8 maart 2019 door Thijs in Skigebieden onder de loep

Het voorjaar is aangebroken! Een wintersportperiode met veel zon, aangename temperaturen en voordelige prijzen. Door de extreme sneeuwval in januari, hoef je je geen zorgen te maken over de sneeuwcondities. Zeker niet wanneer je naar het Stubaital gaat, aangezien hier ook een gletsjer is. In dit weblog 8 activiteiten en uitstapjes naast de piste in het Stubaital.

#1. Rodelen

In het Stubaital zijn maar liefst acht rodelbanen met een totale lengte van 43 km. De langste rodelbaan (6 km) ligt op de Elfer en loopt tot in het centrum van Neustift. Wil je er helemaal een speciale activiteit van maken, dan kies je voor een rodelavond. Eerst gezellig eten in een authentieke berghut om vervolgens af te dalen op één van de vier verlichte rodelbanen.

(Foto: © TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr)

#3. Genieten van de zon

Gun jezelf ook eens de tijd om lekker te ontspannen! Plof neer op het terras van één van de berghutten en geniet van de lokale specialiteiten en de zon. Zowel op de Stubaier Gletscher (Dresdner Hütte), als in de skigebieden Schlick 2000 (Zirmachalm), Elfer (Elferhütte) en Serles (Ochsenhütte) vind je fijne berghutten.

#4. Freizeitzentrum Neustift

Zin om lekker te zwemmen tijdens je wintersport in het Stubaital? Dit is onder andere mogelijk in het Freizeitcentrum Neustift! Hier vind je een overdekt bad en een buitenbad met uitzicht op de Stubaier Alpen. Bij kinderen valt de 72 meter lange waterglijbaan in de smaakt. Ook is er een kegelbaan en in het bijbehorende café vinden regelmatig theatervoorstellingen, dans- en Tiroleravonden plaats.

#5. Paragliden

Iets wat iedere bergliefhebber een keer mee moet maken is paragliden. De bergen vanuit vogelperspectief aanschouwen is adembenemend. Bovendien maken de bijzondere thermiek en het indrukwekkende landschap het Stubaital tot een geliefd startpunt. In het dal zijn diverse vliegscholen, waar je een tandemvlucht kunt boeken.

(Foto: © Elferlifte Neustift)

#6. Schaatsen

Omdat we niet van de Nederlandse winters aankunnen, is het beter om tijdens de wintersport de ijzers onder te binden. Op de schaatsbanen in Fulpmes, Neustift, Mieders en Schönberg kunnen de hele winter rondjes gedraaid worden. Schaatsen zijn bij de ijsbanen te huur.

#7. Stubay

Het Stubay Freizeitcenter in Telfes is het ideale (actieve) uitstapje voor een dag met slecht weer. Zwempret op 5000 m² oppervlakte, een royaal opgezet saunalandschap, diverse restaurants en het Air-Parc. In het Air-Parc freestyleparadijs kun je verschillende sporten beoefenen. Er is een skatepark, trampolines en playground waar diverse nieuwe trendsporten kunnen worden beoefend.

#8. Stubaitaltram

Een tochtje in de Stubaitaltram is een leuke activiteit voor jong en oud. Op het 18,16 km lange traject tussen Fulpmes en Innsbruck rijdt al sinds 1904 een tram. Tijdens de rit, die ongeveer een uur duurt, heb je een geweldig uitzicht op o.a. de Stubaier Alpen, Europabrug en Sill-kloof.

Stubaital v.a. € 255,- inclusief skipas >

(Foto: © TVB Stubai Tirol/Andre Schönherr)

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen