Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe 8-persoons gondel naar Plan du Fou bij Nendaz

50568 - Nieuwe 8-persoons gondel naar Plan du Fou bij Nendaz (2)

Iedereen die wel eens in Nendaz op wintersport is geweest, kent de verbinding van Prarion naar Plan-du-Fou. Eerst moet je in de rij staan voor een lange sleeplift en vervolgens dient de volgende rij bij de kabelbaan zich aan. Pas na het nemen van deze twee liften kun je richting Siviez, om dieper Les Quatre Vallées in te trekken. Vanaf volgend seizoen gaat dit stukken sneller door de komst van een nieuwe 8-persoons gondel.

Directe verbinding met Siviez

De nieuwe 8-persoons gondel van Prarion (1758 m) naar Plan du Fou (2430 m) boven Nendaz betekent een grote impuls voor dit gedeelte van het skigebied. Wachttijden moeten door een driemaal zo hoge capaciteit tot de verleden tijd behoren. Momenteel kunnen er hier 800 wintersporters per uur vervoerd worden naar de top van Plan du Fou en in de nieuwe situatie zijn dit er maar liefst 2400. Het dalstation kom naast de Prarion-Tracouet stoeltjeslift te liggen en het bergstation krijgt een directe aansluiting op de Siviez-Plan du Fou gondel. Bijzonder is dat de nieuwe lift wordt geïntegreerd in het traject van de Siviez-Plan du Fou gondel. Hierdoor is het mogelijk om pas in Siviez weer uit te stappen, zonder de gondel te hoeven verlaten. In de nieuwe situatie blijft de Fontaines sleeplift gewoon nog in gebruik, de Plan du Fou kabelbaan wordt afgebroken.

50568 -  (2)
(Foto: © Nendaz Tourisme)
(Foto: © Nendaz Tourisme)

Sneeuwkanonnen boven Thyon 2000

Alle pistes die Combatseline (2238 m) met Thyon 2000 (Thyon-Les Collons) verbinden, worden volgend seizoen van sneeuwkanonnen voorzien. Het netwerk van kunstsneeuwinstallaties heeft een lengte van meer dan 15 kilometer en gaat uit meer dan 100 sneeuwkanonnen bestaan. Twee pompstations, bij Thyon 2000 en de Greppon-Blanc stoeltjeslift, moeten voor de aanvoer van water gaan zorgen. Na voltooiing van dit project, kan 95% van het pisteaanbod van Nendaz-Veysonnaz van kunstsneeuw worden voorzien. De kosten voor de aanleg van de nieuwe gondel en het netwerk van kunstsneeuwinstallaties bedraagt CHF 25 miljoen. De afgelopen 4 jaar (2016-2019) heeft het liftbedrijf maar liefst CHF 60 miljoen geïnvesteerd.

Cijfers & feiten van de nieuwe 8-persoons Prarion-Plan du Fou gondel in Nendaz

Bergstation: Plan du Fou Lengte: 1621 m
Hoogte bergstation: 2438 m Hoogteverschil: 601 m
Snelheid: 6 m/sec. Tijd: ca. 05:30 min.
Gondelcapaciteit: 8-personen Capaciteit: 2400 pers./uur
Aantal cabines: n.b. Plaats: Nendaz

Grote stap vooruit voor Nendaz in Les Quatre Vallées

Het Zwitserse Nendaz (1400 m) heeft een prachtige ligging boven het Walliser Rhônedal. Het is een familievriendelijke bestemming met een ruime keus aan accommodaties. Van schaatsen op de ijsbaan tot iets drinken in de après-ski en van genieten van wellness (Spa des Bisses!) tot aan paragliden, het is hier allemaal mogelijk. Families met kinderen zullen zich voornamelijk richten op de pistes rond Tracouet (2200 m), waar zich een groot kinderland bevindt. Ervaren skiërs kunnen volgend seizoen met de nieuwe 8-persoons gondel snel richting de overige pistes van Les 4 Vallées. Ontdek het geweldige pisteaanbod boven Verbier (Mont-Fort!) of maak een skitocht naar Veysonnaz. Tijdens je wintersport in Nendaz heb je de beschikking over meer dan 400 kilometer aan pistes. Nendaz: verrassend veelzijdige vakantiebestemming >

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.