Skip to navigation Skip to main content

De eerste sneeuw is gevallen in de Alpen

5010 - De eerste sneeuw is gevallen in de Alpen (1)

Het is altijd leuk om te zien hoe de webcams voor de eerste keer weer wit kleuren. En vanochtend was het zo ver: er is sneeuw gevallen in de Alpen! Op diverse plekken - vooral in Oostenrijk - zijn de bergen wit en dat geeft toch al een echt wintersportgevoel. De vraag is natuurlijk hoe lang de sneeuw blijft liggen, het weer kan immers zo omslaan. En dat gaat het ook doen. Het wordt deze week gewoon weer zomer in de Alpen met temperaturen tot 29 graden. Maar voor nu geeft het in ieder geval even het winterse beeld waar we zo'n zin in hebben. Geniet even mee van de eerste winterse webcambeelden.

Sneeuw in augustus

Zijn deze witte webcambeelden nu een voorbode voor een goede winter met heel veel sneeuw? Het zou fijn zijn om hier alvast volmondig 'Ja!' op te antwoorden, maar helaas. Natuurlijk zegt deze sneeuwval niets over de condities voor aankomende winter. Ieder jaar valt er wel sneeuw in augustus en september. Zodra de temperaturen dalen valt de neerslag hoog in de bergen al snel in de vorm van sneeuw. Voor de gletsjers is het natuurlijk heel goed dat ze nu een laag verse sneeuw hebben gehad.

Großglockner Hochalpenstraße

Als je dit beeld ziet van de berghut op de Edelweißspitze (2571 meter) dan begrijp waarom de beroemde Alpenweg vandaag gesloten is

Kaprun

Op de Kitztsteinhorn bij Kaprun is de sneeuwvalgrens tot 2000 meter gedaald en het sneeuwt nog lekker door

Gerlos

Op de Isskogel bij Gerlos ligt een mooi laagje verse sneeuw

Mayrhofen

Op 2200 meter hoogte is het beeld in Mayrhofen behoorlijk winters

Schladming

Met de lift omhoog en ski's onderklikken in Schladming?

Turracher Höhe

Heerlijk die besneeuwde bomen in Turracher Höhe

Gastein

In Gastein is de sneeuwgrens zelfs gedaald tot 1161 meter; het sneeuwt daar nu flink

En? Zijn jouw wintersportkriebels ook aangewakkerd bij het zien van deze beelden? Die van ons in elk geval wel, we hebben zin in de winter!

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.