13 maart 2019 door Gastredacteur in Skigebieden onder de loep

Door: Danielle Pacheco. Skigebied La Masella ligt op slechts een paar uur rijden van Barcelona. Bovendien kan je vanuit de Catalaanse hoofdstad ook nog eens heel makkelijk met de Segalés bus richting de sneeuw. Hier kun je je verheugen op een sneeuwzeker pisteaanbod en prachtige uitzichten op de Pyreneeën. Een citytrip naar Barcelona valt dus heel goed te combineren met een wintersport!

Veelzijdig skigebied met veel hoogteverschil

Met ruim 70 kilometer aan pistes en 1000 meter hoogteverschil biedt La Masella het beste van twee werelden: skiën tussen de bomen én skiën boven de boomgrens tot 2535 meter. Skiërs die op zoek zijn naar uitdaging kunnen zich uitleven op de dubbelzwarte afdalingen vanaf de top en ook zijn er heerlijke rode pistes om op te carven. Voor snowboarders en freestyle-skiërs is er een snowpark, beginners hebben twee lopende banden en een oefenweide tot hun beschikking

Snowplaza

-

Posted bySnowplaza4 maart 2019

Langste wintersportseizoen van de Pyreneeën

Het pisteaanbod is vrijwel volledig noordelijk gesitueerd en dankzij twee natuurlijk omsloten gebieden, de Coma Pregona en de Coma Oriola, valt hier bovengemiddeld veel sneeuw. Hierdoor heeft men in La Masella het langste wintersportseizoen van de Pyreneeën. De pistes gingen hier open op 1 november en men hoopt pas begin mei de liften te hoeven sluiten.

Grootste avondskigebied van de Pyreneeën

Nog nooit in de avonduren op de ski’s gestaan? Dit is je kans! La Masella biedt 13 verlichte pistes (10 km piste), met maximaal 420 meter hoogteverschil. Met dit aanbod is La Masella het grootste avondskigebied van de Pyreneeën. Na afloop is het natuurlijk tijd voor een heerlijk (Spaans) diner of après-ski bij het Pla de Masella restaurant.

Hoe kan ik La Masella bereiken?

De makkelijkste manier om vanuit Barcelona La Masella te bereiken is de Segalés skibus. Dit is de enige bus die 6 dagen per week (maandag niet) richting La Masella en La Molina rijdt. De bus vertrekt in het centrum van Barcelona om 06:30 uur en tweeëneenhalf uur later sta je aan de voet van de pistes. Je hebt de mogelijkheid om combinatietickets te kopen waarbij je skipas en het vervoer van je materiaal is inbegrepen. In de middag vertrekt de bus om 16:00 weer richting Barcelona.

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen