die niet op je bucketlist mag ontbreken. 

#1. Iglu Dorf, Kühtai

In het skigebied Kühtai vind je vanaf december een iglohotel waar plaats is voor 48 gasten. Naast dat je er voor kan kiezen om in een van de bestaande iglo's te overnachten, heeft dit dorp ook de mogelijkheid om je eigen 'romantische' iglo te bouwen. Verder vind je in het dorp een restaurant, een bar en een ijssculptuur expositie. Je kunt de iglo tijdens deze unieke ervaring delen met maximaal 4 personen.

#2. Schneedorf, Ötztal 

De iglo's in het Ötztal vinden we in het skigebied Hochoetz. Hier kun je op een hoogte van 2.000 meter tussen 26 december 2019 en 4 april 2020 genieten van de rust die in de bergen keert zodra de liften gesloten zijn. Tijdens je verblijf word je voorzien van een heerlijke kaasfondue en een goed ontbijt. Verder zit ook een fakkelwandeling bij het verblijf inbegrepen en kun je er sleeën. De iglo deel je met maximaal 4 personen.

#3. White Lounge, Mayrhofen

Vanuit Mayrhofen bereik je met de gondel het Ahornplateau waar de White Lounge zich bevindt. In dit iglodorp zijn vanaf januari 7 iglo's te vinden die plaats bieden voor 28 personen. Zodra de avond in het iglodorp valt is het tijd voor het avondeten. Hierna ga je nog een fakkelwandeling maken door het rustgevende berglandschap. Zodra de ochtend valt staat er nog een heerlijk ontbijt voor je klaar en kun je als eerste de piste op. Tip: Iedere dinsdag van januari tot april is er een igloparty.

#4. Alpeniglu dorf, Brixen im Thale

In het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, neem je de gondel in Brixen im Thale naar Hochbrixen, waar het iglodorp zich bevindt. In het iglodorp vind je een restaurant, ijsbar en een ijsbeeldexpositie. Een leuk detail is dat wanneer je een drankje bij de bar besteld deze geserveerd wordt in een glas van ijs. Verder maak je in de avond ook nog een fakkelwandeling. Je kunt in de iglo met twee personen slapen of als gezin in de periode van 31 december 2019 tot 15 maart 2020.

#5. Abenteuer Iglu, St. Gallenkirch

In Silvretta Montafon is overnachten in een iglo een heel avontuur. Voordat je naar het iglo dorp gaat geniet je namelijk van een kaasfondue in Valisera Hüsli. Hierna begint het pas echt. Met een fakkel in de hand ga je namelijk te voet naar het iglodorp dat gelegen is op de Schwarzköpfle. Hier kun je vervolgens opwarmen bij het kampvuur onder genot van een glas glühwein. Na een rustgevende nacht in de iglo keer je de volgende ochtend terug naar Valisera Hüsli voor het ontbijt. Je kunt van dit avontuur genieten maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag in de periode van 27 december 2019 tot 13 april 2020.

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen